Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prośekość internetu

dodu1223

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podany czas spokojnie można sobie pomnożyć przez 2 bo raczej nigdy nie ma możliwości wykorzystania pełnej przepustowości łącza, normalnie wykorzystywane jest na download ok 60-70% całej przepustowości łącza z dodaniem limitów które sam system sobie dodaje ( ok 20% zmniejsza ). Przy tej prędkości  jeśli ogólny czas pobierania mieści się w 3 h to można uznać że transfer jest idealnie taki jakie jest łącze. 

Czas pobierania nie jest uzależniony od pingów czy przepustowości łącza tylko do serwera z którego się ściąga i to jego limity należy mieć na uwadze, nie ściągnie się nigdy z serwera który ma ograniczenie np 50 kb/s szybciej nawet jeśli by się miało łącze nawet 1 Gb/s 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Ok ale dziwi mnie to ze np na steam jak pobieram plik lub jakas aktualizacja to mam 100kb/s okolo a powinienem miec 200

Srednio 1 gb mam w 2h

Opublikowano

Nie powinieneś i nie będziesz miał przy takim szajsowatym łączu, to tylko teoretyczna prędkość którą pochwalić się możesz na papierze, faktyczna może i raczej powinna być nawet o połowę mniejsza. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...