Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam oto pierwsza mapa mojego autorstwa, można hejtować :P

W paczce znajdują sie wszystkie potrzebne pliki zarówno ze strony serwera jak i clienta.

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/b4c617fc2ae5355b89d406f8549f6f60367b1084a69744c114a8195cf120ce56/analysis/1428914138/

Pliki mapy:

https://mega.co.nz/#!xo5zhawZ!H19iZKCIih0aPpRgfct9ph1a6yAu0gPy_Mpo0Z2k2J4

WiAUO5Z.png

cNKXbET.jpg

blgki1B.jpg

R1yWHSR.jpg

UhhRL0i.jpg

37O796g.jpg

qjMiQoK.jpg

Opublikowano

Ale na**bane. :O

Gdyby nie to brzydkie "oteksturowanie" i latające obiekty, to mapa by wyglądała. Bo nie jest zła. 

Każda opinia experta jest dobra, postaram się znaleść inne textury :)

Opublikowano

Czemu hejtowac? Wazne, ze cos robisz a jezeli lubisz to robic to bedzie juz tylko lepiej. Co do mapki to jest spoko, ma rece i nogi niemniej jest za duzo elementow w niektorych miejscach co moze byc przyczyna lagow u graczy ze slabszymi kompami.

Opublikowano

Piękne :)

Bardziej wg mnie pasowały by tam standardowe textury trawki itd... z pl'a, zależy jak kto woli.

Ale i tak bardzo ładne

Szacun :)

742949sygna_mpc.png

Opublikowano

Czemu hejtowac? Wazne, ze cos robisz a jezeli lubisz to robic to bedzie juz tylko lepiej. Co do mapki to jest spoko, ma rece i nogi niemniej jest za duzo elementow w niektorych miejscach co moze byc przyczyna lagow u graczy ze slabszymi kompami.

Miejmy nadzieję że każda nastepna będzie lepsza :)

Opublikowano

­Jak na moje oko to do poprawy byłyby tylko latające elementy i tekstury w niektórych miejscach, żeby wszystkie elementy jakoś ze sobą współgrały.

Propsy za całą mapę i za to że ją udostępniasz :D

Opublikowano

Pomysł bardzo fajny, jednak obiekty dziwnie dobrane :D Te kwiaty takie ni z dupy się biorą ;), Osobiście usunął bym te trwaki itp, dodał nieco inne teksturki i mapa cud miód malina ;) Ale i tak + plusa za pracę :)

EWOLUCJA : ]

84440201455649434251.jpg

Opublikowano

Generalnie większość ludzi ma problemy z teksturowaniem i obiektami żeby to fajnie wyglądało, tutaj jest tak samo. Poza tym układ terenu jest ok.

Opublikowano

Props, mapa przypadła mi do gustu i dzięki, że wrzucasz na mpc coś na co poświęciłeś czas. Wkońcu coś nie skopiowane z innych for.

Opublikowano

Ladnie otexturowana aczkolwiek za duzo nawaliles obiektów w jednym miejscu oraz lataja w powietrzu :)

lekko poprawic i mapa wspaniala do expa  jak na 1 mape niezle 

tylko zastanawia mnie poco pakowac w exi epk  wkurzajace to jest ;P 

chyba ludzie nie sa az tak glupi zeby nie umieć zapakowac mapke 

Opublikowano

Ale na**bane. :O

Gdyby nie to brzydkie "oteksturowanie" i latające obiekty, to mapa by wyglądała. Bo nie jest zła. 

pieprzysz, mi się znudziły mapki na których nic nie ma. Lubie gdzie są fajnie rozstawione obiekty, dużo roślin - to się nazywa mapa a nie ten chłam co ymir dał.

Mi się mapka z*********e podoba i oby takich więcej ! :)

­

Textura c*****a:/

Reszta w pożadku :)

porządku * nie wiem co ci się w niej nie podoba :p

­

Opublikowano

Spoko mapa jeśli chodzi o zagospodarowanie, jedynymi mankamentami jakie widzę to:
-mało mieszania textur (co jest podstawą by mapka nie stała się jednolitym powtarzaniem textury)
-niewymodelowane płaskie powierzchnie o dużym obszarze które podobnie jak wyżej wpływają na ujednolicenie mapy.

Jeśli to poprawisz to powinien powstać efekt w postaci ładnej mapki.

Pozdrawiam.

Pcimiu

Pomogłem?

Jak tak to kliknij ,,Lubię to!" :)

Opublikowano

Spoko mapa jeśli chodzi o zagospodarowanie, jedynymi mankamentami jakie widzę to:

-mało mieszania textur (co jest podstawą by mapka nie stała się jednolitym powtarzaniem textury)

-niewymodelowane płaskie powierzchnie o dużym obszarze które podobnie jak wyżej wpływają na ujednolicenie mapy.

Jeśli to poprawisz to powinien powstać efekt w postaci ładnej mapki.

Pozdrawiam.

Masz rację mapa jest zdecydowanie za płaska :)

Opublikowano

Instrukcja

Krok I

Wejdź w folder serverside, rozpakuj archiwum które tam jest i bedziesz miał tam folder serverside z plikami tekstowymi.

Ustaw mu nazwę jaką chcesz a potem wchodzisz na swoim serwerze w ścieżkę:

/usr/home/mt2/share/locale/poland/map

Wrzucasz tam ten folder, następnie otwierasz plik index który znajduje się właśnie w tym folderze i dopisujesz tam nową mapę.

Wybierasz sobie najpierw index ktory jeszcze nie jest używany np. 49 i dopisujesz mape w taki sposób:

49 nazwafolderuzmapą

Pamiętaj, że aby wszystko działało i zeby serwer się nie wyłożył pomiędzy liczbą a nazwą mapy musi być spacja a nie TAB.

Krok II

Teraz wchodzisz w folder z channelami na swoim serwerze.

U mnie przykładowo jest to:

/usr/home/mt2/chs/ch1

Wchodzimy w plik Config i przy Map_allow dopisujemy tam numerek mapy który nadaliśmy wcześniej, czyli w tym przypadku 49.

Na serwerze to już wszystko, wystarczy teraz restart serwera.

Krok III

Wrzucamy pliki mapy do clienta do folderu pack, następnie dopisujemy je do Indexu w pack.

Krok IV

Rozpakowywujemy rooty i locale, otwieramy tam plik atlas info i dopisujemy to co znajduje się w paczce z mapą w pliczku atlas info.

Potem pakujemy rooty i locale i mapa jest już gotowa.

Aby na nią wejść wpisujemy z GMa: 

/warp koordy mapy bez 00 na końcu

2Ih6ff4.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W niektórych miejscach krzaki są całkowicie zbędne. Robią tylko brzydkie wrażenie. Reszta jak najbardziej na plus. Polecam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...