Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Parę Questów do napisania.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Chciałbym, aby ktoś mi napisał questa, który miałby polegać na: Idziemy do jakiegoś NPC'ta i wymieniamy daną ilość przedmiotów, na jakiś 1 item. Quest co prawda prosty, lecz nie jestem dobry w tych sprawach. :D

Mam jeszcze parę questów do napisania. :)

Za pomoc odwdzięczę się w postaci limitów, 5 itd. :3

Opublikowano

quest zacznym begin

state start begin

when xx.click begin

local p = pc.count_item(id)

if p >= 15 then

pc.remove_item(id, 15)

pc.give_item2(xx, 1)

else

syschat("Posiadasz "..p.." z 15 wymaganych przedmiotów.")

end

end

end

end

Opublikowano

Dziękuję bardzo. :)

Kolejny quest (misja) do napisania będzie polegał na: Idziemy do JAKIEGOŚ TAM NPC, bierzemy od niego misję, że mamy zabić JAKĄŚ TAM ILOŚĆ bossów i metinów. Po zabiciu ich mamy wrócić z powrotem DO TEGO NPC, aby otrzymać DANĄ nagrodę. Like, 5 czekają! :3

#Edit. Tego questa już nie potrzebuje, znalazłem odpowiedni. Natomiast mam do napisania kolejny! :D Będzie on miał działać na zasadzie dunga. Ma on polegać na tym, że idziemy do Huahn-So i u niego mamy dunga od 90 lv'a, tepa nas na jakąś mapę i mamy zabić wszystkie moby jakie się tam zrespia, po ich zabiciu mamy zabić parę metinów, po ich zabiciu ma się zrespic boss, którego mamy zabić. Po jego zabiciu kończy sie dung. Mamy 1 minute na zebranie dropu i tepa nas do m1. Za ten quest dam limit + 5.

Opublikowano

Dziękuję Ci bardzo. Taki również może być. :D Limit i 5 już Ci daję. Został mi do napisania ostatni quest (prosty)

Chciałbym, aby mi ktoś napisał questa, który będzie polegał na teleportacji u danego npc do wybranych miejsc. Mianowicie, abym miał jedynie sobie wybrać npc i kordy do jakich miejsc mamy się tepnąc u tego npc. To tyle. Za to również 5 i limit dam. :)

#Edit. Temperaturek - like i 5 dam Ci jak wejdę na kompa, bo na tel coś nie mogę.

Opublikowano

Czy jest możliwość napisania questa, który będzie polegał na tym, że po wpisaniu ID w tego questa przedmioty, które tam wpisaliśmy nie będą dropiły ?

Opublikowano

Czy ja się pytałem jak tu usunąć, czy raczej o questa ?

Ref.

Jeszcze 1 pytanko. Mianowicie, może mi ktoś napisać questa, który będzie polegał, że jak użyjemy dany przedmiot, to Combo, Jeździectwo, Przywołanie Konta, wszystkie języki, polimorfia i górnictwo będzie na P ? Odwdzięczam się w postaci limitów + 5. :)

Opublikowano

Ref. Dodatkowo prosiłbym o napisanie questa, który będzie polegał na mini dungu. Mianowicie, tepamy się do wieży demonów i respią się nam dane moby, mamy je ubić, lecimy na kolejne piętro pojawia się z 5 metinów jakiś tam - ubijamy, lecimy na 3 piętro i pojawiają się moby, a po ich ubiciu respi się boss, po zabiciu bossa mamy 1 min i tepa nas do m1, albo przed wieże. Daje limity. :)

Opublikowano

A masz quest na skil (tu masz wszystkie języki, a jak chcesz dopisać sobie inne skile to według schematu)

http://wklej.to/8BUMO

quest jezykinam begin
    state start begin
        when login begin
        local Skill2 = 126
        if pc.get_skill_level(Skill2) < 10 then
        pc.set_skill_level(126, 20)
        end
        local Skill3 = 127
        if pc.get_skill_level(Skill3) < 10 then
        pc.set_skill_level(127, 20)        
        end
        local Skill4 = 128
        if pc.get_skill_level(Skill4) < 10 then
        pc.set_skill_level(128, 20)
            end
        end
    end
end           

Mini dungeonu ci nie napiszę bo to wystarczy wziąć choćby questa dt i przerobić pod siebie.

di-HLXD.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...