Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Debian - blokowanie połączeń z poza Polski.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam serwer BungeeCord i co jakiś czas jest on atakowany z TOR'a. I jakimś bugiem wywalaja go. I trace przez to setki graczy. Wie ktoś jak zablokować wszystkie polaczenia z poza Polski?

Sewer:

SoYouStart, 32gb RAM, Debian Wheezy 64bit.

Opublikowano

Próbowałeś napisać do owego hostingu ? Na twoim miejscu bym się pośpieszył bo na pewno mają takie funkcje i mogą zablokować połączenia te, które nie pochodzą z Polski.

Drogi Użytkowniku <użytkownik> !
Jeśli, twój problem przez zemnie do końca rozwiązany.
Powiadom mnie o tym, pisząc dalszy problem i '@Aerons'
A, jeżeli wszystko w porządku kliknij Lubię to!

Opublikowano

No to w takim razie już to jest na twoją rękę... Czyli musisz jakoś wytrzymać z atakami DDoS, albo podać takie coś na policję.

Drogi Użytkowniku <użytkownik> !
Jeśli, twój problem przez zemnie do końca rozwiązany.
Powiadom mnie o tym, pisząc dalszy problem i '@Aerons'
A, jeżeli wszystko w porządku kliknij Lubię to!

Opublikowano

Jak masz plugin AuthMe to w configu masz opcje na blokowanie dołączenia z danego kraju:

Protection:
  enableProtection: false
  countries:
  - PL
  countriesBlacklist:
  - CN
  enableAntiBot: true
  antiBotSensibility: 5
  antiBotDuration: 10

innego wyjścia nie masz ;/

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Opublikowano

W konfiguracji AuthMe/xAuth (nie pamiętam), bodajże jest opcja by ustawić kraje które mogą wchodzić.

Tylko pytanie, co jeśli ktoś mieszka za granicą? :>

Opublikowano

Jest atakowany z TORa? TOR to nie przypadkiem przeglądarka z proxy? Szukałem w googlach i nie znalazłem lel?

@kukubaczek zobacz PW.

Ja bym zrobił tak (da się). Zablokuj wszystkie połączenia, a potem odblokuj tylko te z Polski - na wyższym priorytecie.

Opublikowano

Żadne zabezpieczenia w pluginach nie pomoże, plugin blokuje wejście, a my potrzebujemy coś aby nie pingowało w ogóle serwera jeżeli ip jest z za granicy.

Pisze pluginy na zamówienie ! Skype: elfusion200

Opublikowano

Żadne zabezpieczenia w pluginach nie pomoże, plugin blokuje wejście, a my potrzebujemy coś aby nie pingowało w ogóle serwera jeżeli ip jest z za granicy.

Na pewno poprzez api spigota czy bukkita nie zablokujesz pingowania, ale z protocollib tak.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Zablokowanie polaczen z zagranicy to nie rozwiazanie, a pogłabienie problemu.

Otrzymasz gwarancje, ze ja jak i ta reszta (milionow) osob nie wejdzie na twoj serwer. Ogromna ilosc graczy grajacych na polskich serwerach mieszka w uk, niemczech, usa.

A osoby, ktore zakupily vipa a mieszkaja za granica to juz wiekszy problem. Nawet nie wiesz ile taki gracz potrafi narobic problemow (nawet zeby zrobic na zlosc)

Edycja:

A ataki z polski:)?

Jak pisalem, to tylko narobi wiecej problemow.

Jesli chcesz naprawic problem czyms takim co narobi kilka nastepnych problemow widac, ze o administratowaniu nie masz pojecia.

Opublikowano

Blokowanie ruchu z poza polski nie zrobisz plugien w minecraft , możesz to poblokować w linuxie lecz nie wiem jak musiał bym poszukać jak ja blokowałem. Nie lepiej by ci było przejść na Hosteam.pl? Może drożej ale bynajmniej serwera ci nie wywalą 

8zYYF16.gif?1

Opublikowano

Filtracja ruchu poprzez konfiguracje firewall (a) w systemie.

Tworzę strony internetowe.

Sklepy Minecraft, CMS-y, fora itp.

Opublikowano

Filtracja ruchu poprzez konfiguracje firewall (a) w systemie.

Dokładniej to się zwie iptables

iptables -I INPUT -s IP -j DROP

Musisz sobie ręcznie dodać wszystkie adresy taką komendą co podałem wyżej (po dodaniu te ip nie będą widziały serwera

Btw. Czemu jak nie ogarniasz podstaw zarządzania serwerem to się za to bierzesz?

Opublikowano

Dokładniej to się zwie iptables

iptables -I INPUT -s IP -j DROP

Musisz sobie ręcznie dodać wszystkie adresy taką komendą co podałem wyżej (po dodaniu te ip nie będą widziały serwera

Btw. Czemu jak nie ogarniasz podstaw zarządzania serwerem to się za to bierzesz?

Jeszcze bezczelnie napisałeś "Btw. Czemu jak nie ogarniasz podstaw zarządzania serwerem to się za to bierzesz?"

On chce automatycznie blokowac przychodzące połączenia z wyjątkiem polskich IP.

Nikt tu nie będzie ręcznie wpisywał komend.

@topic

Najlepiej będzie jak dodaj wyjątek, żeby iptables akceptował połączenia przychodzące tylko z Polski na dany port, dzięki temu reszta usług poza serwerem minecraft będzie działać poprawnie.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

O k***a kukugimbusek ma problemy z ddosami? Ciekawe czemu.... hmmmm, pewnie wlasciciel jakiegos serwera na ktory wbijal Slimaq z swoimi strejserkami sie wkurwil.

Anty blezur

Moze uzyj jakiegos pluginu?­

Opublikowano

@kukubaczek

Bo tych komentarzach, już nie wiem o co wam dokładnie , chodzi i czy rozwiązaliście może obecny problem?

Co do IPTables, to może rozwiązać wasze problemy, nie jestem zaawansowanym tak ,aby wam powiedzieć jak zablokować połączenie, który nie wysłało ICMP echo reply , echo request do serwera. Ale z pewnością możecie w tej chwili zablokować częściowo atak, filtrując pakiety. Nie będe wam wszystkiego mówił narazie, @ElDorado123 odezwij sie na pw.

Staram sie pomagac innym uzytkownikom.

Obecnie siedze w dziale ELEKTRONIKA-OPROGRAMOWANIE.

Jesli piszesz cos do mnie oznacz mnie

Gdy pomagam w jakims temacie, staram sie doprowadzic do konca.Dajac mi LAJKA mozesz mnie zachecicc ;)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...