Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karty pamięci

Twistekxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie.

A dlaczego mają być, bo ty tak twierdzisz ? 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nie  są fake bo to często  odpady z produkcji albo końcówki serii  przed drukowaniem  napisów producenta.

Głównie Samsungi albo Kingstony, mam kilkaset takich pamięci kupionych praktycznie za grosze na aliexpress  ( np mieszanka 100 sztuk 32 i 64 Gb kosztowała mnie 12£ ok 65 zł, w tym 5 sztuk było uszkodzone mechanicznie do wywalenia i sprzedaję je bez problemu po 2-3 £ za sztukę  ) 

Opublikowano

Nie  są fake bo to często  odpady z produkcji albo końcówki serii  przed drukowaniem  napisów producenta.

Głównie Samsungi albo Kingstony, mam kilkaset takich pamięci kupionych praktycznie za grosze na aliexpress  ( np mieszanka 100 sztuk 32 i 64 Gb kosztowała mnie 12£ ok 65 zł, w tym 5 sztuk było uszkodzone mechanicznie do wywalenia i sprzedaję je bez problemu po 2-3 £ za sztukę  ) 

Potem pada Ci taka po tygodniu użytkowania, najczęściej mają niskie transfery, niepełną pojemność albo nadpisują dane, popatrz się chociaż na tego pendrive, idealny przykład chińskiego sprzedawcy, który Ci jeszcze napisze, że za 5€ więcej w komputerze go wykryje jako 512GB.

Anyway jak masz zamiar trzymać tam coś ważnego / zdjęcia, to nie polecam.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Nie padają bo to odrzuty z produkcji dla innych producentów, głownie źle wydrukowany nadruk albo krzywy odlew obudowy co nie przeszkadza w użytkowaniu tylko sprzedaży detalicznej. Pamięci jak najbardziej są dobre i mają identyczne parametry jak taka sama w sklepie kilkakrotnie droższa. 

Wystarczy wiedzieć od kogo się kupuje, na allegro sprzedaje firma wystawiając rachunek który jest podstawą do reklamacji w razie problemów.

W sumie za niewiele wyższa cenę można sobie samemu zamówić całe pakiety po kilkadziesiąt sztuk tych pamięci tylko czas czekania jest do 4 tygodni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...