Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak złamać hasło szkolnej sieci wi-fi

Dark Angel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.wejdź do pokoju nauczycielskiego/dyrektora i tam na tablicy powinno pisac. Wiem bo u mnie zadzialalo. Wystarczy chwila nieuwagi nauczyciela.

2. Poproś grczecznie nauczyciela

Opublikowano

Mogą mieć filtrowanie MAC też ;-)

Nawet jak jest tam filtrowanie MAC, to niby jak mają złamać hasło zabezpieczone WPA2/PSK telefonem? To jakiś telefon kwantowy, czy co...?

Jak chcesz złamać - aircrack-ng + PC + słownik. Możesz też próbować brute forcem, życzę powodzenia.

Najlepiej zwyczajnie zapytać, a jak nie podziała, to zajrzeć tu i tam. Przecież to nauczyciele, hasło na 100% będzie zapisane w jakimś widocznym miejscu.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Windowsy raczej  wszędzie w szkołach i wystarczy tylko odczytać hasło na dowolnym komputerze który jest zalogowany do sieci .

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Tak jak powyżej mówią, sprawdzić komputery, które łączą się do sieci wifi wp2/psk. Zapytać się nauczyciela również możecie, ale... ale, ale, ale wy myślicie że to tak łatwo złamać hasło? Jest kilka metod na to: metoda słownikowa i metoda brute-force. Chcecie takie ataki robić przez telefon z androidem? Dobry banał. To prawda- telefony są duuużo lepsze niż kiedyś, ale nadal za słabe aby złamać hasło wp2/psk. Gdyby to było hasło wep to by było dużo łatwiej.

Reasumując możesz zrobić tak:

1. Poszukać po szkole zapisanych haseł na komputerach, tablicach.

2. Zapytać nauczyciela o hasło

3. Atak zrobić( nie preferuje tego sposobu, będziesz miał wtedy przerąbane.)

Opublikowano

1.Szukałem z kolegami we wszystkich salach hasła(nie ma nigdzie).

2.Nauczyciele nie chcą nam podać hasła.

3..Sprawdzenie na komputerze?? Próbowaliśmy wczoraj(zero znaków się wyświetla)

4.Atak?? Powie ktoś jak go zrobić?(Jakby coś ja odpowiadam za wszystkich [możemy przynieść laptopy z windowsem+ telefony])

Opublikowano

Na kompie potrwa to kilka dni , nie wyłączając kompa i może albo wcale nie musi złamać hasła. 

Tutoriale do aircrack znajdziesz na necie, linuxa też. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Powiem ci tak,jeśli nawet już będziesz to robił metodą brute force to raczej rzadko kiedy odgadnie ci hasło,no chyba że masz bardzo dobry komputer i kilka gb słownika.Ale i tak nie zawsze ci odgadnie hasło.

ps: kiedyś hasło do wifi w szkole zdobyłem na lekcji,w sensie jak pani wpisywała hasło wyświetlało się to z projektora na tablicy przepisałem i miałem xD

Jeśli nie odpisuje w temacie napisz mi na priv

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...