Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Granie na Bukkicie.

kopytkon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem kompletnie wkurzony, bo jak chcę się dowiedzieć jak wejść na serwer bukkit, to znajduje tylko kupe śmieci o instalacji modów. I dlatego mam pytanie: Czy do gry na Bukkicie potrzeba specjalnego launchera? Jak kiedyś chciałem wejść na serwer Bukkit, to wywalało mi jakieś info i nic więcej.

Opublikowano

Zwykly launcher bedzie ok zeby grac na serwerach. To juz od wlasciciela serwera czy uzyje bukkita czy tego co Mojang daje aby postawic serwer. To co ty mowisz to pewnie serwer mody mial wgrane.

Aby wejsc na taki serwer to musisz miec ta sama wersje co serwer (1.8 / 1.7.10 / 1.7.2) oraz znac IP tego serwera. Aby grac na serwerze z modami, musisz miec te same mody wgrane.

Tutaj znajdziesz serwery:

http://www.mpcforum.pl/forum/299-minecraft-publikacje-serwer%C3%B3w/

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

No dobrze, więc dlaczego w Minecrafcie, zamiast numeru wersji serwera, pisało czerwonymi literami:"Bukkit 1.7.2" a ja nie mogłem wejść? Dobrze pamiętam, że nic nie pisało o braku modów.

Opublikowano

No dobrze, więc dlaczego w Minecrafcie, zamiast numeru wersji serwera, pisało czerwonymi literami:"Bukkit 1.7.2" a ja nie mogłem wejść? Dobrze pamiętam, że nic nie pisało o braku modów.

Tak pisze jak chcesz dolaczyc na serwer? To oznacza ze serwer jest postawiony na bukkit 1.7.2 a ty probojesz sie podlaczyc z inna wersja gry np 1.7.10 lub 1.6.4

W menu glownym na dole pisze jaka wersje minecrafta teraz masz.

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...