Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem- Blad Podczas Laczenia U Kolegi

aqpaqp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam pewien problem- zalozylem server niby wszystko ok dalem sb gma gram normalnie. Chcialem moc grac z kolega, wiec zalozylem nowe konto, kumpla dodalem do sieci w Hamachi, wyslkalem mu moje spol (wszystko dobrze zainstalowane) a on ma caly czas blad podczas laczenia. Kiedy ja wchodze na jego konto na moim kompie wszystko jest ok. Jest ktos w stanie cos zaradzic? Dodam, ze serv zalozony na plikach Sui.

Za odp z gory dzieki =)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

- zapora systemowa u kolegi wyłączona?

- grasz z nim przez spol.exe czy norm?

- w PortMapie porty odblokowane?

- na Hamachi dołączył do twojej sieci i jest online?

- maszyna w porządku? Jest info 7x gotowego serwera do gry?

Bądź człowiek! Jebnij minusa

sygnabysketchy132313.png

Opublikowano

Operation Timed Out jest 4x bo to pliki Sui i kumpel jak zakladal tez tyle mu wyskakiwalo i moglem grac. Porty odblokowane zrzucone na pasek, kumpel w sieci online, w ustawieniach maszyny jest Hamachi Network Interfaces a kumpel gra na spol z normalna koncowka (spol robil ktos z forum takze powinno byc wpozo) w tej chwili konta zrobilem dla dwoch kumpli i ani jeden ani drugi grac nie moze. A ja na swoim kompie normalnie odpalam ich konta... nie mam pojecia o co kaman :< zapora przepuszcza :> wykrywa spol i siec hamachi ale jest przepuszczone...

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Może zrobiłeś serwer OSS (only solo serwer)?

22618.gif

40863.png

To ja Zabrzan, tutaj mam unbanned.

Jeśli Ci pomogłem, daj plusa, a jeśli oczekujesz pomocy ode mnie, napisz na pw ;)

<3

Opublikowano

Wejdz w opcje priva i zrob ftk. zalacznika i wstaw tu ^ ^ to ci pomoge koxie ; d .

AAAAAAA.....

xDxDxD

Dajadd.png ~!~

18706.png

33626.png

33071.png

30264.png

18477.jpg

33572.gif

Opublikowano

No to tak.. ; p musisz wejsc Maszyne i nastepnie w ustawienia twojego priva. Jezeli hostujesz na plikach sui'ego czyli uzywasz Sun'boxa to kliknij na taka gwiazdke ( ustawienia ). I zrob screena dzialu siec tam gdzie masz Hamachi Interface : - )))))

AAAAAAA.....

xDxDxD

Dajadd.png ~!~

18706.png

33626.png

33071.png

30264.png

18477.jpg

33572.gif

Opublikowano

Ahhh. tak, tak popelniles 1 typowy blad ^^

Musisz zmienic karte w zaawansowanych na Server z Deskop i tyle : - )))

AAAAAAA.....

xDxDxD

Dajadd.png ~!~

18706.png

33626.png

33071.png

30264.png

18477.jpg

33572.gif

Opublikowano

To pewnie ma zle spolszczenie albo spatchowanego clienta bo nie ma innej opcji. ; p

AAAAAAA.....

xDxDxD

Dajadd.png ~!~

18706.png

33626.png

33071.png

30264.png

18477.jpg

33572.gif

Opublikowano

Moze z Hamachi jest cos nie haloo.. A sprawdziles, czy wszyscy ludkowie ; d maja zielone toto ? xD

Albo cos przy robieniu serva moglo sie zje**** , tylko ze to niespecjalnie ma ze soba jakis zwiazek ; p

AAAAAAA.....

xDxDxD

Dajadd.png ~!~

18706.png

33626.png

33071.png

30264.png

18477.jpg

33572.gif

Opublikowano

wiec tak... zrobilem tam 255:0:0:0 i odpalilem na nowo. Ja moge sie zalogowac normalnie a kumpel, ktory ma niebieskie okienko na hamachi nie moze... Nie wiem jak bedzie z tym, ktory ma zielone bo juz zszedl z kompa... to niebieskie ma cos wspolnego z tym czy polaczy czy bedzie blad?? <ten z niebieskim ma kompa z routerem>

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Niebieskie toto cos ; d na Hamachi oznacza to ze Internet z ktorego korzysta osoba z nieb. lampeczka jest przeciazony, lub wgl jest zamula na necie ;p.

Ona ma duze znaczenie.. ten qmpel z nia sie nie polaczy na 85% ; p

AAAAAAA.....

xDxDxD

Dajadd.png ~!~

18706.png

33626.png

33071.png

30264.png

18477.jpg

33572.gif

Opublikowano

no ok jutro musze sprobowac z tym zielonym kolegom... a jesli to nie wypali to gdzie jeszcze moge szukac bledu? co moze byc przyczyna tego bledu podczas laczenia? bo to chodzi chyba tylko o polaczenie hamachi... na moim kompie ich konta chodza norm :>

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Hmmm... dziwne . Ok to moze inaczej sprobuj poprosic kogos innego oto i napisz ; p

AAAAAAA.....

xDxDxD

Dajadd.png ~!~

18706.png

33626.png

33071.png

30264.png

18477.jpg

33572.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...