Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Chce Zrobic Serwer Taki Jak ArgentusMT2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym zrobić serwer taki jak ArgentusMT2 może i nawet udoskonalony ;). Problem w tym ,że jestem zielony w sprawie stawiania serwerów metin2. Jak narazie serwer byłby Hamachi , jeżeli ktoś umie wytłumaczyć jak zrobić taki serwer i to podobny do Argentusa to prosze pisać.

O co mi chodzi Podobny do Argentusa czyli:

Elitarne Kd +5 może i + więcej

LvL 280 / Nowe eq

Dungeony

Kilka expowisk łatwych.

Kilka poziomow atlantydy

Ulepszanie eq co 5/10 lvl

wprowadzenie głównej waluty np: Szmaragd Pełni Księżyca/SM

kd klasowe +9/10

możliwość dodania 2x magii do zbroji

i nowe mapy do expienia na 265/270/280 lub zwiekszony odpowiednio exp aby nie tworzyć nowych map.

Z góry dziękuje nagrodze GM lub czym chcecie planuje rozwinąć serwer zrobić itemshop. Jeżeli to wypali to serwer będzie DEDYKOWNY !!

Opublikowano

Ymm, co tu podawać?

Po prostu dodajesz mapy, skoro zabierasz się za takie coś to zapewne wiesz jak to zrobić, Elitarne KD to masakry etc. dodajesz +1, +2, +3, +4, +5 i ustawiasz im wartość bonusu (nowe wpisy, ID przedmiotu, ikona przedmiotu) Tak samo robisz z KD klasowymi, standardowo jest +5, dodajesz do +9 i załatwione, filozofii tutaj nie ma.

Co do nowego eq tu masz wyjaśnione dodawanie zbroi i broni.

http://www.mpcforum.pl/topic/580343-megatut-jak-poprawnie-dodac-zbroje-bronie-i-moby-na-serwerclient/

Odnosząc się do ulepszania co 5/10 leveli to co to za problem ustawić na który poziom ma być dany item od strony clienta i serwera + itemu ulepszanego z danego przedmiotu.

Waluta: Dodajesz przedmiot, który będzie walutą serwerową i następnie np. po naciśnięciu zamiast niego pojawi się w eq 1,5kkk. Można to zrobić także w ten sposób, że zamiast yang dodać do systemu ulepszeń ten przedmiot dający X yang, zaoszczędzi to klikania.

2x na magię można rozwiązać tak: 

Wykasować bonus na magię z zbroi na 66 >> 70 level (Stalki), dzięki temu będzie możliwość dodania bonu na magię, przy ulepszeniu na kolejną zbroję dodać bonus wbudowany na magię.

Co do nowych map to już pisałem, po prostu je dodajesz.. Wyżej podanym linku jest także jak dodać nowe moby więc nie powinno to sprawiać problemu dodanie także nowych mobów na mapę.

Jak zwiększyć exp:

http://www.mpcforum.pl/topic/190448-tutjak-zmniejszyczwiekszyc-raty-serwera-100-dziala/

Jeżeli masz ochotę odezwij się na PW to coś może wykombinujemy.

Opublikowano

Co do plików.. mam xnx, ale to syf.

Nawet znajdziesz chyba w necie z source. :v

­

teraz all linki do src xenox pousuwane ja postawiłem xnx na game 29k i all działało dobrze tylko clienta brak.:) jak coś pisz p/w to może coś pomoge :D

Jeździć trzeba szybko i bezpiecznie.

Opublikowano

teraz all linki do src xenox pousuwane ja postawiłem xnx na game 29k i all działało dobrze tylko clienta brak. :) jak coś pisz p/w to może coś pomoge :D

Nie, nie potrzebuje pomocy bo mam xenoxa zmienionego z innymi systemami, dlatego pytałem czy to ten sam, ale propsy za postawienie na tym, bo jak ja patrzyłem kilka rzeczy to bugów od ch.. było. :v

­

would u miss me? 1105814451671351221478.png

Opublikowano

Nie, nie potrzebuje pomocy bo mam xenoxa zmienionego z innymi systemami, dlatego pytałem czy to ten sam, ale propsy za postawienie na tym, bo jak ja patrzyłem kilka rzeczy to bugów od ch.. było. :v

­

nie no zmienione kilka rzeczy było

-Game/db na 29k

-Questy wyjebane

-Nowe mapy/moby 

-system ulepszeń odbugowany bo niektóre rzeczy były sp* :X

Jeździć trzeba szybko i bezpiecznie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...