Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z wifi

Gość Valze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wgrałem kilka dni temu cyanogenmoda i transfery na speedtest.net są strasznie słabe, ping wysoki (ok 100ms) a jest zaraz przy routerze, wcześniej takich problemów nie miał (przed wgraniem roma). Prędkość zaczyna przyśpieszać, gdy aplikacja działa w tle (środkowym wracam do pulpitu). No i telefon crashuje wifi na innym routerze, że tylko pomaga restart jego. Nie wiem co robić, czy wracać do stocka? :x

Sony Live with Walkman (wt19i) Cyanogenmod 9 (stable)

Opublikowano

A jakieś aplikacje instalowałeś w tym czasie?

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Szukaj poprawek dla wifi dostosowanych do CM9 powinny być dołączone w temacie kernela albo w osobnym temacie na forum.android.pl, swojego czasu były jak bawiłem się tym telefonem bez nich transfer jak i działanie wifi było naprawdę w opłakanym stanie. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

A jakieś aplikacje instalowałeś w tym czasie?

Nie, po prostu wgrałem cyanogenmoda.

Pasjonat
Opublikowano

Watchdoga spróbuj pobrać i zobaczyć, czy przypadkiem nic w tle nie ciągnie Ci danych. Ostatniego cyana instalowałeś?

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Opublikowano

Watchdoga spróbuj pobrać i zobaczyć, czy przypadkiem nic w tle nie ciągnie Ci danych. Ostatniego cyana instalowałeś?

Na pewno mi nic nie ciągnie, bo telefon nie potrafi stabilnie utrzymać połączenia wifi. Cyanogemod 9.10 coconut

Opublikowano

Podałem Ci rozwiązanie innego nie ma jak wadliwy kernel i sterowniki wifi 

Tu masz poprawkę która może ale nie musi uwalić całkiem wifi ( plik skasowano, szukaj na forum android.com.pl albo w postach poniżej ) 

Możesz najpierw wyczyścić zawartość katalogu DHCP, jest tu :  /data / misc / dhcp

Opublikowano

Tu masz poprawkę która może ale nie musi uwalić całkiem wifi https://www.dropbox.com/s/s587q1udg2ya2s1/Xperia%20Mini%2CLWW%2CActive_wifi_modules.zip

Możesz najpierw wyczyścić zawartość katalogu DHCP, jest tu :  /data / misc / dhcp

A czy zmiana romu/kernelu/boot.img mogłaby odwrócić zmiany w przypadku "uwalenia"? Bo jeśli nie to już wolę trochę słabszy transfer. Wgrałem OMNIROM i download jest prawie 13Mbit na 3Mbit uploadu, więc troszkę lepiej. Ping do 20-40

Opublikowano

Tak, to tylko moduł wifi i ponowne wgranie romu przywraca ustawienia 

Opublikowano

Tu masz poprawkę która może ale nie musi uwalić całkiem wifi https://www.dropbox.com/s/s587q1udg2ya2s1/Xperia%20Mini%2CLWW%2CActive_wifi_modules.zip

Wrzuć skan do tego pliku, masz 12 godzin od teraz.

@Ktosiu

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Plik nie jest mój, tylko z forum android.com.pl.

Skoro nie odpowiada że brak skanu kasuję go i niech szuka sobie sam na forum pliku w dziale LWW. Tam tez rozwiązanie problemu w którymś temacie opisywałem . 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Po wgraniu Kitkata 4.4.4 problem nie występuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...