Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zrobić licznik w VB studio 2010 express?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , chciałem zrobić licznik "grotto" w VB ale za bardzo nie wiem jak.... mam taki projekt (projekt załączam w załącznikach) post-1115974-0-56193500-1428823779_thumb.png

Chodzi o to że jak nacisne "DODAJ" to żeby wartosc w label zwiększyła się o 1 a jak nacisne "RESET" była równa zeru

Jeszcze kod:

Public Class Form1

Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load

End Sub

Private Sub Label1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Label1.Click

End Sub

Private Sub Button2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button2.Click

End Sub

Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click

End Sub
End Class

24czm0k.jpg­GOLD NOVA  II 

Opublikowano

www.google.pl

jest kilka sposobów np

label1.text = label1.text + 1

label1.text = "0"

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@Crisey A co to k*źwa za różnica?!

Taka że otrzymasz ładniejszy i czytelniejszy kod, zwłaszcza jak nazwy będą dłuższe, a kodu będzie więcej.

Opublikowano

A co to ma do rzeczy czy jest ładny kod, czy nie? "XXI wiek - mój kod jest ładniejszy od twojego! Żal mi cię!"

.

Opublikowano

A co to ma do rzeczy czy jest ładny kod, czy nie? "XXI wiek - mój kod jest ładniejszy od twojego! Żal mi cię!"

Czytelniejszy, szybszy do przeczytania.

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

Łatwiej zorientować się co dany fragment robi, nie musisz siedzieć kwadrans aby przypomnieć sobie co chciałeś kiedyś zrobić, o wiele łatwiej znajduje się błędy, jest możliwa wspólna praca nad kodem z innymi osobami, modyfikacja i rozbudowa jest znacznie prostsza.
Opublikowano

A uwierz k***a, że jest różnica czy napiszesz:

cout << a[0];
cout << a[1];
...

a tym:

do
{
cout << a[b];
b++;
} while (b < 25);

I takie coś jest w każdym języku, ale cóż jeżeli miałbyś wypisać z pięć, czy dziesięć takich labeli to wątpię, byś to uznał za coś ładnego. Z resztą lepiej od razu dać +1 niż napisać i dopiero potem napisać wartość. A z resztą c**j z tym p******** pętle i tablice wymiarowe, a nawet i funkcje, po co to jest ??? By kod ładniej wyglądał... ja p******e.

pyhvh7E.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...