Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc - tworzenie programu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jest ktoś z was jak pisać programy itp?

Zanim napiszesz :

-tak wiem nie ten dział, ale nie mogłem znaleźć odpowiedniego

-tak wiem jutub itp. Ale tam jest tylko z cmd itp.

-żeby nie było kod lekko znam itp.

-w przyszłości mam zamiar iść na profil automatyki i robotyki czyli informatyka. Wiem, że dużo się nauczę w szkole ale chciałbym juz znać trochę na zapas :)

Opublikowano

Ale o co ci dokładnie chodzi? Chcesz żeby ktoś ci wytłumaczył jak napisać program? Przecież na forum masz setki poradników.. 

linki w górę

Opublikowano

Od konsoli się zaczyna, aby nauczyć się w niej podstaw programowania oraz języka, konstrukcji itp.. Programy okienkowe wymagają większej wiedzy - uczysz się języka robiąc programy konsolowe, uczysz się, dalej się uczysz i jak będziesz umiał wystarczająco dużo to dopiero wtedy interesujesz się takimi rzeczami.

Opublikowano

@lukas042 Jeżeli ogarnąłeś terminal/cmd i napisałeś pożyteczny program to możesz zacząć od programów w VB.NET. ­Potem Cpp(C++) / Csharp(C#) albo możesz zamiast języków kompilowanych obrać kierunek webowy: HTML, CSS, PHP. On też przydaje się przy tworzeniu programów. Możesz próbować z JavaFX. Albo o KODA i AUTOit3.

http://www.autoitscript.com/forum/topic/32299-gui-designer-koda-1730/

Zacznij podpatrywać inne programy.

aw

Opublikowano

W HTML i językach web jestem zaawansowany, c++, Java to jest ciągle jedynie consola. C++ to był mój 2 język do pisania programów. Pierwszy był z .bat. Jak były pisane programy typu : counter pick w lolu i nie tylko? Wiem że to nie jest mu do niczego potrzebne, ale mogę pobawić się i pokombinować i zmienić na swój wybrany itp. W czym są pisane i jakie języku musze się nauczyć?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...