Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jedynka na półrocze.

Kaczx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Jestem w 1 klasie liceum. Miałem jedynkę na półrocze z matematyki, której nie poprawiłem i zapowiada się, że na koniec będę miał 1. Słyszałem coś kiedyś o zdaniu z jedynką. Orientuje się ktoś czy to jest wprowadzone czy mi się coś powaliło. Jeśli nie i nie zdam egzaminu komisyjnego to nie mam już żadnych szans na zdanie? 

Opublikowano

Mogą Cię przepuścić bez poprawiania niczegokolwiek, ale  wtedy będzie jakieś zebranie i może też tak być, że nie przejdziesz bez poprawiania. Komisja będzie się bazować na opiniach nauczyciela/li. Wszystko co napisałem nie jest pewnie.

Yo!

Opublikowano

Mogą Cię przepuścić bez poprawiania niczegokolwiek, ale  wtedy będzie jakieś zebranie i może też tak być, że nie przejdziesz bez poprawiania. Komisja będzie się bazować na opiniach nauczyciela/li. Wszystko co napisałem nie jest pewnie.

Rozumiem. Chodziło mi dokładnie o ten artykuł: http://szkola.wp.pl/kat,108836,title,MEN-masz-jedynke-na-koniec-roku-I-tak-zdasz,wid,13484743,wiadomosc.html

I jestem ciekaw czy to weszło czy nie.

Opublikowano

Możesz przejść warunkowo. Tak, jest to wprowadzone.

Ale w większym stopniu zależy to od nauczycieli i całego zebrania/rady.

Wygląda to tak, że idziesz normalnie w sierpniu na poprawkę, a gdy okaże się, że nie zaliczyłeś to nauczyciele naradzają się i decydują czy Ciebie przepuszczą warunkowo czy nie.

Jak jesteś pyskatym chamem to nie przepuszczą. Ale jak zobaczą, że się starasz i coś z Ciebie będzie to luzik.

313561454060320945952.gif
Opublikowano

Jeśli nie będą mieć zastrzeżeń, to spokojnie cię przepuszczą. Gorzej, jeśli "wyrobiłeś" sobie negatywną opinię pośród grona nauczycielskiego. 

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Tylko pamiętaj że jak przejdziesz warunkowo [tak da się] to w 2 klasie będzie cię nauczyciel od matmy bardziej pilnował żeby zobaczyć czy było warto cie przepuścić 

PS. Poprawka nie jest taka trudna #PotwierdzoneInfo 

175001456602037225492.gif

Opublikowano

Nie jestem pyskaty ani nic z tych rzeczy. Nauczyciele na wywiadówce mówią rodzicom, że jestem  strasznie cichy i spokojny, więc to dobrze. :D 

Dzięki za odpowiedzi.

Opublikowano

Pamiętaj, że warunkowo można tylko raz przejść.

Dodatkowo, będziesz pewnie musiał dogadać się z nauczycielem i poprawić to co zawaliłeś w poprzedniej klasie.

Ewentualnie ugadaj pracę wakacyjną xP

313561454060320945952.gif
Opublikowano

Moj kumpel w 4 tech ma poprawke w sierpniu bo nie zdal 1 semestru.I teraz i matura i techniczny poszedł się J3BAĆ :p

21f0dgn.jpg

Opublikowano

A przypadkiem nie jest tak, że jeśli nie zaliczysz pierwszego semestru to nawet, gdybyś w drugim miał same 5 i 6 to i tak nie przechodzisz?

Opublikowano

A przypadkiem nie jest tak, że jeśli nie zaliczysz pierwszego semestru to nawet, gdybyś w drugim miał same 5 i 6 to i tak nie przechodzisz?

To zależy od nauczyciela. Niektórzy w ogóle nie chcą zaliczenia semestru, a niektórzy na odwrót. 

Opublikowano

1. Przystępujesz do egzaminu poprawkowego.

2. Zdajesz= masz wolne

3. Nie zdajesz= jeżeli przedmiot jest za rok to zbiera się rada i deyduje czy mają Cię przepuścić czy nie. Od zachowania nie zależy czy zdasz czy nie, nie słuchaj się. Zależy od tego czy chodziłeś na zajęcia, czy miałeś jakąś trudną sytuację życiową- np. wypadek itd. Zazwyczaj puszczają.

4. Jeżeli zdałeś na warunku to za rok musisz poprawić cały poprzedni rok z tego przedmiotu co owaliłeś, jeżeli go nie zaliczysz, a na drugi będziesz miał dobrą ocenę to niestety nie zdasz do 3 klasy.

5. Miałem 2x poprawkę z fizyki (rok po roku) i zdałem obie na egzaminach komisyjnych. Pierwszy rok zazwyczaj machają ręką i zdajesz komisa nawet jak nic nie umiesz, ale w drugim już tak łatwo nie jest.

Pozdro.

@ Nie zależy od nauczyciela tylko to ustalają paragrafy, nauczyciel może zrobić łaskę i machnąć ręką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...