Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTA 5 Mało FPS na dobrym sprzęcie

_Shizuu_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pisze za kolege gdyz nie ma on konta na forum, ale to nieważne. 

Karta graficzna Amd radeon hd 6850hd

Procesor Amd phenom II x4 965 black edition ( 4x 3.4ghz )

Zasilacz Corsair CX600

Płyta główna ALiveXFire-eSATA2

Ram 8gb ddr2 800 mhz 

na tym sprzęcie na minimalnych ustawieniach jakie da sie wgl ustawić ma max 35-40 fps a jak jedzie dosyć szybko samochodem to spada do 20

aktualizował stery karty na te takie dedykowane do gta 5, dodam, że na moim słabszym sprzęcie gra działa na wysokich i mam 60-80 klatek

bios ma zaktualizowany

komp nie dawno miał format bo zmieniał system, czyścił ccleanerem itp, przedmuchiwał z kurzy

nie ma mowy o przegrzewaniu sie temp nie wykraczają po za 50 stopni na procku i karcie 

może to być wina tej starej płyty głównej ?

WaldzioxD.png

Opublikowano

śmiem twierdzić, że na gorszym sprzęcie chodzi LEPIEJ, nie ma opcji, że ten sprzęt nie uciągnie chociażby 40 fps na średnich np. podczas jazdy gdzie teraz na średnich i hd jest 20 fps

jeszcze raz to napisze

NA GORSZYM KOMPIE ( pod względem karty graficznej ) CHODZI LEPIEJ i na wyższych ustawieniach

kompy mamy praktycznie podobne jedynie on ma lepszą karte, ja mam inną płyte główną i to tyle

WaldzioxD.png

Opublikowano

600w za malo mocy, jeszcze od takiej firmy

wez czytaj wgl 1 post a potem sie udzielaj

jest sprawny w 100%

WaldzioxD.png

Opublikowano

śmiem twierdzić, że na gorszym sprzęcie chodzi LEPIEJ, nie ma opcji, że ten sprzęt nie uciągnie chociażby 40 fps na średnich np. podczas jazdy gdzie teraz na średnich i hd jest 20 fps

jeszcze raz to napisze

NA GORSZYM KOMPIE ( pod względem karty graficznej ) CHODZI LEPIEJ i na wyższych ustawieniach

kompy mamy praktycznie podobne jedynie on ma lepszą karte, ja mam inną płyte główną i to tyle

coraz bardziej tracę wiarę w kształtowanie ludzi w zakresie czytania ze zrozumieniem

WaldzioxD.png

Opublikowano

Dobrze, że tracisz wiare. Co do tematu, bo komp dobry to on nie jest. Ram ddr2, karta szalu nie ma, jedynie procek jest spoko. Nie ma cudów obniż rodziałke, all na low i graj, bo ludzie z i7 i lepszą kartą mają po 70 fps.

Opublikowano

człowieku ale czy  ty kuźwa nie rozumiesz, że ja mam na prawdę gorszą kartę graficzną od jego ? 

Ram ddr2 jest wydajny, poza tym jest go 8gb a wymagane minimalnie do GTA jest 4, wymagane 8 - także nie ma co się czepiać.

Dodam, że byłem u niego i pozamieniałem karty, wsadziłem jego do mojego pc i gra chodzi lepiej.

WaldzioxD.png

Opublikowano

człowieku ale czy  ty kuźwa nie rozumiesz, że ja mam na prawdę gorszą kartę graficzną od jego ? 

Ram ddr2 jest wydajny, poza tym jest go 8gb a wymagane minimalnie do GTA jest 4, wymagane 8 - także nie ma co się czepiać.

Dodam, że byłem u niego i pozamieniałem karty, wsadziłem jego do mojego pc i gra chodzi lepiej.

Ram DDR2 jest wolny i ma problemy z wczytywaniem tekstur. Tę teorię potwierdza fakt, że przy jeżdżeniu samochodem fps tyle spadają. Jazda samochodem = szybsze poruszanie się po OTWARTYM ŚWIECIE który CAŁY CZAS SIĘ WCZYTUJE = więcej (i szybciej) tekstur do wczytania

800mhz, pls

Opublikowano

dobra, myślę, że można zamknąć temat, oprę się na teorii pana wyżej, pojade do ziomka i przełoże sprzęcior zobaczymy jak będzie hulać 

WaldzioxD.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...