Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wspominamy stare czasy metina!

ZagajQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , nie znalazlem podobnego tematu wiec postanowilem ze owy założe. 

Temat bedzie mial sluzyc luznym rozmową , dyskusją o tym czego sie nie ogarnialo , jak sie nobiło :D.

Przypomnijcie sobie swoje poczatki z tą grą i opowiedzcie je ;)

Ja zaczne ...

...zaczelem gre w metina (PL) jak bylem w gimbazie1/2 klasa. Byl wtedy tylko obsydian (s3) a po jakims tygodniu-dwoch otworzyli Twierdze.

Kazda moja postac miala max 19-20 lvl. Jak rozdawalem staty nie pamietam , ale skile troche tu troche tu :D.

- myslalem ze 3 stronne wraz z wyzszym poziomem bedzie 4stronnym , 5stronnym itd... 

- zrobilem daggera a wybralem skile archera i tego nie ogarnelem do 20 lvl.

- kumpel chcial mi sprzedac informacje jak dojsc do innego krolestwa

- kumpel kupil ode mnie informacje gdzie leci fms

- myslalem ze gdy skill wejdzie na 20 pkt bedzie silniejszy (to juz po jakims czasie gry)

- expilem bodym 40lvl na zielonych orkach, ciezko sie expilo :D

- ze znajomymi kradlismy yang na BO , pamietam ze wychodzilo jakies 100k na godzine. Wtedy wiele osob tak "zarabialo" gdy wysokie lvl expily w pt na bo xD

- myslalem ze jak przeczytam jedno ku pomyslnie , skill bedzie na G

- Gdy juz gralem na pierwszysch chinskich privach robilem sobie kartke z chinskimi znaczkami zeby wiedziec jak nazywa sie np aura miecza

Jesli cos mi sie przypomni to dopisze.

Zachecam do wypowiedzi , posmiejemy sie ;)

Edit: @Dxnek , moze Ciebe gowno obchodzi , ale mnie obchodzi co inni odwalali na poczatku ;). nie chodzi mi o historie z grą , tylko swoje bledy , gafy , nieogarniecie systemu ;)

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

Ja grałem z kumplem na jednym koncie, u niego bo ja nie miałem komputera. Pamiętma, że kradliśmy też yangi na BO, a jak robiłem boja to było tyle chętnych, że PT nie pomieściło. Chodziliśmy na 15lvl łowić rybki, potrafiłem przy metinie przesiedzieć caly dzień.

Ogólnie to pierwszym skillem był berserk, potem wir miecza. Na końcu wróciliśmy po rozum do głowy i cofnelismy z ISa...

Druga postac to 55 lvl, mental. Zajebiscie mi sie gralo, do momentu az ceny siegaly 1kk za 1zł i obudziła się era botów.

Opublikowano

ja to byłem takim noobem że hoho..

do dziś pamiętam jak spamowałem na wolaju "Kupie zbroje dla konia" bo miałem zwykłego rumaka, a widziałem jak inni mają boja więc chciałem kupić zbroje :D

inna sytuacja to taka że ciągle grałem na CH1 gdzie prawie nikogo nie było i dopiero po tygodniu odkryłem że można wchodzić na inne channele :D

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

­Ja za to zacząłem grę najłatwiejszą oczywiście postacią do expa, czyli Surą BM.

9 lvl nabiłem w bodajże 3dni i wszedłem na stronę, która oferowała yangi.

Tak tak, ktoś mi okradł 3 poziom... Skończyłem grę.

Po jakimś czasie zakupiłem postać OBCY na exandrosie bodajże. Były tam dwie topowe gildie, jedna Yamasaki2, a druga coś na "T"-Taira? Coś takiego.

Był 41lvl i 9 poziom konia, zrobiłem sobie bojowca wraz z gildią, bo Yamasaki2 to przedział od 35-57,a  Taira powyżej, no i po bojowcu nie pamiętam co się

stało, pewno była zbyt słaba i ją nie grałem.

Kolejną postacią była postać znów kupiona. Kupiłem 46lvl-KlapsIsBack na Twierdzy i cisnąłem ją do 63lvl. Niestety, uznałem że słaba postać i zrezygnowałem.

Zrobiłem sobie postać na twierdzy, Fenonix. Ta postać miała być pro. Wiedziałem co i jak, ponieważ osoby jak carbon85, elvis12, MOM3K, PitBull112, KobiSLU pisały ze mną, a ja podpytywałem jeszcze na KlapsIsBack co i jak na temat expa i postaci.

Postać szła równo z bulidem i lvl konia. Na 3X lvl zakupiłem 6kkk yang(wtedy aura kosztowała chyba 100kk). Nakupiłem sobie za to coś koło 30 aur, 20 berków, poli itp. Zostało mi 1,5kkk. Przestałem grać na poziome 61. Aura m7, berek m8, boga+9 3x kd +4 2k pż, lwia tarcza+9, ametystowy naszyjnik+9, ebo+9, białko+9, fms+9, żelak+9, buty +3 1,5k pż, militar i full biolog ukończony. Przestałem grać. Po pewnym czasie, kiedy ceny wróciły do normy, ja też wróciłem. Za 1,5kkk mogłem wykupić spokojnie wszystkie sklepy z ch1 jinno. Aura G1, Berek G1, Wir G1 i masa masa pierdół. Obecnie nie gram od ok. roku.

Opublikowano

Oo. Ja to dawno zacząłem grę w Metina.  ;) 
W każdym razie myślałem, że jak mam ekwipunek +4 to jestem kimś i zawsze wszystkich wyzywałem. :D 
Jak widziałem, że ktoś ma świecącą zbroje (w tamtych czasach to było coś mieć item +9) to cały czas za nim biegałem i pisałem ''pokaż, pokaż, pokaż, pokaż''.
Nigdy nie wchodziłem do M2, bo się bałem, że na 30 poziomie postaci nie dam rady tym dużym potworkom, w ogóle nie wiedziałem jak tam dojść, expiłem do 30 poziomu na tygrysach chyba z 2 tygodnie. :P

Wyzywałem ludzi, kiedy im kradłem yangi z ziemi.  xD

Teraz się z tego śmieje.  :)

Opublikowano

1. Pamiętam jak oddawałem Aury za jakieś słabe KU bo nie wiedziałem, że to coś warte. 

2. Też skile rozdawałem na początku byle jak.

3. Ogólnie byłem naiwny.

4. Zaufałem ziomkowi, a okazał się być chuyem. 

5. Dalej nie chcę mi się pisać bo zwijam na CSa! Buuuuuuuuuuuuuum HeadShot !$!@$!@$!@ 

Opublikowano

Trzy największe faile:

- z wilka dropnęły mi buty 800hp - sprzedawałem je z dwa tygodnie, oczywiście po zawyżonej cenie, nigdy ich nie sprzedałem

- dałem się oszukać na "klonowanie broni" i "zabij mnie, wywal coś i szybko podnieś"

- gdy staruszka wywróżyła mi wielkie szczęście ulepszałem gizarmę na +9 - oczywiście spaliło, skończyłem grę na s6 :v

Tak ogólnie to sobie przypomniałem passy do konta, na które ostatnio logowałem się w 2008r, aż ściągnę PLa i zobaczę co tam jest ^^

tenor.gif

Opublikowano

Haha :D. Ciekawe sytuacje , faile xD.

Ja pamietam jak ktos o nicku (Cyber...cos tam) wrzucal na YT filmiki z plikami serwerowymi , chwalil sie ze je ma. Dawal download z blednym haslem xD. Zaraz po tym wyszla Twierdza i ludzie pisali ze to pierwszy prywatny serwer xD

Albo jak kumpel wbil ~20 i kupil jelonka , to go wysmialem bo twierdzilem ze wbije ten lvl dopiero za pol roku gdzies :D

PS. Chcialbym aby ten temat byl w głownej mierze o tym jak się nobilo kiedys , błędy , smieszne sytuacje ;)

14.08.2010 - rejestracja

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

Biała aura skille po 1 pkt rozdawalem nabieralem sie na kopie eq duzo tego bylo. Teraz startuje serwer Eternal- Kingdom właśnie przypomina stare czasy PL'A

Opublikowano

Do gry w metina zachecili mnie koledzy z podworka, bylo to 7-8lat temu.

Do moich najgorszych bledow nalezy sprzedaz fmsa/riba do handlarki i nieumiejetne rozdawanie skilli, dodam tylko, ze odebralem je dopiero na 30lvlu :D

Srij9JT.png

Opublikowano

Moja pierwsza postać była na którymś z trzech pierwszych serwerów, grałem szamanem, wbijałem do ok 15go poziomu, po czym przekładałem cały drop i znów brałem szamana, uważałem to za świetny zarobek ;) Dawałem tylko w skille ofensywne, bo można było nimi bić (po równo) a ze statów chyba tylko w wit. Potem założyłem bm'a, zrobiłem pro eq +4, wbiłem chyba 25 poziom i zrezygnowałem ;)

Po jakimś czasie znów zacząłem grać, wtedy już na onyksie z kolegą na jednej postaci. 36 body, aura m1, lwia +8, tradycyjny +9, bojowa +8 :D Postać koks, pamiętam że kiedyś wydropiłem z bestialskiego fmsa +2 średnie 39% ! Zamieniłem to za kose bojową +7, tarcze na 21 +7 i jakieś tam śmieci. Później latałem w fms +6 kd szamana +2 i penetry +1, był pro ;) Wtedy poznałem mpc, pobrałem hack by banjo 3.91 bodajże i śmigałem na speed atacku, ludzie sie dziwili że tak szybko bije, wmawiałem że to od berka ;) 

Postać po jakimś czasie zbanowana, bodajże za drugą postać, którą założył kolega z nickiem w deseń game master czy coś takiego.

Od tamtej pory grałem na onyksie, dmg hacki, chińskie boty, expboty - fajnie się grało, do teraz mam dość ładnie poprowadzonego wpka 75 ;) 

52287137559562145640.png

Opublikowano

Chińskie boty i ogromne ceny ryby po 3,5kk :D kase można było w latwy sposób zdobyć no i anulowanie nagród u królika wielkanocnego, co zostało zmienione no jakiś dziad o tym napisał na forum globala no i zamiana yang podczas handlu oraz skillhack.

Opublikowano

Pamiętam jak nie umiałem ulepszyć itemków i swój pierwszy 30lvl wbiłem wojownikiem w m1 na zaprzężonych z eq +0/1/2 ;p

Jak tam expiłem, to myślałem że im więcej Se-Rang się uleczy, tym mniej potek nam dropnie xD

Grając bodym wgl. nie miałem rozdanej aury bo myślałem, że mi się nie opłaca ;p

Opublikowano

Taak , gdy zaczynałem swoją grę bardzo dużo osób łowiło ryby , baaardzo dużo, ja sam byłem noobem ,bo przecież to było moje 1 spotkanie z Metinem , na szczęście szybko ogarnąłem tą grę , wiecie jak to jest każdego się ptacie o co chodzi ,aby rozumieć :D 

­

Pasjonat
Opublikowano

Ogółem to metin stał się zarobkiem, co zepsuło w pewnym sensie tą grę, która kiedyś była najlepsza według wielu pod względem mmo, no, ale to nie temat tego wątku. Kiedyś jak się grało to po prostu dla rozrywki, oczywiście, że nauka z początku zajmowała z miesiąc, aby zrozumieć wszystko, ale przy tym poznawało się ludzi, nawet łowienie ryb było frajdą. Moim failem były zwyczajnie bony, które łoiłem tylko, aby były, a mogły być zupełnie bezsensowne.

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Opublikowano

Przy niektorych wypowiedziach łezka w oku sie kreci ! 

hack by banjo 3.91 - tez na tym jechalem ;d. W m2 bez tego nie dawalem rady xD.

14.08.2010 - rejestracja

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

Pamiętam jak się expiło na orkach to pół eq było w tobołkach, aby można było pisać z osobą z innego królestwa, bo języków wtedy się nie znało. To były czasy :D

Opublikowano

Grając wojownikiem dawałem wszystko w Berka żeby szybciej biegać... Bijąc metina w 3 po ~15 levelu dzieliliśmy jakby poleciał FMS to dla mnie RIB dla kogoś czy coś takiego, i ten czas gdy go biliśmy to szukałem jakiejś ciężkiej śruby, by dać na spacje nie wiedziąc o auto-ataku, klikając na wszystkie questy żeby je schować bo nie znałem skrótu CTR Q :) Tyle najlepszego pamiętam

Opublikowano

No to zaczynamy :-D

Pierwsza postać to była sura wp,wbiłem około 30 lvl, skille rozdawane oczywiście równo, żeby schować misję otwierałem je wszystkie, nabrałem się, że gościu doladuje mi yang za free, zbieranie na fms :-D robienie misji z jin hae chyba 2 tygodnie, pierwszy fms +9 u kowala to był szok, jak kolega mówił, że mam grać u czerwonych, myślałem że chodziło o kolor podłoża (trawa itp) emocje przy robieniu bojowca, sam zabiłem chyba 3 te luczniki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...