Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zagrożenie na drugi semestr

Avalione

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio baba z francuskiego powiedziala mi, ze wychodzi mi 1 na drugi semestr. Watpie, zeby udalo mi sie poprawic te oceny. Na pierwszy semestr dostalem 3, wiec na koniec roku wychodzi mi 2. Mozna nie zdac? Jakis egzamin bede musial pisac?

Opublikowano

Możesz pisać test sprawdzający na koniec roku czy jak to się tam nazywa jeśli nie zgadzasz się z oceną.

Jak napiszesz ten test na 3, to masz 3 na koniec roku, oczywiście możesz napisać to na wyższą ocenę, albo na słabszą.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Możesz pisać test sprawdzający na koniec roku czy jak to się tam nazywa jeśli nie zgadzasz się z oceną.

Jak napiszesz ten test na 3, to masz 3 na koniec roku, oczywiście możesz napisać to na wyższą ocenę, albo na słabszą.

Ocene mam w d***e, moje pytanie dotyczylo tego, czy nie zdam.

Czak czy inaczej, dzieki za odpowiedz.

Opublikowano

Jak ci postawi jedynkę, to poprawka w sierpniu. Nie ma czegoś takiego, że na półrocze 3, teraz 1 i wychodzi ci 2.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

No dokładnie, ocena śródroczna pomaga tylko w podniesieniu wyżej, a jak masz same 1, 1, 1 to wystawi Ci 1. Sprawdziany musisz mieć co najmniej na 2, bo jak masz jedynki to tak jakbyś "nie opanował podstawy programowej", targuj się z nauczycielem, bo masz jeszcze czas przyjdzie Maj trochę wolnego wycieczki gorąco będzie, więc zacznij poprawiać, bo tak to zjebiesz sobie wakacje nauką na poprawkę.

Opublikowano

Jak ci postawi jedynkę, to poprawka w sierpniu. Nie ma czegoś takiego, że na półrocze 3, teraz 1 i wychodzi ci 2.

Na dzienniku elektronicznym, przewidywana ocena roczna to 2,22 :|

Opublikowano

Zależy czy w szkole obwiązuje średnia ważona. Jeżeli tak ona się liczy z całego roku, czyli pod uwagę biorą też pierwszy semestr. Oblicz sobie to będziesz wiedział. 

Trójka na poprzedni semestr nie gwarantuje Ci dwójki na koniec. ;)

Opublikowano

No lol, średnia to i 3,0 może ci wychodzić. Jeśli nauczycielka powiedziała ci, że masz zagrożenie, to się dowiedz co poprawić, żeby zdać.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Zrób wszystko żeby zdać i żeby nie pisać powtórki. Zależy jaka babka jest ( ty powinieneś ją znać najlepiej ) Jak będzie dobra to Ci nie będzie robić żadnych problemów. Niektórzy nauczyciele nie patrzą na średnią. W mojej szkole było tak że na koniec roku nie robili problemów i podwyższali nieco oceny.  Teraz to tylko obecność 100% + coś popraw i postaraj się nie dostać złej oceny. Powodzenia :D 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...