Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Koniec z FIFA World? Dyskusja o wyłączeniu serwerów gry

Nawalony Operator Kombajnu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podobnie jak z NFS World.

Tak zamykają nfsa oraz bfh, beka z ea hajs się nie zgodził.

Opublikowano

''Niestety przez te 18 miesięcy stało się też jasne, że gra nie ma wystarczającego przebicia i nie przynosi wystarczających przychodów, żeby uzasadnić udostępnienie jej jako pełnoprawnego komercyjnego produktu.''

No niestety takie jest już EA. Pieniądze ważniejsze od graczy. 

Opublikowano

­Przecież oni też muszą zarobić, za darmo Ci niczego nie zrobią. Teraz wielkie hallo, że wyłączają. Kup sobie 14/15 i graj nikt nie każe grać w darmową wersję, która dobiegnie końca za 3 miesiące.

Opublikowano

EA nie zarabiała na tej grze, tylko cheaterzy, więc postanowili ją wyłączyć.

Podobnie stanie się z innym darmowymi grami od EA.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Tego co zrobi EA nie jest w stanie nikt przewidzieć. Zamknięcie World i innych darmowych produkcji jest dla mnie jednak zrozumiałe, ponieważ choć produkty te cieszyły sie zainteresowaniem, nikt nie inwestował w walutę premium, co było nieopłacalne dla firmy. A wiadomo, co EA stawia na 1 miejscu ($). Takie zagranie ma też zmusić do kupienia płatnych odpowiedników "darmówek" jak FIFA 15 czy któryś Need for Speed.

Opublikowano

Moim zdaniem z jednej strony to dobra decyzja, z drugiej zaś zła. Osobiście nie popieram tego typu zachowań, że ludzie poświęcali swój czas, wkładali jakieś tam pieniądze a oni to po prostu wyłączają - ale patrząc na to z strony EA - popieram. 

Wiadomo, że tym krokiem tracą na graczach ale nikomu równo się nie dogodzi - zawsze ktoś znajdzie tego minusy i plusy. 

Opublikowano

Nie mają dużego zysku więc zamykają projekt, z myślą że więcej graczy kupi fife 15. Tak samo było z tymi consami w fifie 15. Robią wszystko, żeby jak najwięcej zarobić ;/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Raczej nie będę za tą grą tęsknił. Jeśli chodzi o darmową wersję FIFA to FIFA Online znacznie przeważała (i wciąż przeważa) nad World'em. W końcu praktycznie brak szansy na gry online w grze FIFA, która jest oparta na rywalizacji między graczami, nie ma żadnego sensu. <_<

sygnatura_1.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Hmmm ja grałem w World'a. Raz odpaliłem fifkę 15 na ps4 i powiedziałem: "już nigdy więcej". Ani trochę mi nie żal, że zamykają serwery.

graphic.png

Opublikowano

Szkoda, bo posiadała jako jedyna tryb Ultimate Team, w którym znajdowały się karty z sezonu 2013/2014, jak i 2014/2015.

Można było tworzyć bardzo ciekawe składy.

Opublikowano

Szkoda, bo posiadała jako jedyna tryb Ultimate Team, w którym znajdowały się karty z sezonu 2013/2014, jak i 2014/2015.

Można było tworzyć bardzo ciekawe składy.

Tak, to było naprawdę super, więcej możliwości i fajniejsze składy. Oh stare dobre czasy ;)

graphic.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Trochę lipnie że EA zamyka serwery, w sumie w tej grze 1 - 2 liga nie dało się grać bo wszędzie byli hackerzy. Hajs w kieszeni się nie zgadzał więc leją na to i dziękują. Ja bym na ich miejscu sprzedał to wszystko jakiejś innej firmie.

76561198375594763.png

Opublikowano

Trochę lipnie że EA zamyka serwery, w sumie w tej grze 1 - 2 liga nie dało się grać bo wszędzie byli hackerzy. Hajs w kieszeni się nie zgadzał więc leją na to i dziękują. Ja bym na ich miejscu sprzedał to wszystko jakiejś innej firmie.

Oni po prostu próbują wycisnąć tyle hajsu, ile się da. Nie sprzedadzą tego.

graphic.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

I stało się. Serwery gry zostały już wyłączone.

Temat zostawiam podpięty w głównym dziale. Zapraszam do dyskusji osoby, które poświęciły swój czas tej grze.

Opublikowano

Tej grze poświęciłem blisko 500 godzin. Szkoda, że to już koniec, można było robić magiczne połączenia graczy, z dwóch sezonów. Jednak bardzo dokuczała mi słaba rozgrywka, to znaczy w fifie 15, o wiele, wiele lepiej grało się mecze. I bugi, których było dużo więcej niż w fifie 15.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...