Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki serwer?

Delistia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak, wiem, czytam na bierząco tematy. Zdaniem części lepiej w ogóle nie grać na PL tylko na DE lub w ostateczności UK, ale ja się czuję lepiej siedząc wśród Polaków, używając polskiego języka.

A teraz pytanie: Jaki serwer? Avalon, Enigma?

Wchodzę na Finesie... i co widzę? Płakać mi się chciało o.O Tyle tam świetnych chwil przeżyłam, a teraz wchodzę po nieobecności i zastaję pustki. Niegdyś oblegany przez sklepy NB.... To straszne :huh: Nie wiem co jest tego powodem, ale czytałam na forum nostale, że wszyscy pouciekali na S1 i S2. Ja też zamierzam. Grę traktuję też jako sposób na poznanie wielu ciekawych osób (ze starych lat mam kontakty do dziś), a nie uśmiecha mi się siedzieć z ostatnią garstką ludzi w Nosville.

Mam więc problem. S1 jest najbardziej zaludnionym serwerem. Co prawda nie zależy mi, żeby wbijać się do top 10, ale chciałabym nabić +85 lvl, z przyzwoitym SP i EQ, dołączyć do zgranej fam. Przeczytałam, że teraz bez dobrego SP i EQ na start zostanę przez ludy na Avalonie zjedzona xD A zaczynam kompletnie od zera. Bez kasy, sp, eq, znajomości.
Może jednak S2? Ale nie wiem jak ma się tam sytuacja z ilością ludzi, mógłby mi ktoś przybliżyć? Bo nie chcę się ,,zaangażować", a potem Enigma podzieli losy Finesi.

Problem głupi, ale mam nadzieję, że mi pomożecie :D

Opublikowano

Lubisz gimby, kidy, złodzieji i kompletnych palantów? Zapraszam na S1. Grałem przez miesiąc na DE i to nie to samo. Na avalonie wejdziesz do gry i za poproszenie wk o bufa zostaniesz zbluzgany.

Enigma? Nie wiadomo jak to będzie. Na ten moment wydaje mi się, że wszystkie serwery podzielą los fine. W ciągu 3 tygodni na DE uciekło ~100 osób. Jesli tak dalej pójdzie to na serwerach grać będą tylko starzy wyjadacze.....i dobrze. Wtedy będzie można powrócić na Avalon

Od siebie polecam Ci finezje. Lepiej jest znać 10 dobrych osób niż 99gimby i 1 spoko gostka

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

Ja chcę na fine jakieś rajdy, ludzi na glacy, na arenie, mieć z kim popisać... ale tam przez parę dni jest zaledwie garstka ludzi, z czego większość to afki w NV i NB. Nic się nie dzieje. Ten serwer jest martwy. I mam nadzieję, że w końcu go zamkną, bo to i tak bez sensu. Zdobycie dobrego EQ, lub w ogóle odpowiedniego, graniczy z cudem, bo NB deficyt na... wszystko .-.
Gra od zera będzie bardzo trudna. Już wolę złodziei i dzieci ND, przynajmniej mi rajd, arenę i NB zapełnią ._.
W takim razie ogarnę tego Avalona, pogram trochę, może coś wypali.

Opublikowano

Ja chcę na fine jakieś rajdy, ludzi na glacy, na arenie, mieć z kim popisać... ale tam przez parę dni jest zaledwie garstka ludzi, z czego większość to afki w NV i NB. Nic się nie dzieje. Ten serwer jest martwy. I mam nadzieję, że w końcu go zamkną, bo to i tak bez sensu. Zdobycie dobrego EQ, lub w ogóle odpowiedniego, graniczy z cudem, bo NB deficyt na... wszystko .-.

Gra od zera będzie bardzo trudna. Już wolę złodziei i dzieci ND, przynajmniej mi rajd, arenę i NB zapełnią ._.

W takim razie ogarnę tego Avalona, pogram trochę, może coś wypali.

jak pisał @Kyosha na Pl'u pełno dzieci i złodzieji.Ja osobiscie gram na DE od 1,5 tygodnia dołączyłem do polskiej fam i z ogarnięta garstką polaków gra się doskonale :). z 80% niemców dogadasz się po angielsku.Kultura niemców jest na dosyć wysokim poziomie. Przykładowo napisz w mieście że potrzebujesz 5 k i każdy leci ci dać :D.Wyzwiska od graczy są rzadkością.Jednak gdy bardoz chcesz grać na PL'u to polecam Avalon(dużo osóB).Jeśli pomogłem daj like :)

874831456689708709857.jpeg

Tyle Wygrać.

Opublikowano

Jeśli widzisz NB jako miejsce z wszystkimi przedmiotami to mogę śmiało nazwać Cię "dzieckiem nowego nostale". Kiedyś NB nie było i gra była 152755162451741881482624x lepsz

Chcesz mieć wszystko na NB za nic? Wbijaj na DE. NP wszystkich SP jest po 5 stron, eq u7+10 od ....

Serdecznie polecam

I skoro teraz tak sobie myślę to na fine lepiej nie graj. Mniej dzieci - lepsza gra

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

Gram od początku Nostale. Kiedy jeszcze nie było NB, to na niskich poziomach na łąkach rozstawiali sklepy ;)
Już o NB nie chodzi.
Nie wiem też na jakiej podstawie nazywasz mnie dzieckiem, którym nie jestem już od paru ładnych lat xD Dzięki, poczułam się młodsza.
NB to jeden z powodów.

- Puste NB
- Arena pusta
- Glaca pusta
- Praktycznie wszyscy na wyższych LVL'ach, po pomoc nie ma jak poprosić, bo afczą.
- Tyle tematów na forum nostale, że S3 umiera śmiercią naturalną, przez co coraz więcej osób przenosi się na inne serwery.

Z dnia na dzień jest coraz mniej ludzi i to jest fakt. Wczoraj 4 kolejne osoby przeszły na Enigmę, jedna na Avalon :>

Jak lubicie grać z afkami lub samemu to proszę bardzo, wasz interes, ale piszę wyraźnie, że NIE FINESIA.
Tak samo jak napisałam, że nie DE, a wy ciągle o tym DE gadacie.

Pytanie: Avalon, Enigma?
Odpowiedzi: DE, Finesia.

Dzięki! :rolleyes:

Opublikowano

Gram od początku Nostale. Kiedy jeszcze nie było NB, to na niskich poziomach na łąkach rozstawiali sklepy ;)

Już o NB nie chodzi.

Nie wiem też na jakiej podstawie nazywasz mnie dzieckiem, którym nie jestem już od paru ładnych lat xD Dzięki, poczułam się młodsza.

NB to jeden z powodów.

- Puste NB

- Arena pusta

- Glaca pusta

- Praktycznie wszyscy na wyższych LVL'ach, po pomoc nie ma jak poprosić, bo afczą.

- Tyle tematów na forum nostale, że S3 umiera śmiercią naturalną, przez co coraz więcej osób przenosi się na inne serwery.

Z dnia na dzień jest coraz mniej ludzi i to jest fakt. Wczoraj 4 kolejne osoby przeszły na Enigmę, jedna na Avalon :>

Jak lubicie grać z afkami lub samemu to proszę bardzo, wasz interes, ale piszę wyraźnie, że NIE FINESIA.

Tak samo jak napisałam, że nie DE, a wy ciągle o tym DE gadacie.

Pytanie: Avalon, Enigma?

Odpowiedzi: DE, Finesia.

Dzięki! :rolleyes:

Dobrze, w takim razie odpowiem

Avalon :

-wielu graczy (jacy są tacy są)

-wiele przedmiotów (5%z tego co ma DE)

-wszystko drogie

-bez wydawania hajsów nic tam nie osiągniesz

-gra tam Knajcik - legenda NosTale

-wszyscy (ok...95%) dobrzy czyli mili i normalni gracze serwer ten opuścili, 4% afczy, 1% gra

-no i wiele wiele innych

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

Dobrze, w takim razie odpowiem

Avalon :

-wielu graczy (jacy są tacy są)

-wiele przedmiotów (5%z tego co ma DE)

-wszystko drogie

-bez wydawania hajsów nic tam nie osiągniesz

-gra tam Knajcik - legenda NosTale

-wszyscy (ok...95%) dobrzy czyli mili i normalni gracze serwer ten opuścili, 4% afczy, 1% gra

-no i wiele wiele innych

- bez wydawania hajsów nic tam nie osiągniesz.

Tutaj się nie zgodzę, ja gram bez wydawania kasy, a mam dość dobre eq. Wystarczy umieć resellać i to wszystko.

Niedawno kolega mnie poprosił o rozmnożenie jego kasy, a ta jego suma wynosiła 2kk i mu z 2kk rozmnożyłem na 16kk (potrzebował na wk).

Ja cały czas skupuje ND lub itemy z NM i nie mam problemu z eq, a tym bardziej grą. Z twojego doświadczenia wynika, że nie umiesz sobie poradzić tak naprawdę bez wydawania reallnej kasy. To tyle z mojej strony ;)

Opublikowano

- bez wydawania hajsów nic tam nie osiągniesz.

Tutaj się nie zgodzę, ja gram bez wydawania kasy, a mam dość dobre eq. Wystarczy umieć resellać i to wszystko.

Niedawno kolega mnie poprosił o rozmnożenie jego kasy, a ta jego suma wynosiła 2kk i mu z 2kk rozmnożyłem na 16kk (potrzebował na wk).

Ja cały czas skupuje ND lub itemy z NM i nie mam problemu z eq, a tym bardziej grą. Z twojego doświadczenia wynika, że nie umiesz sobie poradzić tak naprawdę bez wydawania reallnej kasy. To tyle z mojej strony ;)

to jest jak już coś masz na avalonie :).Jedna musisz  pomyśleć że do resellu przydałoby się trochę wkładu :)

874831456689708709857.jpeg

Tyle Wygrać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...