Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kabel do monitora.

Kaczx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Chcę podłączyć 2 monitor do komputera i mam pytanie. Obecny monitor mam podłączony za pomocą kabla D-SUB który jest podpięty przez taką przejściówkę do komputera:

http://obrazki.elektroda.net/35_1241536885.jpg

Obok mam jeszcze 1 gniazdo wolne na taką przejściówkę i czy jak chcę podpiąć ten drugi monitor to muszę przez tą przejściówkę podpinać czy mogę normalnie za pomocą kabla D-SUB:

http://www.kamsys.pl/1143-large/kabel-vga-d-sub-5m.jpg

podpiąć prosto do gniazda D-SUB, które mam wolne.

Opublikowano

Odświeżę. 

Więc kupiłem ten kabel podpinam go pod monitor i komputer i nic. Monitor jakby działał bo dioda miga lecz jest czarny ekran. Obstawiam, że wejście być może jest zepsute czy coś. Monitor i kabel jest ok bo sprawdzałem na laptopie i na nim wszystko działa. 

Jakieś pomysły? 

Opublikowano

Napisz dokładnie jakie masz te wyjścia w kompie, najlepiej zrób zdjęcie. Z tego co napisałes wynikło ze masz dwa VGA  kompie co trochę dziwne jest No chyba ze masz kartę dedykowana i normalną zamontowaną.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Tylko o ile się nie mylę to turkusowe gniazdo to port COM który z obrazem wiele wspólnego nie ma. Podłącz oba monitory do jednej karty dedykowanej.

­

Opublikowano

Nie masz przez taka przejściówkę bo nie masz VGA w komputerze ! Masz odwrotną przejściówkę  DVI na VGA . Z reguły jedno DVI jest analogowo-cyfrowe drugie tylko cyfrowe . Zapomnij o podłączeniu jakiegokolwiek zwykłego monitora z VGA.  

Tak wynika ze zdjęcia z netu a nie ze zdjęcia na żywo które miałeś zrobić a nie zrobiłeś. 

Opublikowano

To integra na płycie/procesorze, po zainstalowaniu normalnej karty jest wyłączona, można ją włączyć w biosie jeśli to umożliwia. Dopiero będzie można użyć tego wyjścia. 

Jak pisałem możesz do dedykowanej karty graficznej podpiąć tylko jeden monitor ANALOGOWY przez D-SUB ( VGA ) czyli tak jak masz , drugi musi być cyfrowy albo dokupiony konwerter DVI -> VGA .  

Opublikowano

podepnij to gniazda obok nie tego na gorze, bo nie bedzie dzialac.

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...