Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer z modami - Czego oczekujecie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie! Tworzymy serwer Minecraft z modami. Mamy do Was drodzy Użytkownicy, a zarazem gracze Minecrafta pytanie... A mianowicie - Jakie mody oraz pluginy chcielibyście zobaczyć na serwerze? Na jakim trybie serwera chcielibyście zagrać? Paczka ma być autorska czy może już jakaś zrobiona (tekkit itd). Użytkownicy, pomóżcie nam! :)

Opublikowano

Witajcie! Tworzymy serwer Minecraft z modami. Mamy do Was drodzy Użytkownicy, a zarazem gracze Minecrafta pytanie... A mianowicie - Jakie mody oraz pluginy chcielibyście zobaczyć na serwerze? Na jakim trybie serwera chcielibyście zagrać? Paczka ma być autorska czy może już jakaś zrobiona (tekkit itd). Użytkownicy, pomóżcie nam! :)

Ja z chęcią pogram na takim survivalu na modach technicznych/adventures :) Weźcie pod uwagę to, że nie którzy mogą mieć słabe komputery, więc przyda się b. dobra optymalizacja pluginów ;)

6770714055827651007269.jpeg
Opublikowano

Ja z chęcią pogram na takim survivalu na modach technicznych/adventures :) Weźcie pod uwagę to, że nie którzy mogą mieć słabe komputery, więc przyda się b. dobra optymalizacja pluginów ;)

Pluginy to jedno, ale również modyfikacje mogą znacznie zmniejszyć wydajność komputerów niektórych Użytkowników. A co do paczki, to jaką proponujesz - Naszą własną czy już jakąś gotową?

Opublikowano

Pluginy to jedno, ale również modyfikacje mogą znacznie zmniejszyć wydajność komputerów niektórych Użytkowników. A co do paczki, to jaką proponujesz - Naszą własną czy już jakąś gotową?

Jeżeli będzie dobrze zoptymalizowana, a mody będą dobrze (nawet b.dobrze) dobrane, to możecie zrobić na swojej :) Pamiętajcie-optymalizacja całego serwera jak i paczki modów jest tutaj najważniejsza. trzymam kciuki :)

6770714055827651007269.jpeg
Opublikowano

Najlepiej postawic serwer na gotowej paczce. Dla mnie jedynie co sie liczy to malo zablokowanych itemkow np: po co ludzie dodaja Computer Craft skoro blokuja wszystko w nim.

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

Najlepiej postawic serwer na gotowej paczce. Dla mnie jedynie co sie liczy to malo zablokowanych itemkow np: po co ludzie dodaja Computer Craft skoro blokuja wszystko w nim.

Jaką paczkę proponujesz ;)?

Opublikowano

Jaką paczkę proponujesz ;)?

Cokolwiek z FTB Launcher lub Technic Launcher. Na 100% bym zawital na polski server argarian skies.

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

Moglbym wiedziec co ma wydajnosc kompa jakiegos gracza do optymalizacji pluginow po stronie serwera ? o_0

@topic

Ja osobiscie lubie jak jest najebane tych modow i naprawde jest co na nich robic C:

Opublikowano

dobre mody techniczne i poodblokowywane itemki :)

Dzisiaj juz stworze jakąś paczkę modów. Jeśli ktoś chce uczestniczyć w beta testach serwera to prosiłbym o zgłoszenie sie do mnie poprzez prywatna wiadomość
Opublikowano

Postaw może serwer na paczce tekkit. Jeżeli robisz własną paczkę to może coś na 1.7.10 z modyfikacjami technicznymi. 
Btw serwer będzie skyblockiem czy survivalem i czy gracz będzie miał dostęp do chunk loaderów?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...