Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Kontra na Riven i top lane

Kubanosek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż mainuje riven i nie chciałbym mainowować tylko jej. Gdyby zbanowali riven lub przeciwna drużyna wybrała riven bym musiał wziąć inną postać. Tak więc tak jak w tytule jaka jest dobra contra dal riven lub pro top lane. Głównie chodzę na topa i nie chce na inne linie nikogo. Myślałem nad kupieniem gnara na topa ale nigdy nim nie grałem i nie chce kupywać postaci którą nie grałem (tak było z lee sinem xD).

Za wszelkie odpowiedzi dziękuję i jeśli popełniłem błąd to sorki ;p.

Opublikowano

Polecam cho gatha jest teraz jednym z lepszych toplanerow jesli gra sie na riven czy cos w stylu fiory do spokojna farma przy wiezy plus zjadanie tych wiekszych minionow i potem juz pushujesz spokojnie

Łatwo sie nim gra

Opublikowano

­Renekton:

+ stun

+ burst

+ op ult

+ łatwo zdominować linie

+ easy farma

+ nie ma many

- łatwy do zgankowania

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

Irelia

+ True DMG

+ Tank z DMG

+ Stun/Slow

+ Dash

+ Reset Q po zabiciu nim jednostki

+ Dobry snowball

+ Łatwo się farmi

+ Silny late game

+ Dobre 1 vs 1 po 6 lvl'u i po kupieniu Sheena (ten niebieski miecz do triforce/licza/rekawicy

- Słaba w early

- Łatwa do zgankowania

Opublikowano

Jest tanky, ma poke na linii. Ma 2 stuny, ale tylko na Mega-Gnarze. Na małej formie jest bardziej mobilny, ma zasięgowe ataki i co 3 ataki zadaje dodatkowy DMG. A na Mega-Gnarze ma jak już pisałem 2 stuny, obydwa AOE i jest bardziej tankowaty. Minusem jest to że trzeba nauczyć się jego mechaniki. R ma tylko na dużej formie. Ogólnie postać jest ok, ale nadal wolałbym Irelię.

Opublikowano

Riven jest moim mainem i bez wahania stwierdzę, że Pantheon jest dla niej największą kontrą. Polecam go.

Pantheon:

• Harras,
  • stun,
  • bardzo przydatny ult, możesz nim gankować innych oraz uciekać z miejsca zagrożenia,
  • mały cd na skille,
  • duży burst, jedna z silniejszych postaci,
  • pasywka(blok),
  • kontruje wiele toperów.

Minus: mana, dlatego polecam startować z niebieskimi butelkami + potki red/blue.

Polecam cho gatha jest teraz jednym z lepszych toplanerow jesli gra sie na riven czy cos w stylu fiory do spokojna farma przy wiezy plus zjadanie tych wiekszych minionow i potem juz pushujesz spokojnie
Łatwo sie nim gra

Chyba nie na Riven, bo ona go dominuje do 6 poziomu, a jak zdążysz się wywalić, to masz pograne przez resztę gry. :D

Opublikowano

Z mojego doświadczenia mogę śmiało powiedzieć, że dobrą kontrą na Riven jest Gnar

+dobry poke

+gdy riven się w Ciebie wbija odskakujesz z E

+slow z Q

+stun i dobre ulti do tf na Mega Gnarze

-Gniew

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...