Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Peleryna Męstwa nie działa

Gość DiabloxDPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć.. mam problem od wczoraj.. gdyż nie działa mi na serwerze peleryna Męstwa (ID 70038, oraz te drugie ID..) nie wiem dlaczego, nic nie zmieniałem w source.

Game source ;p;

Opublikowano

Jak to nieskończona to:

Quest:

quest pelerynka begin
state start begin
when 70038.use begin
pc.aggregate_monster()
end
end
end

type 18 sub 10
questu na pele nie podpinaj w localelist jako ostatniego gdyz mieliśmy taki sam problem zrób sobie np: xcxzcsjdsldkfjs.quest i daj na koniec listy aby zamykał on ją całą.
Opublikowano

Jak to nieskończona to:

Quest:

quest pelerynka begin

state start begin

when 70038.use begin

pc.aggregate_monster()

end

end

end

type 18 sub 10

questu na pele nie podpinaj w localelist jako ostatniego gdyz mieliśmy taki sam problem zrób sobie np: xcxzcsjdsldkfjs.quest i daj na koniec listy aby zamykał on ją całą.

O czym ty pierdolisz?

A wystarczy dać ENTER. (masakra)

Opublikowano

O czym ty pierdolisz?

To co oni mówią to wiesz :D

Jeśli chodzi o quest to  dobrze mu powiedział, ale jeśli on robi na source i nie radzi sobie z takim problemem to...

Opublikowano

Po co jakiś quest skoro działa na Source. Wystarczy przestawić się na logiczne myślenie i sprawdzić gdzie jest zawarte w kodzie o Pelerynce i dopisać ID. A nawet zrobić kilka skończonych, a kilka nieskończonych. (cuda)

Opublikowano

O czym ty pierdolisz?

Tyś widział enter na okczy. Enter Ci nie zamknie tego bo próbowałem. Tak samo z id 100000+ w mysql wiec stfu

Opublikowano

Tyś widział enter na okczy. Enter Ci nie zamknie tego bo próbowałem. Tak samo z id 100000+ w mysql wiec stfu

Nom na okczy nie widziałem. :(

Ps. Co ja Ci poradzę.. może wystarczy edytować skrypt,  które zwykle nosi nazwę zbliżoną do 'make_*'.

Opublikowano

Po co jakiś quest skoro działa na Source. Wystarczy przestawić się na logiczne myślenie i sprawdzić gdzie jest zawarte w kodzie o Pelerynce i dopisać ID. A nawet zrobić kilka skończonych, a kilka nieskończonych. (cuda)

Mi tylko source po strony w eq było potrzebne ;) i jakieś tam małe dodatki żeby nie było starowicko jak bez sourca.. więc co do kodu z pelerynką.. podasz nazwę pliku, w którym się ona znajduje ? ..bo questów jakoś nie za bardzo chcę żeby serwera nie zasmiecać..

Opublikowano

Mi tylko source po strony w eq było potrzebne ;) i jakieś tam małe dodatki żeby nie było starowicko jak bez sourca.. więc co do kodu z pelerynką.. podasz nazwę pliku, w którym się ona znajduje ? ..bo questów jakoś nie za bardzo chcę żeby serwera nie zasmiecać..

Przechodzisz do game/src/char_item.cpp i wyszukujesz:

UNIQUE_ITEM_CAPE_OF_COURAGE

Twoim oczom ukazuje się takie coś:

case UNIQUE_ITEM_CAPE_OF_COURAGE: // <-- Pelerynka o ID = 70038
      //라마단 보상용 용기의 망토
case 70057: // <-- Wiadomo Peleryna o ID = 70057 
case REWARD_BOX_UNIQUE_ITEM_CAPE_OF_COURAGE: // <-- Pelerynka o ID = 76007
      AggregateMonster(); // Przywołanie potworków
      item->SetCount(item->GetCount()-1); // Usunięcie przedmiotu
      break;

I możesz to dowolnie edytować, np.

ten podany wcześniej fragment zamienić na:

http://wklej.to/R2fUr

I w ten sposób Peleryna o ID = 70038 oraz 76007 przywołuje potworki i jest jednorazowa, a o ID = 70057 jest niekończącą się Pelerynką Męstwa. W ten sposób wiesz jak edytować/dodawać nowe (mam nadzieję ;).

Edit//

Tutaj masz wpisy do item_proto.txt jakby Ci jakaś nie działa to sprawdź, czy masz takie same.

http://wklej.to/os8aW

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...