Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer z modami - Czego oczekujecie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie! Jestem w trakcie tworzenia paczki serwerowej na serwer z modami. Mam wiele pomysłów, ale liczy się również Wasz głos.
Jakie pluginy chcielibyście zobaczyć na serwerze? Jakie eventy? Jaki rodzaj serwera? Pvp, SV+Gildie, a może FB? Czekam na Wasze pomysły ;)

PS.

Poszukuję budowniczych i 1 technika, który potrafi edytować bądź pisać pluginy :)

Opublikowano

Najlepiej teraz to RPG + Mody.

Eventy zostaw na koniec, dobrze by było jakbyś zajął się sprawą techniczną.

Jeżeli szukasz ekipy, odwiedź ten dział:

http://www.mpcforum.pl/forum/975-minecraft-poszukiwanieoferowanie-pomocy-przy-serwerze/
­

Wiem doskonale o tym dziale. Na razie działam sam, a dopiero, gdy stworzę już zalążek paczki to napiszę temat w tym dziale.

Jakie mody proponujesz, abym dodał? ;)

--Eventy na chwilę obecną--

• 4x OX (nowość)
  • Losowanie - Co jakiś czas zostaje wylosowany jeden Użytkownik, który dostaje losowy przedmiot
Opublikowano

Ja najbardziej oczekuję dobrej paczki i wytrzymałego serwera. Spotkałem kilka serwerów, gdzie mody były kijowo dobrane (np. nie pasujące do siebie; tak bardzo wymagające, że z średnim sprzętem nie dało się grać) albo maszyna słaba (mody jednak swoje wymagają) co powodowało lagi. Jeżeli stworzysz serwer z dobrze dobraną paczką i z wytrzymałą maszynką to z pewnością zagram.

"Największym szczęściem jest określić

wroga, przygotować wszystko, zemścić się, a

potem pójść spać." ~Josif Dżugaszwili

Opublikowano

Ja najbardziej oczekuję dobrej paczki i wytrzymałego serwera. Spotkałem kilka serwerów, gdzie mody były kijowo dobrane (np. nie pasujące do siebie; tak bardzo wymagające, że z średnim sprzętem nie dało się grać) albo maszyna słaba (mody jednak swoje wymagają) co powodowało lagi. Jeżeli stworzysz serwer z dobrze dobraną paczką i z wytrzymałą maszynką to z pewnością zagram.

Postaram się, aby wszystko było dobrane właściwie i oczywiście, aby maszyna była stabilna. Co do rodzaju serwera, to może masz jakąś propozycję?

Opublikowano

Serwer z modami kojarzy mi się z:

a ) modami technicznymi

b ) rpg

c ) survivalem

Co prawda nie znam się na modach, bo po prostu długo się nimi nie bawiłem, ale osobiście ucieszyłby mnie serwer z motywami fantasy. Możliwość wybrania klasy, mana i umiejętności, każda klasa ma inne umiejętności, atrybuty i może nosić inne zbroje. Tematyczne questy i ciekawie stworzony generator mapy. To byłby świetny serwer :P

"Największym szczęściem jest określić

wroga, przygotować wszystko, zemścić się, a

potem pójść spać." ~Josif Dżugaszwili

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...