Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Po dodaniu 4slotów do eq Loga

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema , dodałem sobie 4sloty w eq , binka , game skompilowane . W cliencie porobione wszystko dobrze ,ale mnie loga . Wina leży prawdopodobnie w locale . Plik inventorywindow pobrałem z tematu @noname . Klienta mam od terenza ,a łatke na 40k od Cappiego .

Opis problemu : Loguje sie do gry , wybieram postać i sru , wywala mnie po załadowaniu paska.

Syser : http://wklej.org/id/1685974/

Plik InventoryWindow.py : http://wklej.org/id/1685975/

Klient jest od terenza . Przed edycją normalnie wchodziłem do gry.

Opublikowano

Teraz nowy błąd , dodałem w locale_inc.h  #define ENABLE_NEW_EQUIPMENT_SYSTEM

0412 17:37:51069 :: ui:2803: RuntimeWarning: tp_compare didn't return -1 or -2 for exception

0412 17:37:51071 :: 
uiInventory.py(line:139) __LoadWindow
ui.py(line:2796) LoadScriptFile
ui.py(line:2986) LoadChildren
ui.py(line:2803) LoadChildren

InventoryWindow.LoadWindow.LoadObject - <type 'exceptions.RuntimeError'>:Failed to load image (filename: d:/ymir work/ui/equipment_bg_without_ring.tga)

0412 17:37:51071 :: ============================================================================================================
0412 17:37:51071 :: Abort!!!!
Opublikowano

Teraz nowy błąd , dodałem w locale_inc.h #define ENABLE_NEW_EQUIPMENT_SYSTEM

0412 17:37:51069 :: ui:2803: RuntimeWarning: tp_compare didn't return -1 or -2 for exception

0412 17:37:51071 :: 
uiInventory.py(line:139) __LoadWindow
ui.py(line:2796) LoadScriptFile
ui.py(line:2803) LoadChildren

InventoryWindow.LoadWindow.LoadObject - <type 'exceptions.RuntimeError'>:Failed to load image (filename: d:/ymir work/ui/equipment_bg_without_ring.tga)

0412 17:37:51071 :: ============================================================================================================
0412 17:37:51071 :: Abort!!!!

Nie masz pliku equipment_bg_without_ring.tga w ścieżce d:/ymir work/ui/ w etc i cos z uiinventory masz popsute

lqn1ws1buph9.png

Opublikowano

Nie masz pliku equipment_bg_without_ring.tga w ścieżce d:/ymir work/ui/ w etc i cos z uiinventory masz popsute

Dziwne ,bo przed dodaniem 4slotów w eq wszystko normalnie mi chodziło . Dodałem to i już nie działa.

Opublikowano

Dziwne ,bo przed dodaniem 4slotów w eq wszystko normalnie mi chodziło . Dodałem to i już nie działa.

Bo jak dodawałeś strony to albo do locale_inc.h dodałeś wpisy dotyczące odblokowania systemu Pasów alchemi itp, ale w inventorywindow są już wpisy dotyczące tych systemów [ Na SF Terenzo ich niestety nie ma ] ;d

EWOLUCJA : ]

84440201455649434251.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...