Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ile graczy utrzyma ten vps? + czemu tak małe zuzycie ramu ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Serwerowe proce: Intel(R) Xeon(R) CPU E3-1240 V2 @ 3.40GHz

2 x 2.5GHz CPU
3072 MB RAM
30 GB DYSK
2 TB TRANSFER
512 MB Vswap
OpenVZ Wirtualizacja

20 pluginów, mapa około 5-8k

Nie wiem czy nie rozsądniejszym wyborem będzie hosting strony + hosting serwera na jakims enchu czy pukawce. Nie wiem jednak czy ench nie blokuje podłączenia własnego sklepu bo itemshop stockowy odpada.

Obecnie mam: 1ghz cpu 1024mb ram 10gb dysk 512mb vswap i ogólem serwer pobiera 400mb ramu i więcej za c***a nie chce wziąc, odpalam serwer nie podajac nawet argumentow i odpala go wg lag metera na niecałych 300mb ramu pozostała ilosc chyba idzie na mysql i hosting www.Gdy dodaje argument powyzej 400mb wywala screen is terminating. Ogólnie mam problem bo tych 1024mb nie widac na wykresie.Nie przekracza ogólnie granicy 450mb http://prntscr.com/6t7h29?- wtf?

aa dodam jeszcze ze zwykle wczytanie strony www skutkuje wzrostem zuzycia procesora o 7% - pisze tu o aktualnym 1ghz

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

Ogólnie serwery vps nie są dobre dla prowadzenia serwera minecraft. Mozesz max pociągnąć 60 graczy

Pisze pluginy na zamówienie ! Skype: elfusion200

Opublikowano

@ElDorado123

3gb ramu ? ja myslalem o około 30 slotow aby sie udało to bym cały był happy. Ale zuzycie ramu tych serwerow jest podejrzane kupiłem 1gb dostalem niecale poł gb kupie 3 gb dostane pewnie 1.5 a dalej bedzie wywalalo serwa podczas bootowania....

Opublikowano

@ref

potrzebuje opinii natychmiast kogos doswiadczonego / kto ma tam vpsa , ew wie czemu mi tylko 450mb ramu chce brac serwer.

ps dzieki za ostrzezenie ale to ważne.

Opublikowano

@DevBolt

micro..

@ElDorado123

Juz to widze jak ram dynamicznie przydziela sie z wejsciami ... jakbym teraz wpusil 6 osob na serwer pewnie by wywalilo maszyne masz wgl jakies pojęcie o vps? Jesli przypisuje 2.5gb ramu to tylko te 2.5 gb ramu bierze pod uwage serwer, skoro wywala mi screen is terminating gdy chce dac argument powyzej wartosci 400mb to znaczy ze tej wolnej pamieci nie posiada. Idąc za poradą @ZielonyKapturni odpaliłem serwer bez jakichkolwiek argumentow i serwer wybrał sobie wartość 273mb i wiecej nie chce brac. Przez to czasem podczas wgrywania nowego pluginu (20 pluginow jak poszlo to bylo zuzycie 450mb razem z www i wywalilo serwa) wywala serwer.

Opublikowano

@DevBolt

Taką sama oferte mają no może 5 zł taniej i dysk o 20 gb wiekszy. Szukam kogos kto ma vpsa w okolicach tych 3 gb ramu i serwer na nim aby wyjasnil jak w jego odczuciu sprawa wygląda ze slotami i ile udzwignie taka maszyna.

Opublikowano

@lolzere
Przy takiej specyfikacji maszyny udźwigniesz ledwo 30 slotów. Jeżeli hostingiem jest MicroVPS to nie ma co się dziwić ponieważ to należy do Fiberhostu a wiemy jak on kantuje. Jednak korzystałem z MicroVPS 3 dni po wystartowaniu miałem VPS'a na 14 dni zakupionego (dogadałem się z supportem.) ,i przy takiej samej konfiguracji miałem 33 pluginy. Serwer przy 19 botach + ja trzymał się na 19.98-18.50 tps (w przybliżeniu bo już nie pamiętam). Ogólnie jeżeli napisałbyś do supportu że maszyna nie poprawnie Ci działa mogliby Tobie pomóc. 
Pozdrawiam , AsherTivi

26_unnamed.png

Opublikowano

@lolzere Tak, przynajmniej u mnie jest tak ze użycie ramu pod /mem jest większe z ilością graczy.

Dlaczego bierzesz sie za serwer nie posiadając wiedzy na ten temat ?!

W ogóle dlaczego płaczesz ze tak mało ramu zabiera ? Kazdy normalny by sie właśnie cieszył ze serwer ciągnie jak najmniej po maszynie.

Pisze pluginy na zamówienie ! Skype: elfusion200

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...