Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno golda - glob

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć!

Ostatnio jestem w dołku i potrzebuję trochę golda, myślałem może, żeby kupić sobie gold na allegro. Gram na globalu. 

Generalnie to mógłbym gold zarabiać sam, nawet mam dobry sposób tylko muszę najpierw zainwestować.

Powiedzcie proszę czy jest to bezpieczne i czy dostanę za to bana?

Pozdrawiam!

Edytowane przez Mr.Cukier

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

Ja na początku woda kupiłem 10k i było ok, tylko musisz dobrego sprzedawce znaleźć :D

To polecisz jakiegoś? Zależy mi również na tym, żeby było tanio. No i na jakiej zasadzie to przebiega? W nazwie przelewu wpisuje się po prostu nazwę postaci i frakcję, a sprzedawca wysyła gold mailem?

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

Musisz poszukać ludzi z duża ilością pozytywów za aukcje z goldem. Ja jak kupowałem to chyba 1.40zł za 1k i w wiadomości dla sprzedającego podałem nick, a gościu od razu po wpłacie mi wysłał na mailboxa w grze.

Opublikowano

Zależy od sprzedającego . Ja z moim ugadałem sie na gg i przekazał mi na handlu . Najprawdopodobniej Blizzard prowadzi logi maili , więc szybko mogą takiego sprzedawce namierzyć .

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Cześć!

Ostatnio jestem w dołku i potrzebuję trochę golda, myślałem może, żeby kupić sobie gold na allegro. Gram na globalu. 

Generalnie to mógłbym gold zarabiać sam, nawet mam dobry sposób tylko muszę najpierw zainwestować.

Powiedzcie proszę czy jest to bezpieczne i czy dostanę za to bana?

Pozdrawiam!

Ostatnio kupiłem 78k golda. Wszystko poszło przez trade. Oczywiście musisz dać jakieś śmieci, ponieważ wtedy to nie będzie takie podejrzane. Aktualnie żyję już z miesiąć po takiej transakcji i nie zapowiada się na jakiś ban. Ryzyko jest, ale jeżeli zrobisz to mądrze, zmniejszysz je do minimum. Co do sprzedawców na allegro, skup się na cenach do 1,3 zł za 1k. Za więcej nie warto. Zapomniałbym, przed każdym zakupem napisz do nich na gg. Używają go i możesz cały proces przyśpieszyć do 5 min i jednocześnie uzgodnić dodatkowe szczegóły. Może nawet w przedmiotach dać daną kwotę. - Kupi i Ci przekaże.

Opublikowano (edytowane)

Ostatnio kupiłem 78k golda. Wszystko poszło przez trade. Oczywiście musisz dać jakieś śmieci, ponieważ wtedy to nie będzie takie podejrzane. Aktualnie żyję już z miesiąć po takiej transakcji i nie zapowiada się na jakiś ban. Ryzyko jest, ale jeżeli zrobisz to mądrze, zmniejszysz je do minimum. Co do sprzedawców na allegro, skup się na cenach do 1,3 zł za 1k. Za więcej nie warto. Zapomniałbym, przed każdym zakupem napisz do nich na gg. Używają go i możesz cały proces przyśpieszyć do 5 min i jednocześnie uzgodnić dodatkowe szczegóły. Może nawet w przedmiotach dać daną kwotę. - Kupi i Ci przekaże.

Ja np. znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/wow-eu-burning-legion-1k-gold-alliance-tanio-i5272311621.htmlBędę chyba chciał kupić coś około 20k golda, jaki sposób dostawy jest najbezpieczniejszy?

Lepiej żeby koleś przekazał golda na trade i dać mu jakieś śmieci, czy na ah?

Opublikowano

Ja np. znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/wow-eu-burning-legion-1k-gold-alliance-tanio-i5272311621.htmlBędę chyba chciał kupić coś około 20k golda, jaki sposób dostawy jest najbezpieczniejszy?

Lepiej żeby koleś przekazał golda na trade i dać mu jakieś śmieci, czy na ah?

Wg mnie najbezpieczniejszy sposób to trade. - Chociażby tym, że przekażę więcej śmieci. Najlepiej matsy. Jednak ah też da radę. Unikaj przede wszystkim golda dawnego przez "gildie", najszybciej wpadniesz.

Opublikowano (edytowane)

Wg mnie najbezpieczniejszy sposób to trade. - Chociażby tym, że przekażę więcej śmieci. Najlepiej matsy. Jednak ah też da radę. Unikaj przede wszystkim golda dawnego przez "gildie", najszybciej wpadniesz.

No to nie wiem, gold sie przyda ale nie chce dostac bana ;/ Jak myslicie, oplaca sie kupic taka ilosc? Czy lepiej nie ryzykować? 

Bo w sumie to co blizz ma do tego, ze np. kolega dalby mi 50k golda. Bo to w sumie podobnie wyglada.

Opublikowano (edytowane)

ja na aktualnej kronice kupilem juz 170k, z czego 100k w zeszlym tyg i jak narazie bana nie dostalem:)

a zostalo przekazane przez trade 100 a 70 mailem

Edytowane przez sajres
Opublikowano

czemu nie przekazywać kasy przez g bank? U jednego allegrowicza jest napisane, ze powyżej 30k przekazuje przez guild bank. Zresztą chyba trudno dostać bana za to ze ktoś da nam trochę kasy :0

Opublikowano

czemu nie przekazywać kasy przez g bank? U jednego allegrowicza jest napisane, ze powyżej 30k przekazuje przez guild bank. Zresztą chyba trudno dostać bana za to ze ktoś da nam trochę kasy :0

Pomyśl, większość ludzi dostaje golda z gildii, w której nawet godziny nie byli. Blizz to kontroluje i banuje. Bana nie musisz dostać od razu. 

Opublikowano

Blizz to kontroluje jak nauczyciel gimbazjalistów... Trzeba znać po prostu sposoby przekazywania golda, których jest dosyć sporo.

-COD (mailem)

-Trade codziennie o różnej porze po kilka k

-Auction house

Jeżeli pomogłem Daj + I'll be happy :)

Wystarczy kliknąć :)

giphy.gif

Opublikowano

Blizz to kontroluje jak nauczyciel gimbazjalistów... Trzeba znać po prostu sposoby przekazywania golda, których jest dosyć sporo.

-COD (mailem)

-Trade codziennie o różnej porze po kilka k

-Auction house

No ale to jest trochę głupie, to jak ja np. teraz podejdę do kolegi i dam mu 200k to on z marszu dostanie bana, czy dostanie jakieś ostrzeżenie?

Opublikowano

Kto normalny daje 200k? To musi wyglądać naturalnie czyli najlepiej pogadać ze sobą na /w przez parę dni a później dać 30k za coś za dzien kolejne 15k itd. A co do ostrzeżenia tak chyba dostanie ostrzeżenie później bana na jakiś czas.

Jeżeli pomogłem Daj + I'll be happy :)

Wystarczy kliknąć :)

giphy.gif