Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Będę leciał samolotem !

JaJestemKuba

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Wkrótce jadę do Niemiec i stamtąd lecę do Turcji. Jak wygląda cała ta odprawa na lotnisku itp? Niemieckiego nie znam ni ciula ale z ang. jest już lepiej i potrafię coś tam może zrozumieć. 

Opublikowano

A jak może wyglądać? Wsadzasz bagaż na taśmę, tam jest on skanowany. Sprawdzają czy nie przewozisz koki w odbycie i jak jest wszystko ok to jedziesz dalej, a jak nie to w Niemczech zostaniesz na trochę dłużej, ew. Cię to Polski przetransportują. I nie wiem czy jest tak nadal, ale kiedyś kazali mi zdjąć wszystko co jest metalowe i jakimś urządzeniem mnie "badali".

Opublikowano

Uda ci się na czuja, tak jak @1361622928-U485574.pngGT-R pisze, a w Turcji trafisz po piktogramach- my z tatą na belgijskim lotnisku kręciliśmy się kwadrans gapiąc się tylko na znaczki (bo niderlandzkiego nic wuja, angielskich napisów coś mało) i doszliśmy zarówno do bagażowni, jak i do wyjścia :D

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Będziesz czekał w kolejce, pokażesz dowód i przechodzisz do kolejnej kolejki gdzie będą sprawdzać czy niczego nie przewozisz. Będziesz musiał zdjąć kurtke, bluze, buty i otworzyć bagaż. Nie wiem czy jest to na każdym lotnisku, ale powinieneś mieć kosmetyki do 100ml i szczoteczke w plastikowej torbie. Dalej idziesz w strone bramek gdzie jest twój lot no i czekasz w kolejnej kolejce w której wystarczy pokazać dowód i bilet. To chyba wszystko. Poza tym polecam ci żuć gumę w samolocie pomaga przy starcie gdy samolot się wznosi a ciśnienie zwiększa.

@JaJestemKuba

Bywalec
Opublikowano

Leciałem do Turcji takim samym połączeniem co Ty. Języka angielskiego będziesz potrzebował tylko w Niemczech, jeśli chcesz używać go w Turcji, to zapomnij. 

Nikt tam nie rozumie w języku obcym (Ankara). Porozumiewanie się na migi zawsze spoko.

Ale nie przejmuj się, poradzisz sobie.

Opublikowano

a w turcji cie czeka napewno rewizja osobista przez pana z rekawiczka i zelem.

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...