Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z internetem

MrDominox

Pytanie

Opublikowano

Witam,
Od miesiąca dręczy mnie problem a mianowicie co jakiś czas przerywa internet. Dostawca mówił że to wina wirusów lecz skanowałem darmowymi oraz płatnymi (moim i kolegi) antywirusami i nic nie wykryło.
Mam internet przez antene, antena dostawcy jest ok. 400 m od mojej, mam kabel z anteny poprowadzony do wtyczki do prądu, z której wychodzi kabel LAN podłączony do komputera. Internet wyrzuca na czas od 10 sek do ok. 5 min. W przeglądaniu stron internetowych nie przeszkadza, lecz w grach typu CS wyrzuca z serwera. W konsoli kiedy wpisze ping google.pl -t, to w momencie kiedy wywali neta pisze "Upłynął czas limitu rządania". Z góry dziękuję za pomoc :)

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Technicy przyjechali i o dziwo wtedy kiedy przyjechali wszystko śmigało jak powinno, lecz później znowu to samo. Podejrzewam ich o blokowanie jakiejś linii przepustowej

Opublikowano

Takie są zalety radiówki.

Antena jest dobrze ustawiona? Sprawdź siłę sygnału.

Może to być również spowodowane złą pogodą.

"Dostawca mówił" - masz na myśli kogoś z pomocy technicznej, na którą dzwoniłeś? Zadzwoń jeszcze raz i powiedz, że albo kogoś przyślą, albo rezygnujesz z ich usług. Tam nie ma z kim rozmawiać, bo wszyscy są wyuczeni tylko kilku formułek typu "zrestartuj router" i "u nas działa".

Przyjadą technicy i sprawdzą, co jest nie tak.

ㅈㅈ.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...