Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL]Etools beta v1.2 - Zarządzanie serwerem nigdy nie było tak proste!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was w prezentacji mojego kolejnego dzieła. Jest ono aktualnie w fazie beta (tak jak to logo). Opublikowanie tego skryptu opóźniało się jak wydanie GTA V na Pc. Od kilku miesięcy piszę ten skrypt łapiąc tu po 2 tu po 30 minut na to zajęcie. Wreszcie udało mi się doprowadzić do tego że pierwsza wersja (chodź mocno okrojona) ujrzała światło dzienne. Jestem przygotowany na falę negatywnych jak i pozytywnych komentarzy. Walcie śmiało co źle zrobiłem gdyż trochę zardzewiałem. Pierwsza pełna wersja tego skryptu wyjdzie na końcu tego lub na początku przyszłego miesiąca. Mam teraz za dużo spraw na głowie żeby to aktualizować tak więc wszystko co chcę dodać lub to co wy będziecie chcieli dodać ukaże się w tej aktualizacji (Przynajmniej postaram się żeby tak było). Nie przedłużając przejdźmy do Prezentacji.

Etools.png

Funkcje:

Zarządzanie graczem:

- Leczenie, podgląd stanu zdrowia

- Karmienie, podgląd stanu paska głodu

- Podgląd wyposażenia (Do dopracowania)

- Nadawanie efektów potionów

- Podgląd ekwipunku

- Podgląd enderchest'u

- Manipulacja level'em

- Manipulacja trybem gry

- Teleportacja: do siebie, do niego, na spawn
- Prywatna wiadomość z dźwiękowym powiadomieniem.
- Zabicie

Reszta:

- Manipulacja pogodą
- Manipulacja czasem

- Manipulacja Czatem
- Wyłączanie serwera

- Czyszczenie przedmiotów z ziemi
- Podgląd liczby TPS'ów
- Podgląd ilości Graczy
- Podgląd ilości Slotów
- Podgląd ilości wolnego Ram'u
- Podgląd całkowitej ilości Ram'u
- Podgląd aktualnego Motd (tego podstawowego)
- Podgląd wersji bukkita
- Włącznie trybu przerwy technicznej (Wszyscy gracze którzy nie posiadają odpowiedniego uprawnienia zostają wyrzuceni i nie mogą wejść na serwer. Zmienia się również MOTD serwera (konfigurowalne w pliku)),
- Wysyłanie ogłoszenia serwerowego (Pasek Smoka, powiadomienie dźwiękowe)
Na tą chwilę to tylko tyle. Tak jak mówiłem Skrypt jest aktualnie dość mocno okrojony.

Uprawnienia:
Etools.* - dostęp do wszystkiego
Etools.open - dostęp do komendy /etools
Etools.status - dostęp do zakładki "Status Serwera"
Etools.narzedzia - dostęp do zakładki "Narzędzia Administratorskie"

Etools.wylacz - możliwość wyłączenia serwera przez skrypt
Etools.update - dostęp do komendy /etools update

Etools.chat - dostęp do menu "Zarządzanie Chatem"
Etools.pogoda - dostęp do zakładki "Pogoda"
Etools.czas - dostęp do zakładki "Czas"

Etools.setspawn - dostęp do komendy /etools setspawn
Etools.break.bypass - nie wyrzuca danego gracza podczas przerwy technicznej.
Etools.chat.bypass - pisanie nawet kiedy chat jest wyłączony
Etools.spam. bypass - pisanie bez cooldown'u

Etools.zarzadzaj - zarządzanie graczem

Komendy:
/etools - Otwiera menu główne skryptu
/etools setspawn - ustawia miejsce spawnu dla skryptu.

TO DO:

- System banów i zarządzania zbanowanymi
- System mute
- System dawania przedmiotów graczu
- Automatyczne usuwanie przedmiotów
- Automessager
- kilka innych bzdur
- Wasze propozycje!

Video prezentujące działanie skryptu:
[Coming soon!]

Poradnik do skryptu:
[Coming soon!]

Wymagane dodatki:
- Wildskript
- SkQuery

Download:
->Kliknij mnie!<-

Słowem zakończenia:

Jest to wersja beta skryptu więc może pojawić się parę bugów. Będę się starał na bieżąco je eliminować i aktualizować skrypt.

Mam nadzieje że wam się spodoba. Myślę że dzisiaj wieczorkiem dam radę jeszcze siąść do tego skryptu i co mi w tym temacie wypiszecie to poprawić.

Pozdrawiam

Edgarsz

Uwaga! Skrypt ładuje się ~57 sekund.

Opublikowano

Czytam i czytam i czytam, myślę o z*******y plugin wreszcie na MPC.

Patrze na dół "Uwaga! Skrypt ładuje się ~57 sekund."

Ziomek skrypty to jest szajs, szyf i gówno obciążają serwer jak cholera a skrypt który ładuje się 57 sekund to już przesada men.

Nie komentuje tego. 1/10 za cały skrypt nie pozdrawiam nie polecam.

ethod "Etools.menuglowne" {gracz}:
	set {_g} to arg{1};
	if {_g} has permission "Etools.open" or "Etools.*":
		open chest with 1 row named "&3&lE&6Tools" to {_g}
		wait 2 ticks
		format slot 0 of {_g} with 1 of player head named "&6>> &3&lLista Graczy&6 <<" with lore "||&3Liczba graczy online: &6%number of all players%||||&6>> &3Kliknij aby wyswietlic liste graczy" to run [function "Etools.listagraczy" {{_g} and "1"};]
		format slot 1 of {_g} with 1 of emerald named "&6>> &4&lJuz wkrotce&6 <<" to be unstealable
		format slot 2 of {_g} with 1 of sunflower named "&6>> &3&lPogoda&6 <<" with lore "||&3Aktualna pogoda: &6%weather in world of {_g}%||&3Wymaga uprawnienia: &6Etools.pogoda||&6>> &3Kliknij aby wyswietlic menu pogody" to run [function "Etools.pogoda" {{_g}};]
		format slot 3 of {_g} with 1 of clock named "&6>> &3&lCzas&6 <<" with lore "||&3Aktualna godzina w grze: &6%time in world of {_g}%||&3Wymaga uprawnienia: &6Etools.czas||&6>> &3Kliknij aby wyswietlic menu czasu" to run [function "Etools.czas" {{_g}};]
		format slot 4 of {_g} with 1 of paper named "&6>> &3&lCzat&6 <<" with lore "||&3Wymaga uprawnienia: &6Etools.chat||||&6>> &3Kliknij aby zarzadzac czatem" to run [function "Etools.chat" {{_g}};]
		format slot 5 of {_g} with 1 of book named "&6>> &3&lStatus serwera&6 <<" with lore "||&3Wymaga uprawnienia: &6Etools.status||||&6>> &3Kliknij aby wyswietlic menu statusu serwera" to run [function "Etools.status" {{_g}};]
		format slot 6 of {_g} with 1 of golden pickaxe named "&6>> &3&lNarzedzia administratorskie&6 <<" with lore "||&3Wymaga uprawnienia: &6Etools.narzedzia||||&6>> &3Kliknij aby wyswietlic menu narzedzi" to run [function "Etools.narzedzia" {{_g}};]
		format slot 7 of {_g} with 1 of emerald named "&6>> &4&lJuz wkrotce&6 <<" to be unstealable
		format slot 8 of {_g} with 1 of redstone block named "&6>> &3&lWylacz serwer&6 <<" with lore "||&3Wymaga uprawnienia: &6Etools.wylacz||||&6>> &3Kliknij aby wylaczyc serwer" to run [function "Etools.wylacz" {{_g}};]
	else:
Opublikowano

Nie polecam tego używać. Jeśli macie maszynę z NASA to użyjcie, lecz dajcie sobie 10 slotów.

@topic

Dobre dla idiotów, generator lagozaurów. Może nauczysz się Javy?

Opublikowano

Czytam i czytam i czytam, myślę o z*******y plugin wreszcie na MPC.

Patrze na dół "Uwaga! Skrypt ładuje się ~57 sekund."

Ziomek skrypty to jest szajs, szyf i g****o obciążają serwer jak cholera a skrypt który ładuje się 57 sekund to już przesada men.

Nie komentuje tego. 1/10 za cały skrypt nie pozdrawiam nie polecam.

Dziwnę, jestem pewien że nawet na początku tematu jest wyraźnie wspomniane że to jest skrypt. Po drugie, porszę cię, nie wyjeżdzaj mi tu z mitami że skrypty zdecydowanie bardziej obciązaja serwer. Większość z osób które tak uważają nie potrafi nawet wyrobić sobie własnego zdania czy jakiegokolwiek argumentacji do poparcia swojego stanowiska. Skrypt ładuje się tak długo dlatego że dodatek WildSkript ma trochę skopane funkcje. Mamy nadzieję że nowy dev to poprawi

Nie polecam tego używać. Jeśli macie maszynę z NASA to użyjcie, lecz dajcie sobie 10 slotów.

@topic

Dobre dla idiotów, generator lagozaurów. Może nauczysz się Javy?

Kolejny się znalazł. Jakiekolwiek dowody na poparcie tej tezy? Bo ja np. zrobiłem kilka testów i przy 79 osobach na serwerze i włączonym tym skrypcie nadal mam 20 tps'ów. A gracze nie mają z niczym problemów.
Opublikowano

Dziwnę, jestem pewien że nawet na początku tematu jest wyraźnie wspomniane że to jest skrypt. Po drugie, porszę cię, nie wyjeżdzaj mi tu z mitami że skrypty zdecydowanie bardziej obciązaja serwer. Większość z osób które tak uważają nie potrafi nawet wyrobić sobie własnego zdania czy jakiegokolwiek argumentacji do poparcia swojego stanowiska. Skrypt ładuje się tak długo dlatego że dodatek WildSkript ma trochę skopane funkcje. Mamy nadzieję że nowy dev to poprawi

Kolejny się znalazł. Jakiekolwiek dowody na poparcie tej tezy? Bo ja np. zrobiłem kilka testów i przy 79 osobach na serwerze i włączonym tym skrypcie nadal mam 20 tps'ów. A gracze nie mają z niczym problemów.

Czyli twoim zdaniem takie coś nie laguje serwera tak?

Plugin skrypt - ładuje pod skrypt - który ładuje jego sub-plugin który uzupełnia główny skrypt.

Zawsze skrypty lagowały i będą lagować.

Taki kozaczek widzę jesteś, pewnie nawet co to JAVA nie wiesz..

Polecam pomyśleć zanim udostępnisz..

@topic

Skrypt nie jest zbyt rozbudowany, dalej będą podtrzymywał moją opinię ponieważ skrypty lagują serwer jak i ten skrypt jest 0-rem.

Polecam essentiala.

Opublikowano

kilka miesięcy ??? Jajebe ja ci piszę wersję pluginową i w 2 godzinki mam już 50% więcej opcji a ładuje się w 0,1 sekund.

Jak masz coś dodać to jakiś waitroom dla cheaterów lub zalążek anty-haxa.

"BO NIE MA GORSZEJ NĘDZY NIŻ BRAK PIENIĘDZY"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...