Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opłaca się teraz zaczynać od nowa?

Casterly

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie gram już około roku. Miałam woja 80 lvl, ale zapomniałam e-maila i hasła.
Stąd pytanie; warto zaczynać od nowa bez żadnej kasy, eq, znajomych (nie będzie miał mi kto pomóc w raziec zego, znane mi osoby już nie grają)? Czy raczej może być trudno.

Opublikowano

Nie gram już około roku. Miałam woja 80 lvl, ale zapomniałam e-maila i hasła.

Stąd pytanie; warto zaczynać od nowa bez żadnej kasy, eq, znajomych (nie będzie miał mi kto pomóc w raziec zego, znane mi osoby już nie grają)? Czy raczej może być trudno.

jak najbardziej polecam grać lecz......nie na PL'u ;)

obecnie najłatwiej jest się wybić na Niemieckim serwerze. Wszystko jest tam tańsze a ludzie są wprost cudowni

Serdecznie polecam tam spróbować :) jeśli masz jakieś pytania odnoście DE to zapraszam do ich zadawania tutaj....bądź w prywatnej wiadomości ;)

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

Strasznie dziękuję!
Mam kilka pytań ^_^ Wolę je zadać tutaj, być może ktoś trafi na ten post i się czegoś dowie ^^

1. Czy poradzę sobie ze znajomością jezyka z google translatora? :D Mam Niemiecki w szkole, ale nie ukrywam, że idzie mi słabo (między 2 a 3 na koniec). Ogólnie jestem dość związana z tym krajem, większość rodziny tam jest, ale się nie dogadam xD Ludzie mówią tam też chociaż trochę po angielsku?
2. Wiem, że są polskie rodziny, znam nazwy paru, ale tak ogólnie jest dużo polaków? Żeby mieć się do kogo zwrócić o pomoc z np. CP, obawiam się, że z Niemcem się nie dogadam.
3. Ludzie są świetni, ok, łącznie z polakami? W sensie czy nasi w NT DE też są tacy dobrzy jak reszta :P
4. Może trochę głupie pytanie, ale wszystko jest tam trochę tańsze, czy dużo tańsze? Np. po ile schodzi zwykły Krzakogon? W PL rok temu było to chyba 8-12kk? Już nie pamiętam.
5. Jak Niemcy są nastawieni do Polaków? Tak teoretycznie stawianie w nicku PL to wiocha? :D (tak, wiem, we wszystkich grach stawianie końcówek PL to wiocha ;P)
6. O, i słyszałam, że w DE jest wiele rzeczy, których nie ma w PL, np. możliwość łapania większej ilości petów?
7. I na jakim serwerze grać, na którym jest najlepiej, na którym jest najwięcej polaków? ^^ (Mam nadzieję, że nie mówię o trzech różnych serwerach, tylko jest jeden, który łączy te rzeczy ;D)

Opublikowano

Strasznie dziękuję!

Mam kilka pytań ^_^ Wolę je zadać tutaj, być może ktoś trafi na ten post i się czegoś dowie ^^

1. Czy poradzę sobie ze znajomością jezyka z google translatora? :D Mam Niemiecki w szkole, ale nie ukrywam, że idzie mi słabo (między 2 a 3 na koniec). Ogólnie jestem dość związana z tym krajem, większość rodziny tam jest, ale się nie dogadam xD Ludzie mówią tam też chociaż trochę po angielsku?

2. Wiem, że są polskie rodziny, znam nazwy paru, ale tak ogólnie jest dużo polaków? Żeby mieć się do kogo zwrócić o pomoc z np. CP, obawiam się, że z Niemcem się nie dogadam.

3. Ludzie są świetni, ok, łącznie z polakami? W sensie czy nasi w NT DE też są tacy dobrzy jak reszta :P

4. Może trochę głupie pytanie, ale wszystko jest tam trochę tańsze, czy dużo tańsze? Np. po ile schodzi zwykły Krzakogon? W PL rok temu było to chyba 8-12kk? Już nie pamiętam.

5. Jak Niemcy są nastawieni do Polaków? Tak teoretycznie stawianie w nicku PL to wiocha? :D (tak, wiem, we wszystkich grach stawianie końcówek PL to wiocha ;P)

6. O, i słyszałam, że w DE jest wiele rzeczy, których nie ma w PL, np. możliwość łapania większej ilości petów?

7. I na jakim serwerze grać, na którym jest najlepiej, na którym jest najwięcej polaków? ^^ (Mam nadzieję, że nie mówię o trzech różnych serwerach, tylko jest jeden, który łączy te rzeczy ;D)

1. Ja z niemieckiego mam 4. Gram na DE od hmmm miesiąca i tylko do jednego język ten był mi potrzebny - dowiedzenia się co to vk, k, taler. Innymi słowy język się przyda się wymagany nie jest

2. Polaków jest miej więcej tylu ilu na polskiej Finensji ale gwarantuję, że będzie ich więcej.

3. Są Polacy mili i są też złodzieje. Czasami lepiej nie przyznawać się, że jesteś z Polski, bo możesz zostać zniszczona wśród społeczności poprzez grzechy innych

4. Nie wzoruje się na krzaku bo on wyznacznikiem cen nie jest

DE - PL

Pudło sp 2,3kk - 8kk

Ancek 120k - 500k

Fm 200gold - 3k (na fine 12k)

Wróżki z nm, te boskie 20kk - na PL 40+ o ile są (a wiele ich nie ma)

Sin +14 75kk - 130kk

War +13 55kk - 90kk (a tyle na DE kosztuje +14)

Skrzydła arcydemona 20kk - albo nie ma albo po 100kk

5. Tak jak wspominałem - jedni nas cenią....inni wyzywają za idiotów sprzed roku

6. O tym nie słyszałem, lecz np takie pety jak ziarno zlosnika na Nb to kwestia kilku kk....na PL mając groszek czy ziarno złośnika masz za to z 40kk

7. Polecam Ancelloan. Jest tam polska fam (wkrótce powstanie nowa, gdyż tamta mnie do fam nie przyjmie. Zbiorowisko dzieci (mówię o samym zarządzie) którzy zazdroszczą mi tego, że w 5dni na DE zdobyłem więcej niż oni przez kilka miesięcy. Tak więc powstanie nowa fam ale to dopiero jak sam wbije z 80lvl. Jak kupie wk to z kolega skocze na duo lod i w tydzień damy rade (ja lur, on twierdzi ze na crusie ogarnie sam lura xD ale dlatego wole kupić wk bo on to wiele rzeczy myśli ale mu to zbyt dobrze nie wychodzi xD)

Mam nadzieje, że pomoglem :)

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

Odetchnęłam z ulga -.-
Bo głównie opory przed graniem miałam z powodu języka - coś tam powiem, uprzednio zaglądając do translatora, czy wszystko jest dobrze, ale jak ktoś coś pisze, to nic nie rozumiem. Ale skoro polaków jest tyle ile na PL Finesi, to dużo, w takim razie problemów nie będę miała.

I dzięki - jak ktoś się mnie zapyta, czemu tak kaleczę język niemiecki, to nie powiem, że jestem z Polski, tylko zza granicy :D

O, i może jak będę przebywać dłuższy czas z Niemcami, to nauczę się języka, tak samo jak czytałam opowiadania po angielsku i samo mi weszło ;d

Opublikowano

Odetchnęłam z ulga -.-

Bo głównie opory przed graniem miałam z powodu języka - coś tam powiem, uprzednio zaglądając do translatora, czy wszystko jest dobrze, ale jak ktoś coś pisze, to nic nie rozumiem. Ale skoro polaków jest tyle ile na PL Finesi, to dużo, w takim razie problemów nie będę miała.

I dzięki - jak ktoś się mnie zapyta, czemu tak kaleczę język niemiecki, to nie powiem, że jestem z Polski, tylko zza granicy :D

nie wiem czy grywałaś ostatnio na fine ale 2tygodnie temu ludzi tam praktycznie nie było. Teraz joszi tam szaleje to coś zaczyna się dziać.

Co do DE. Zajmuję się resellem. Powiem Ci szczrze, że ludzie znają angielski lepiej ode mnie. Powiem im, iż nie jestem z Niemiec ale jestem zainteresowany kupnem ich przedmiotu i czy mogliby odpowiadać po angielsku. W 90% lvl 80+ zna angielski w stopniu choć trochę podstawowym

Btw nie szalej z polskim angielskim czy jakim tam. W regulaminie gry jest paragraf, iż mogą Cię zbanować za pisanie w innym języku :) taka rada ;)

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

1. Ja z niemieckiego mam 4. Gram na DE od hmmm miesiąca i tylko do jednego język ten był mi potrzebny - dowiedzenia się co to vk, k, taler. Innymi słowy język się przyda się wymagany nie jest

2. Polaków jest miej więcej tylu ilu na polskiej Finensji ale gwarantuję, że będzie ich więcej.

3. Są Polacy mili i są też złodzieje. Czasami lepiej nie przyznawać się, że jesteś z Polski, bo możesz zostać zniszczona wśród społeczności poprzez grzechy innych

4. Nie wzoruje się na krzaku bo on wyznacznikiem cen nie jest

DE - PL

Pudło sp 2,3kk - 8kk

Ancek 120k - 500k

Fm 200gold - 3k (na fine 12k)

Wróżki z nm, te boskie 20kk - na PL 40+ o ile są (a wiele ich nie ma)

Sin +14 75kk - 130kk

War +13 55kk - 90kk (a tyle na DE kosztuje +14)

Skrzydła arcydemona 20kk - albo nie ma albo po 100kk

5. Tak jak wspominałem - jedni nas cenią....inni wyzywają za idiotów sprzed roku

6. O tym nie słyszałem, lecz np takie pety jak ziarno zlosnika na Nb to kwestia kilku kk....na PL mając groszek czy ziarno złośnika masz za to z 40kk

7. Polecam Ancelloan. Jest tam polska fam (wkrótce powstanie nowa, gdyż tamta mnie do fam nie przyjmie. Zbiorowisko dzieci (mówię o samym zarządzie) którzy zazdroszczą mi tego, że w 5dni na DE zdobyłem więcej niż oni przez kilka miesięcy. Tak więc powstanie nowa fam ale to dopiero jak sam wbije z 80lvl. Jak kupie wk to z kolega skocze na duo lod i w tydzień damy rade (ja lur, on twierdzi ze na crusie ogarnie sam lura xD ale dlatego wole kupić wk bo on to wiele rzeczy myśli ale mu to zbyt dobrze nie wychodzi xD)

Mam nadzieje, że pomoglem :)

Boże jedyny widzę ,że afiszowanie się   Bug using'iem osiągnęło nowy poziom i to przez Kyoshe ;-; . Jaki trzeba mieć tupet ,żeby coś takiego napisać . Nie każdy  jak ty chce coś zdobyć poprzez wspomagacze . A jeszcze wywyższanie się ,że jesteś od nich lepszy to czysta głupota i brak szacunku . Dobrze ,że dostałeś bana na de , niech będzie mniej takich jak ty bo to własnie przez was są problemy na de . A co do rodzinki nie ma to jak być w  niej zaledwie kilka dni  i od razu  oceniać ją .  Po twoim zachowaniu to ciebie trzeba nazwać dzieckiem . 

A co do tematu 

Strasznie dziękuję!

1. Polecam pons.de - Bardzo przydatny :P  powiem ci ogólnie  ,że przez pewien okres będziesz musiała  sie zaaklimatyzować lecz jak ten okres minie to będzie łatwo , tak jak up pewne słowa  trzeba znać a reszte to już z czasem

2. Z tego co sie orientuje to aktualnie są 2 famki  1- QuoVads  2- xpolakpotrafix , 

3. Na De jest bardzo dużo niemców znających polski + są bardzo pomocni lecz cięzko sie dogadać z takim który tylko po de pisze .Więc radze pisać do kogoś z polskich famek :P .

4. Nie ma sensu  to samo co up 

5. Nie polecam PL , co do supportu to wiedzą ,że od jakiegoś czasu liczba polaków wrasta na De serwerach ale z tego co wiem to respektują nas , ale regulaminu trzeba przestrzegać . Co do nastawienia dam ci przykład : Pisałem z jakimś polaczkiem na ogólnym i po 2 min  jakiś niemiec zaczął z nami pisać po polsku  i naprawdę z dobrym nastawieniem więc nie ma się czego obawiać .

6. Nostale De=PL

7.Polecam s1 , największa liczba .

Opublikowano

Dzięki wszystkim za odpowiedzi! Zaczynam dzisiaj na DE :D
Jeszcze tylko jedno pytanie: Będzie mi się dobrze grało bez pakowania kasy w grę?
Nie ukrywam, że do końca tych wakacji hajsu na gry nie będę miała, bo pojawia się wydatki, a później jakieś 3-5 dych na miesiąc. :/

O, i trochę zdziwiło mnie to, że dużo Niemców zna Polski ._.
Myślałam, że naszym językiem sobie głowy nie zawracają, cóż :D

o... i jak zapytać kogoś po niemiecku o buffy? .-.

Opublikowano

Oj powiem ci ,że dużo osób albo z emigracji bądź urodzeni w niemczech są uczeni przez rodziców w domu . 

A co do pakowania kasy w NT nie ma sensu z powodu ,że wszystko z NM jest tanie jak barszcz ^^ , a poza tym mało wyciągniesz z tego . Polecam famke polakpotrafi gdzie na naszym forum jest opisany krotki poradnik co do zarobku ,lecz moim zdaniem pomocny :P  

wkb bitte , buffen bitte 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...