Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nokia n97 Mini - Dziwny Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otrzymałem Nokię n97 Mini w rozliczeniu, i póki co jej stan nie budził moich zastrzeżeń jednak do czasu. Podczas włączania galerii oraz wybierania jakiegoś zdjęcia, ekran nokii zaczyna sie ściemniać i robi sie czarny... Taki sam efekt zauważyłem przy zmianie tematu telefonu, po wcisnieciu czerwonej "słuchawki" telefon powraca normalnie do głównego ekranu. Ma ktoś może pojęcie co będzie przyczyna takiego zachowania telefonu ?, czy jest to jakiś problem typowo mechaniczny czy np. Oprogramowanie. Udało mi sie ustalić jedynie ze kasma od slidera została niedawno wymieniona.

Z góry dziękuje za Państwa wypowiedzi oraz pomoc.

Pozdrawiam

Opublikowano

Czy ten telefon ma opcję automatycznego dostosowania jasności ekranu? Jeśli tak to ją wyłącz.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Telefon posiada czujnik światła, natomiast nie ma możliwości jego wyłączenia czy też włączenia, jedyne co można zrobić to samodzielnie ustawić jasność ekranu.

Opublikowano

A próbowałeś już przywrócić ustawienia fabryczne telefonu ?, wydaje mi się że skoro ten problem nie występuje wszędzie, może to być problem z oprogramowaniem.

Opublikowano

A próbowałeś już przywrócić ustawienia fabryczne telefonu ?, wydaje mi się że skoro ten problem nie występuje wszędzie, może to być problem z oprogramowaniem.

Oczywiście próbowałem, sposobem "Shift + Space + Backspace + Power", telefon uruchomił się z ekranem wyboru języka itd, natomiast problem nie znikł.

Opublikowano

A czy taśma w telefonie była zmieniana ?, również to może mieć jakiś wpływ na funkcjonowanie, może czasem drży ekran kub wyskakują jakieś paseczki ?

Opublikowano

Z tego co udało mi się ustalić to taśma w telefonie została wymieniona, i czasem ekran sam drży, natomiast nie rozumiem dlaczego taśma miałaby być winowajcą znikającej np. Galerii skoro cała reszta jest wyświetlana w sposób normalny, wydaje mi się że jest to bardziej problem od strony oprogramowania.

Opublikowano

Był to jedynie jeden z moich pomysłów, przyczyn moim zdaniem może być kilka i najlepiej gdyby wypoweidział się ktoś zaznajomiony w takim temacie.

Opublikowano

W takim razie skoro nic nie przyniosło rezultatów czekam na wypowiedź kogoś zaznajomionego w takim temacie.

Opublikowano

Po tym co piszesz wydaje mi się że wadą tego telefonu i Twojego problemu jest uszkodzona taśma w telefonie, lecz do końca nie jestem pewien. Możesz również spróbować wgrać od nowa softa lecz wiąże się z tym utrata wszystkich danych jakie masz na telefonie, jeżeli tego nie potrafisz sam zrobić zanieś go do komisu i tam fachowo CI go sprawdzą i w przypadku jakiejś wady naprawią za niewielką cene.

sygna.png?i_dim=1366x768&app_id=web-clie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...