Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Efekt GIF.

iGu

Rekomendowane odpowiedzi

Budowniczy
Opublikowano

Witam Was,

ostatnio w zapowiedziach Metin2 pojawiły się obrazki w GIF przedstawiające np. NPCków bądź postacie. Mam pytanie, jak tworzy się taki efekt, aby np. pokazywać NPCków w GIFie i z ramką na około?

Daję +!

logo.png

ViaCamp - Tematyczne Kolonie i Obozy Młodzieżowe na Mazurach

Obóz PaintballowyObóz QuadowyObóz Gokartowo - Quadowy • Obóz Sportów WodnychObóz z Psem 

Obóz PrzygodowyObóz WypoczynkowyObóz Dla DzieciObóz Młodego Kadrowicza • Rejsy Żeglarskie

Budowniczy
Opublikowano

@Jasian.

No dobrze, wiem jak działa tworzenie zwykłego gifa i z czego się składa. Lecz na taki efekt jaki jest w Metin2 zapowiedziach, to taki zwykły gif ruszającego się NPCka, to dzięsiątki jak nie setki klatek. Chodzi mi o to, jak zrobić taki efekt, jakby było się w grze, że NPC normalnie sie rusza.

Chodzi mi o coś takiego:

03.1._wojownik.gif

logo.png

Obóz PaintballowyObóz QuadowyObóz Gokartowo - Quadowy • Obóz Sportów WodnychObóz z Psem 

Obóz PrzygodowyObóz WypoczynkowyObóz Dla DzieciObóz Młodego Kadrowicza • Rejsy Żeglarskie

Opublikowano

Jest to nagrane (np. frapsem) później przycięte i wrzucone w ramke z tekstem. Zwróć uwagę że cały plik zapisany jest jako gif. Można to zrobić nawet w PS importując klatki.

146361479076443945952.png

Więcej info na profilu : ) Zgoda na sygnature od Makina

Budowniczy
Opublikowano

@Atacama

myślisz, że jak nagram frapsem i wrzucę dany klip do PS, to skonwertuje mi to na klatki? :>

logo.png

Opublikowano

@Atacama

myślisz, że jak nagram frapsem i wrzucę dany klip do PS, to skonwertuje mi to na klatki? :>

Tak. Photoshop normalnie otwiera pliki np avi i tworzy z nich automatycznie gif. Wystarczy, że wrzucisz taki krótki filmik do photoshopa (będzie on w postaci jednej warstwy), a następnie obrobisz dodając np tło, ramkę, napisy, jak w normalnym pliku graficznym. Po wszystkim wystarczy, że zrobisz Plik-zapisz dla internetu, ustawisz odpowiednie parametry, jak chociażby ilość kolorów, jakość, czy powtarzanie się animacji i tyle.

igNMhIy.png

Opublikowano

Plik zapisujesz w firmacie mov. W programie dajesz plik>importuj>klatki wideo na warstwy, pozniej kadrujesz odpowiednio. Nastepnie mozesz np. edytowac rozmiar obszaru roboczego i dodac ramke/tekst etc. na dolnej warstwie, tak żeby widoczna byla przez calą animacje. Zapisujesz jak w/w.

146361479076443945952.png

Więcej info na profilu : ) Zgoda na sygnature od Makina

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...