Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc]Znalezienie pluginu Now_playing do ts3 na linux i audacious + jego konfiguracja.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest plugin podobny do Now_playing lub inny który by pokazywał w jakiś sposób jaka jest grana piosenka na linuxie i na raz w programie muzycznym audacious ?

Również jeśli by się znalazł poprosiłbym o pełną konfiguracje jego na Linuxie /VPS

Pomogłem daj - :-)

Opublikowano

Jest plugin podobny do Now_playing lub inny który by pokazywał w jakiś sposób jaka jest grana piosenka na linuxie i na raz w programie muzycznym audacious ?

Również jeśli by się znalazł poprosiłbym o pełną konfiguracje jego na Linuxie /VPS

Nie ma takiego czegoś na linuxa. Można zrobić to co leci w radio ale aktualnej piosenki się nie da :) 

Opublikowano

Z tego co mi wiadomo to ten bot posiada taką opcję:

ts3musicbot
Tyle, że subskrypcja (wypożyczenie) jest płatna, lecz 2.5$ to nie dużo a posiada naprawdę fajnie funkcje ;)
Fajne też są, np. formy płatności bo np. jeżeli nie posiadasz konta w banku etc. to jest możliwość zapłacenia PSC :)

Opublikowano

Również poszukuję takiego pluginu bądź skryptu. I najbardziej mi zależy, żeby ktoś mógł napisać do mojego bota np "nowplaying", a on odpisywał tytułem utworu pobranego z Audacious. Gdyby ktoś znalazł taki plugin / skrypt bardzo proszę o kontakt.

W6iB9H1.png

Opublikowano

Nikt za free wam tego nie zrobi. Można by to w pythonie zrobić jeśli chodzi o odczytywanie aktualnie granego kawałka z playlisty. Jeśli ktoś używa radia internetowego to na stronie np.

http://radioarchiwum.net/radio/9/eska

Są podane aktualnie grane kawałki. Teraz odczytać info przez np. php i prosty bot który co nowy kawałek będzie dawał info na kanale co jest grane. 

Opublikowano

Audacious też pokazuje na belce tytułowej nazwę utworu. Z tego co się orientuję z wykorzystaniem winapi jest możliwe napisanie skryptu lua, który odczytywałby ten tytuł i wysyłał go na kanał. Tylko że potrzebuję to wykorzystać na linuksie. Próbuję coś napisać sam, ale jako człowiek, który w życiu nie miał do czynienia z lua, nie potrafię nic stworzyć.

W6iB9H1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...