Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Build] Trójca Na Yasuo

Zgredxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak wyzej

Mysle ze to bedzie chyba dobry pomysł patrząc Na CD Q Ale czekam na wasze zdanie

20141229160810uid1.gif

Opublikowano

Niektórzy gracze to składają, ale ja za bardzo nie widzę sensu tego przedmiotu na Yasuo. O wiele lepiej iść zwyczajnym buildem (Stattik-IE-Botrk/BT-LW-GA i jakieś buty). Na Yasuo, ze względu na jego niską wytrzymałość, trzeba złożyć przynajmniej jeden defensywny przedmiot. W ostateczności można wymienić za LW kiedy enemy team nie ma tanków, ale w obecnej mecie to rzadko spotykane.

Q i tak jest co ok. sekundę, a dodatkowy dmg z itemka nie jest aż tak konieczne. Yasuo większość squishy championów zabija na combo.

@Zgredxx

Z IE masz większy DPS niż z triforce, i więcej critów wchodzi. Jakiś miesiąc temu grałem kilka meczy z Yasuo z triforce i jakoś nie potrafiłem wyczuć dmg. Nadal pozostaję przy zdaniu że IE jest lepsze.

Opublikowano

Niektórzy gracze to składają, ale ja za bardzo nie widzę sensu tego przedmiotu na Yasuo. O wiele lepiej iść zwyczajnym buildem (Stattik-IE-Botrk/BT-LW-GA i jakieś buty). Na Yasuo, ze względu na jego niską wytrzymałość, trzeba złożyć przynajmniej jeden defensywny przedmiot. W ostateczności można wymienić za LW kiedy enemy team nie ma tanków, ale w obecnej mecie to rzadko spotykane.

Q i tak jest co ok. sekundę, a dodatkowy dmg z itemka nie jest aż tak konieczne. Yasuo większość squishy championów zabija na combo.

Wszystko fajnie ale po co skłądac Internet Explorer na yasua ? tzn nie wiem czy napewno bo ja nie znam nazw itemów po angielsku w lolu xD

pogram kilka meczy i zobacze czy oplaca sie grac z trójcą

20141229160810uid1.gif

Opublikowano

Wszystko fajnie ale po co skłądac Internet Explorer na yasua ? tzn nie wiem czy napewno bo ja nie znam nazw itemów po angielsku w lolu xD

pogram kilka meczy i zobacze czy oplaca sie grac z trójcą

INTERNET EXPLORER XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

@top

Imo nie oplacalne, pasywka trinity sie laduje dluzej od Q...

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Moim mainem jest Yasuo i mogę dla Ciebie stwierdzić, że Trinity Force jest zbędnym przedmiotem. Gdy mamy już Full Build nasze CD na Q wynosi 1 sekundę, a passywka TF ładuje się znacznie dłużej niż Q Yasua. Grałem kilka meczy z TF i mogę Ci powiedzieć Tylko tyle, że nie czułem w ogóle jego DMG, a Yasuo opiera się na bardzo dużych obrażeniach. IE jest o 100 razy lepsze, gdyż daje nam spory DMG + 20% na kryta, które bardzo, ale to bardzo mu się przydaje. Musimy również pamiętać o jego passywnej umiejętności, która podwaja krytyk. Wiec wystarczy mieć 50% na Krytach z itemków i nasz Yasuo bije za każdym razem Kryta z Q ;)

34xi1itwtu8v.png

Pomocnik
Opublikowano

Nie opłaca się, zdecydowanie lepiej jest iść normalnym buildem, anyway jak masz pewna wygraną i nie potrzebny Ci itemem pod defa możesz sobie pozwolić, ale w innych sytuacjach nieopłacalne :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

jeżeli masz easy gierke, możesz złożyć na koniec całego bulidu do trinity, masz tam item shen(blask) dzięki temu po każdym użyciu skilla twoje dmg w aa będzie większe o 200% czy tam o 100%. Sporo to daje, np taki na wukonga, rengara, nawet i na Riven fajnie by to działało skill q i aa. Zresztą masz gry normalne więc możesz sprawdzić z jakim bulidem będzie Ci sie dobrze grać. To ma Tobie sie dobrze grać z twoim bulidem, nie innym. :D

Opublikowano

Moim zdaniem również się nie opłaca wcześniej grałem cały czas z hydrą teraz z nowym botrk będzie idealnie ;)
Mój build wygląda tak must have first to stattik, berserkerki oraz kostur na life steal, potem infinity potem gdy mamy problemy z przezyciem kupujemy GA next hydra/botrk, ostatni szept.
Rozegrałem ~200/250 gierek yasuo

post-401540-0-89833900-1430384626_thumb.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...