Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SS] Santeria.pl - Edytowany System Gildii

Azprime

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

logo.png

Czołem wszystkim, wraz z Krzywym oraz Asparte chcielibyśmy przedstawić Wam nowatorski System Gildii, który znajdziecie już wkrótce na serwerze Santeria.pl. Jesteśmy otwarci na sugestie, jeśli masz jakiś pomysł, jak urozmaicić, ulepszyć system napisz o tym w komentarzu ;)

Strona Główna Projektu:

http://santeria.pl

Fanpage Projektu:

http://facebook.pl/SanteriaMT2

Zmiany względem oryginalnego systemu:

- Gildie można założyć po osiągnięciu 30lv, cena za założenie wynosi 200k Yang.

- Zwiększono liczbę członków Gildii do 100.

- Żeby Gildia mogła wypowiadać wojny musi być w niej minimum 10 aktywnych osób z conajmniej 50lv.

- Zmieniono maksymalny poziom Gildii na 50.

- Gildia może kupować Tereny Gildyjne przeciwnego królestwa.

- Rozszerzono obszar Terenów Gildyjnych.

- Typy Wojen oraz Umiejętności Gildyjne nie uległy zmianie.

- Gildia, której Lider nie zalogował sie do gry w ciągu ostatnich 30 dni automatycznie traci swoje Tereny Gildyjne.

- Ustalić/Zmienić Lidera lub Zastępce może przywódca Gildii bezpośrednio z Panelu. 

- Osoba, która świeżo co dołączyła do Gildii musi zostać odznaczona przez jej Lidera/Zastępce w zakładce "Członkowie Gildii" jako osoba uprawniona do korzystania z Magazynu.

Gildia1.png

Zarabianie Gildii:

- Gildia, która posiada swojego Kowala/Alchemika otrzyma 30% przychodu Yang poprzez ulepszanie przedmiotów przez resztę graczy serwera u ich Kowala/Alchemika.

- Gildia otrzyma procent dochodu z ulepszania tylko gdy Kowal pomyślnie ulepszy przedmiot, bądź Alchemik go wytworzy.

- Zarobione Yang lider gildii może wypłacić w dowolnym momencie i trafią na jego konto.

Magazyn Gildii:

- Przedmioty do Magazynu może składać każdy

- Dostępne są Logi obrotu towarem w Magazynie

- W magazynie można składować również Yangi.

- Dostęp do Magazynu oraz wyciąganie przedmiotów z niego może zostać zablokowany przez Lidera.

- Osoba, która świeżo co dołączyła do Gildii musi zostać odznaczona przez jej Lidera/Zastępce w zakładce "Członkowie Gildii" jako osoba uprawniona do korzystania z Magazynu.

Gildia2.png

Bonusy Gildyjne:

- Każda Gildia za wygraną Wojne otrzymuje 3 Punkty Wojenne.

- Wojna Gildii może się odbyć dopiero wtedy, kiedy przynajmniej 10 jej członków posiada minimum 50lv.

- Za przegraną bądź zremisowaną wojnę nie otrzymuje się żadnych punktów.

- Punkty Wojenne na bonusy może wymienić jedynie Lider Gildii.

- Każdy z Bonusów trwa 48h, po jego aktywowaniu jest nakładany na każdego członka Gildii z poziomem wyższym niż 30.

- Nie da się dwukrotnie na raz aktywować jednego bonusu.

Gildia3.png

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

­Bardzo ładnie zrobiony system gildii.

Estetycznie i wiele funkcji jest bardzo przydatnych.

Widzę będzie dobry serwer xD

Opublikowano

jak najbardziej na + z jednym zastrzezeniem - nie bardzo pasuje mi pkt kiedy to jak lidera nie ma przez 14 dni w grze traci ziemie, lepiej by juz bylo kiedy go np. nie ma miesiac na grze .(sa różne przypadki losowe i nie zawsze 2 osoba ma passy na lidera gildii )

Opublikowano

jak najbardziej na + z jednym zastrzezeniem - nie bardzo pasuje mi pkt kiedy to jak lidera nie ma przez 14 dni w grze traci ziemie, lepiej by juz bylo kiedy go np. nie ma miesiac na grze .(sa różne przypadki losowe i nie zawsze 2 osoba ma passy na lidera gildii )

Zawsze możemy zmienić to na 30 dni, i tak zrobimy ;)

Opublikowano

- Dostęp do Magazynu oraz wyciąganie przedmiotów z niego może zostać zablokowany przez Lidera.

Zablokowany dla wszystkich, czy dla wybranych rang w gildii? Myślę, że dobrym pomysłem byłoby umożliwienie dostosowania uprawnień do korzystania z magazynu dla określonych rang, aby przykładowo nowa, niezaufana osoba nie wpadła do gildii, "zrabowała" wszystkiego, co się da i opuściła gildię.

- Gildia, której Lider nie zalogował sie do gry w ciągu ostatnich 30 dni automatycznie traci swoje Tereny Gildyjne.

Ten pomysł mi się podoba, przynajmniej ziemie gildyjne nie będą blokowane przez stare gildie. ^_^

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Zablokowany dla wszystkich, czy dla wybranych rang w gildii? Myślę, że dobrym pomysłem byłoby umożliwienie dostosowania uprawnień do korzystania z magazynu dla określonych rang, aby przykładowo nowa, niezaufana osoba nie wpadła do gildii, "zrabowała" wszystkiego, co się da i opuściła gildię.

Zablokowany dla wszystkich. Podsunęłaś nam dobry pomysł w tym momencie, zrobimy w zakładce "Członkowie Gildii" specjalne okno, w którym Lider/Zastępca będzie wybierał osoby uprawnione do korzystania z magazynu. 

Opublikowano

Fajne, estetyczne okienko, jednak brakuje mi dokładnej daty wysyłania wiadomości gildyjnych.

Niby szczegół, ale może się przydać w niektórych sytuacjach.

1977114309277781373321.png

Protected by system-dev

GG: 28952858

Opublikowano

Kurczę też wziąłem się za edycję tego okienka (bo jakoś od dawna nikt nie miał pomysłów na rozwinięcie systemu Gildii) i co widzę, podobne pomysły. F**k xD No nic, wielcy ludzie myślą podobnie.  :rolleyes:

Zablokowany dla wszystkich. Podsunęłaś nam dobry pomysł w tym momencie, zrobimy w zakładce "Członkowie Gildii" specjalne okno, w którym Lider/Zastępca będzie wybierał osoby uprawnione do korzystania z magazynu. 

Po co nowe okienko? Od czego jest zakładka 'Ranking członków', czyli zarządzanie prawami? Ja sobie ścieśniłem i zmieściło się na dwa miejsca obok "Umieję.". :)

Opublikowano

Bardzo ciekawie się to prezentuje, może w końcu znowu zaczną być robione wojny gildii. Do samych wojen może zróbcie możliwość obstawiania przez innych graczy kto wygra, a osoby które trafiły miałyby rozdzielaną całą pule yangów jaka się zebrała podczas obstawiania. 

Opublikowano

Bardzo ciekawie się to prezentuje, może w końcu znowu zaczną być robione wojny gildii. Do samych wojen może zróbcie możliwość obstawiania przez innych graczy kto wygra, a osoby które trafiły miałyby rozdzielaną całą pule yangów jaka się zebrała podczas obstawiania. 

Z pewnoscią jeszcze urozmaicimy ten system.

Opublikowano

Fajny pomysł i schludne wykonanie. Ktoś w końcu zabrał się za rozbudowanie systemu gildii.

To jeszcze nie koniec ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...