Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Pytania dotyczące serwera.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! 

1.Mam do was internautów prośbę . 

Bardzo chce się podzielić moim talentem ( może to źle nazwałem ) ale chce otworzyć serwer Mine Craft dla Ludzi ! Miałem jeden serwer Sky-block niestety on nie wypalił miałem małe problemy z nim jaki z samą Administracją :) 

Mam zamiar odpalić odnowa serwer tylko pytanie do was .

Na jaki serwer teraz ludzie patrzą z chęcią ? :

* Sky-Block

* Surivival-Gildie

* Lub macie jakieś propozycje 

Wiem że dużo ludzi lubi typowy standard typu Sky-Block zwykły spawn itd nic ciężkiego do ogarnięcia .

Tryb gry mi się rozchodzi jaki teraz jest ciekawy .

2. Co do Maszyny serwer w tej chwili korzystałem z Hostingu od CraftServe . Nie jest jakiś najlepszy ale i też nie najgorszy . Powiedzcie gdzie jest jakiś ciekawy Hosting nie drogi do 100 graczy, dobre procesory oraz mocne dyski .

3. Co do reklamy serwera co proponujecie jak się wybić serwerem ? Wiem od razu nie będę mieć 50 graczy na dzień bo to jest nie możliwe nikt prawie nie wie o nim tylko garstka od Forów którzy wejdą na chwile i wyjdą .

Pomóżcie jeżeli czegoś nie zrozumieliście piszcie w KOM .

PS. Jeżeli masz pisać zdania typu : " I tak nie dasz rady się wybić " czy coś podobne daruj sobie ... potrzebuje ludzi którzy mi pomogą  

Opublikowano

mało jest dobrych serwerów SkyBlock, a tym bardziej mało serwerów Jail. Minigamesy też są fajne. Także pomyśl o tych serwerach, jednak przy minigamesach będzie trzeba większego serwera, bo to wymagający serwer jest :p Te wszystkie minigry, itp..

A najlepsza reklama to na yt się zareklamuj, najlepiej u kogoś kto ma dużo subskrypcji.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

No dobra za co powiecie o Maszynie Serwera może walnąć VPS czy może Hosting jakiś lepszy ?

Wykup VPS na ovh, więcej slotów i lepsza maszyna, w ogóle vps lepszy.

mój znak rozpoznawczy to jego brak

Opublikowano

No dobra za co powiecie o Maszynie Serwera może walnąć VPS czy może Hosting jakiś lepszy ?

Zamiast VPS kup normalnego dedyka. VPS-y mają mniejsze parametry.

Opublikowano

Myślę najlepszy typ serwera : PvP

Co do wersji to : Spigot 1.7.9

PS. ROBIĄC SERWER ZNAJDZ DOBREGO TECHNIKA DEVELOPERA PROGRAMISTE 

Opublikowano

Ta oferta powinna spełnić Twoje oczekiwania:

http://maxcraft.pl/bezlimitu/

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

1. Pvp

2. Pukawka lub vps

3. Spamowanie na 200 serwerach dziennie ip twojego serwera botem + proxy. (Załoz majty na ddosy)

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

1.Najwięcej ludzi gra na SV+ frakcje, ALE... Tych serwerów jest milion pięćset sto dziewięćset, więc wiesz. Na serwerach PVP gra też dużo osób. Ewentualnie, jak ogarniesz- możesz zrobić RPG, dosyć dużo ludzi lubi tą grę, a takich serwerów jest mało.

2.Crafthost! Dla mnie najlepszy hosting ;) Miałem już tam kilka serwerów, wszystkie były spoko :) Jeśli chcesz zaoszczędzić hajs, to postaw serwa na kompie, ogarnij plugi , mape itd. a potem jak kupisz już serwa, walnij te pliki na ftp (tylko mape i pluginy, bo z resztą sensu nie ma), Jeśli chodzi o wersje 1.7.2/1.7.4

3.Reklama? hmm, no nie wiem. Na początek, jeśli zrobisz serwa na crafthoscie, jest na nim "LISTA SERWOW" Ktora jako tako reklamuje serwy. (Tylko publiczne)

Na tym wbije się 2-20 graczy, a reszta to może jakieś stronki reklamujące serwy, typu:

http://www.minecraft-list.pl/

http://www.mclista.pl/strona/100

itd. Możesz także poszukać youtubera! Pamiętaj, najlepiej , jeśli chcesz wbić ok.50 graczy na tym filmiku to youtuber musiał by mieć ok. 100-200 subów ^^ (Lub

bardzo duzo wyswietlen) w koncu, nie kazdy wbije na serwa.

Jeśli chcesz, zawsze mogę pomóc coś jako technik . Własnie pracuje na mojego kolejnego serwa, więc jeśli znajdę troche czasu to mogę Ci pomóc.

--

Opublikowano

@Jonsonek995 polecam zrobic dobry Sky-Block.

Co do oferty "bez limitu" z Pukawki osobiscie polecam. Przy 50 graczach tps 19-20 bylo :). Oczywiscie musisz dobrze ogarnac konfiguracje.

Co do reklam serwera to YT, Rozne Fora, oraz rankingi serwerow np. mclista.pl (mozesz tam dodac serwer za darmo). Wiele jest takich stron :).

Wypromuje twój serwer minecraft na mclista :)

* 1000 diamentów w niecałe 24h,

* Twoj serwer znajdzie sie na 1 stronie,

* Po wiecej informacji zapraszam na PW,

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Opublikowano

Jonsonek995

Znam Pukawkę, bo jestem z Pukawki :)

Nie ma haczyka. Zrobiliśmy to tak aby było jak najmniej ograniczeń.

Napisz na [email protected] dostaniesz serwer na 7 dni testów, to sam się przekonasz :)

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

No okej okej dzięki internauci ponieważ i tak teraz nie mam czasu bo mam trochę na głowie . Mam zamiar tak od Maja/Czerwca zaczynać . Czy ta oferta z Pukawki jest cały czas dostępna ? czy będzie cały czas 

Opublikowano

Na twoim miejscu na początku wybrałbym jakiś dobry hosting najlepiej z polską lokalizacją maszyn i dopiero w wypadku większym zainteresowaniem graczy przeszedł na VPSa lub maszynę dedykowaną. Tak pukawka cały czas ma dostępną ofertę bez limitu.
Osobiście czekam na jakiś serwer survial+rp osadzony w apokaliptycznym świecie a sama rozgrywka byłaby nastawiona na automatyzację.

Opublikowano

Jeżeli nie masz za dużo pieniędzy to rozważ założenie na serwerach craftserve lub pukawce. Zarówno jeden jak i drugi hosting oferuje serwery za 30 zł z tą różnicą, że pukawka ma maszyny znajdujące się w Polsce co przekłada się na mniejszy ping. Dodatkowo oferują płatności PSC jednak pukawka ma jakieś prowizje więc jak doładujesz za 30 zł PSC to nie otrzymasz 30 zł do portfela. 

Opublikowano

Obecnie nie polecam " craftserve " słaby kontakt z ich Pomocą Techniczną na odpowiedź trzeba czekać około 2-3 dni jak dobrze pójdzie . Serwer się sam wyłącza kiedy chcę . Za 30zł mają RAM'u 32 GB ( chyba 32 ) Procesor jest słaby strasznie a dyski maja dobre wmiare . A co do pukawki nie wiem nie próbowałem ale mają wszystko bez limitu ( możecie mi potwierdzić że na pewno jest wszystko bez limitu za 30 zł ? ) 

Opublikowano

Oferta polega na współdzieleniu maszyny z wieloma użytkownikami pukawki także może się zdarzyć tak, że będziesz miał lagi po mimo maksymalnej optymalizacji serwera.
Serwery mają nie limitowaną przestrzeń dyskową przy założeniu, że większość serwerów nie przekracza 10 GB, ogółem na ich stronie jest napisane, że wszystko jest nielimitowane przy założeniu optymalnej pracy serwera. Najlepiej będzie jak przetestujesz ich serwery chociaż i to nie odda tego jak zachowa się serwer w przypadku zapełnienia go graczami. Tutaj masz cały opis tej oferty:

http://maxcraft.pl/bezlimitu/#parametry

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...