Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzicie o zamknięciu serwerów BF P4F?

Avium

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

We are sad to announce that on Tuesday July 14th 2015 we will be closing Battlefield Play4Free and turning off services for the game. 

Jest to informacja z forum BF P4F ... Będziecie tęsknić? Bo ja mimo, że nie grałem w BFa 1rok to bardzo :c 

Wypowiedzcie się, co EA zrobiło źle... Był taki okres czasu kiedy ta gierka była grana ale potem zostały wprowadzone bronie które ... Również macie takowe wrażenie ? 

Ile poświęciliście czasu na tą gre? Od wprowadzenia statystyk poświęciłem 11 dni, 18 godzin na wszystkich postaciach  :c

YAY

Opublikowano
  1. Największy problem to taki, że zrobili to na silniku, który nie dawał za wielkich możliwości do rozbudowy. Co za tym idzie, brak nowych trybów, map itd. Każda dodatkowa rzecz pogarszała stabilność tej gry i aktualizacje powinni zakończyć na wprowadzeniu sharqi rush.
  2. Pozwolenie by Fixnow i VitalBullet kierowali tą grą. Po odsunięciu ich od NFS World, gra nagle odżyła po 2 latach(dobra właśnie wyczytałem, że też serwery NFSW zostaną wyłączone).
  3. Nielimitowana ilość pustynnych zrzutów za 1C
  4. Opie****** się.
  • mało eventów z marnymi nagrodami (może był 1 dobry)
  • nie banowali cheterów, a zbanowani np. przez PB nadal mogli sobie grac na oficjalnych serwerach
  • każdy naprawiony bug, tworzył 10 innych
  • tanie pakiety na najlepszymi broniami, przez co zmniejszyły im się zyski z pre-buya

Takie jest moje zdanie na temat ich błędów i jedynie co mi pozostaje do powiedzenia "A nie mówiłem"

0md2yZl.jpg

Opublikowano

To nie tylko bf p4f, lecz także - nfs world - fifa world. Wszystkie darmowe gry zostały "skasowane". Pewnie hajs im się nie zgadzał i zdecydowali się na taki krok. W tą cześć nie grałem za długo, lecz pamiętam jak się latał z nożem na niewidoku :D 

Nwm, czy były z tym bf'em jakieś problemy, tak jak z fifą w której coraz częsciej były lagi.

1357577137-U262310.png

Opublikowano

Poświęciłem na tą grę trochę ponad rok, przez ten czas udało mi się wbić:

szturmowca 29lvl

medyka 26 (lub27) lvl

mechanika 20lvl

snajpera 14lvl

Niby mało, ale w żadnej innej grze się tak nie bawiłem :( szkoda będzie.

Opublikowano

Wielka szkoda...Grałem od bety po dziś dzień ,więc dla mnie szok ( xD ) .

Przejebałem z 500-600 zł ,lecz nie ukrywam ,że przez cały czas ,gdy grałem miło spędzałem czas.

#RIPBFP4F ;_____:

Piteraskwiat.png

Opublikowano

Po prostu widać, że dla EA liczy się tylko sianko­. Coraz mniej grało(elity)? Przestali wydawać sianko na ich grę, to sobie odpuścili. Tak samo pewnie z fifą world, sianko z allegro wiara kupowała, hajs się nie zgadzał za fifapoints i to samo :D

Ale najdziwniejsze to zamknięcie nfs'a, przecież to jedyna gra takiego rodzaju, tak popularna a oni ją zamykają.

1357577137-U262310.png

Opublikowano

Bfp4f i nfs world, to były gry z przyszłością, nfs world nawet ostatnio zaczął się odradzać na nowo, a tu nagle takie coś....... Myślę, że wszyscy są w szoku..

polecam:

To by była dobra myśl, ale co z tego ;(

Opublikowano

Za samo zamknięcie serwerów powinni ich czymś ukarać.

Typy wydały na tą grę nawet 4 koła za które mogli by kupić komputer do BF4 i samego BF'a i tu nagle taka niespodzianka "dziękujemy za hajsy,papa".

Opublikowano

Za samo zamknięcie serwerów powinni ich czymś ukarać.

Typy wydały na tą grę nawet 4 koła za które mogli by kupić komputer do BF4 i samego BF'a i tu nagle taka niespodzianka "dziękujemy za hajsy,papa".

Wiesz, niby nikt ich do tego nie zmuszał. No ale sam fakt, głupota z ich strony..

­

1357577137-U262310.png

Opublikowano

W marcu wróciłem do tej gry po dość długiej przerwie, od marca wydałem sporo na tę grę, teraz po wydaniu hajsu mówią mi, oraz innym prosto w twarz "dzięki za hajs, spier*****". Szczerze, czuję się okradziony skoro gra za parę miesięcy gra ma przestać istnieć, wydałem hajs tylko po to, aby mieć coś przez te parę miesięcy a potem to stracić? Głupota... Oczywiście wszystkie te itemy które kupiłem były na perma.

graphic.png

Opublikowano

Słyszałem że jeden gość kilka tygodni przed tą informacją kupił konto z bronią +3 za 600zł -_- współczuję.

Przynajmniej przestanie wydawać sianko, na coś co może osiągnąć samemu(konto) :D

Teraz na każde forum na które wejdziesz, jest o to flejm. Aż dziwne, że na mpc jeszcze nikt o tym nie pisze xD

Bardziej jestem ciekaw co czują ci co wydawali sianko na auta do nfs'a, tam to pewnie już grubsze pieniądze szły.

­

1357577137-U262310.png

Opublikowano

@1373230489-U611928.png.Pestka. Nie prawda, z doświadczenia wiem, że w NFS WORLD te 300zł to był maks, aby mieć z*******e auta, a w p4f to spokojnie 1000zł szło, a co do tej broni +3 to nie mógł jej mieć, ponieważ możliwość ich nabywania została wycofana daaaaawno temu.

Opublikowano

@1373230489-U611928.png.Pestka. Nie prawda, z doświadczenia wiem, że w NFS WORLD te 300zł to był maks, aby mieć z*******e auta, a w p4f to spokojnie 1000zł szło, a co do tej broni +3 to nie mógł jej mieć, ponieważ możliwość ich nabywania została wycofana daaaaawno temu.

Możliwe, ale jak ktoś chciał mieć kilka tych aut, to doładowywał ile tylko mógł. Z tego co pamiętam za te najwieksze doładowanie w nfs były różne dodatki.

No ale, masz też racje co do broni w bf'ie :)

­

1357577137-U262310.png

Opublikowano

Strzelili sobie w stopę tworząc pakiety z broniami wysokich lvli, dodając jeszcze co do niektórych m145. I taki przykładowy niemiec zamiast wydać 100E na prebuy i zrzuty, to wydał sobie 30E, kupił 2 pakiety i miał wszystko. Ale też się nie oszukujmy, że osoby, które grają już 2 lata nawet trochę krócej miały wszystko wykupione (to co potrzebne i przydatne) i EA nie miało tej ciągłości przychodów.

A poinformowali o zamknięciu serwerów 3 miesiące przed, by ich nikt do sądu nie podał.

0md2yZl.jpg

Opublikowano

Teraz też może ich ktoś podać. To nie wytłumaczenie. Jeżeli chodzi o te pakiety z broniami i dodatkami OP to może już w trakcie ich wprowadzenia wiedzieli co czeka grę, i tak jak w przypadku worlda chcieli wyciągnąć kasę...

Opublikowano

Mogą podać, ale nic z tego nie wyniknie. Nigdzie nikt ich nie zmuszał do wydawania realnych pieniędzy, smutne ale prawdziwe :P

1357577137-U262310.png

Opublikowano

Hehe... właśnie dostałem e-maila, z wiadomością o planowanym zamknięciu serwerów. Jeszcze dodali kod rabatowy (-50%) na tytuły Battlefield. Z NFS też otrzymałem e-maila, lecz bez kodu.

0md2yZl.jpg

Opublikowano

@masaktor Pewnie tylko na podstawki ;) Ja jeszcze nic nie dostałem, totalna olewka z ich strony.

OFERTA I KOD SĄ WAŻNE DO GODZ. 8:59 DNIA 16 LIPCA 2015. OFERTA DOTYCZY WYŁĄCZNIE ZAKUPU GIER BATTLEFIELD: BAD COMPANY 2, BATTLEFIELD 3, BATTLEFIELD 3 EDYCJA PREMIUM, BATTLEFIELD 4, BATTLEFIELD 4 CYFROWA EDYCJA SPECJALNA ORAZ BATTLEFIELD 4 EDYCJA PREMIUM

0md2yZl.jpg

Opublikowano

Jeżeli chodzi o silnik - faktycznie, gdyby zrobili to chociaż na FrostBite 1 to mieli by już jakieś pole do popisu,ale znowu Refractor v2.5 nie jest taki zły jak się o nim mówi ;) Wiele rzeczy w tej grze zostało zrobione na odczepnego od samego początku jej istnienia (przez jakiś czas byłem osobą, która miała w EQ naraz włożone 10 bronii +3, oczywiście żadnej z nich nie posiadałem :D). Na Refractorze w starszej wersji działa BF2 i działa bardzo dobrze. Z silnika mogli wyciągnąć znacznie więcej, tylko musiałby się ktoś zająć optymalizacją tego wszystkiego. Bez sensu dodane wzory bronii (elite/veteran), wcześniej były osobne bronie o nazwach Veteran/Elite i wtedy było to lepiej zoptymalizowane (sami developerzy mówili, że nie robią więcej wzorów bo lagi). Tak samo wygląd postaci - na **** komu jakiś czepki/hełmy itd. Bez tego gra nie zacinała i było dobrze :) Mapy dodawać do tego silnika nie jest tak trudno, ale oni nie zrobili ani jednej mapy! Wszystkie mapy w BFP4F to porty map z BF2/BF Vietnam. Jakby dali tą grę pod studio kumatych programistów, którym się chce to by spokojnie wyciągnęli tą grę z dołka, dodawanie map z BF2 raz na miesiąc to żaden problem, bo wystarczy na to powiedzmy 1/2 tygodnie pracy (podkreślam PRACY :D). Licząc ile map było w BF2, jest plan biznesowy na +/- 1,5 roku w przód. A potem na każdej mapie co miesiąc dodawać tryb RUSH. Kolejne +/- 1,5 roku czasu, gdzie nowości wychodzą co miesiąc. Mogli zdobyć graczy bardzo łatwo, ale praktycznie od 2012 roku zaprzestali rozwoju tej gry, bo wiedzieli, że nic z tego nie będzie :)

Jeśli chodzi o konta z +3kami i ich ceny ;) Przez moje ręce przeszło przynajmniej 8 kont z +3kami. Wszystkie razem sprzedałem za przynajmniej 2000 złotych. Na szczęście wyniosłem się z grania w p4f dobre parę miesięcy temu, tuż po zakończeniu hakerskiej ligi Yorana (pana Mr. Autoinjector :D), w której byłem sam adminem, no ale cóż takie czasy - w klanach przynajmniej 50% graczy to cheaterzy/makrowcy tylko na "legit" ustawieniach :)

Pozdrawiam wszystkich grających w tą grę, najwyższy czas iść do przodu i pośmiać się ze wszystkich porażek EAsy przez te ostatnie lata ;)

Nommo.

Opublikowano

@up, to prawda, EAsy mogło z łatwizną zdominować rynek F2P FPS, lecz ich własna polityka doprowadziła ich do zguby, jeżeli się tak przyjrzeć, to nigdzie nie znajdzie się drugiej takiej samej gry jaką był BFP4F, no serio, jaka gra F2P ma pojazdy u siebie? (Nie licząc Planetside 2, który ma dosyć słabą optymalizację).

Ogółem teraz szukam innej alternatywy dla BF P4F, od razu zaznaczam że nie chcę Warface, grając chwilę od razu odrzucił mnie model Pay2Win.

Opublikowano

@Jeesup Osobiście polecam grę Heroes & Generals, zazwyczaj jest tak że to co możesz kupić za złoto możesz też kupić za zwykłą walutę która występuje w grze.

graphic.png

Opublikowano

Ja żem wbił 4x 30 lvl, na każdej postaci miałem dosłownie wszystko, jakiś rok temu oddałem konto za darmo komuś z  MPC i nawet nie tęskniłem za wydanymi 750-1000zł na tą grę.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...