Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Błąd przy tworzeniu własnej gry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem dotyczący ustawienia składu w mojej przyszłej grze w której wciela się w zawodnika.

Kod1: 

$o = mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT COUNT(*) AS ok FROM users WHERE klub=".$gracz['klub']." AND pozycja ='Obrońca' AND sklad='Tak' ")) or die (mysql_error()); 
 if($o['ok'] > 0){ 
  $obronca = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE klub=".$gracz['klub']." AND pozycja ='Obrońca' AND sklad='Tak' ") or die (mysql_error()); 
   while($obronca1=mysql_fetch_array($obronca)){ 
    $miejsce = $i++; 
      switch($miejsce){ 
                case 1: $style = 'position:absolute; top: 200px; left:40px; text-align:center;'; break; 
                case 2: $style = 'position:absolute; top: 200px; left:160px; text-align:center;'; break; 
                case 3: $style = 'position:absolute; top: 200px; left:245px; text-align:center;'; break; 
                case 4: $style = 'position:absolute; top: 200px; left:360px; text-align:center;'; break; 
            } 
  echo '<div style="'.$style.'"><a href="?x=panel&act=sklad&zdejmij='.$obronca1['id'].'">'.$obronca1['nick'].'</a></div>'; 
   } 
 }  

Kod 2: 

$po = mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT COUNT(*) AS ok FROM users WHERE klub=".$gracz['klub']." AND pozycja='Pomocnik' AND sklad='Tak' ")); 

if($po['ok'] > 0){ 

$pomocnik =  mysql_query("SELECT * FROM users WHERE klub=".$gracz['klub']." AND pozycja ='Pomocnik' AND sklad='Tak' ") or die (mysql_error()); 
    while($pomocnik1=mysql_fetch_array($pomocnik)){ 

$miejsce = $i++; 
        switch($miejsce){ 

case 1: $style = 'position:absolute; top: 100px; left:30px; text-align:center;'; break; 
                case 2: $style = 'position:absolute; top: 100px; left:150px; text-align:center;'; break; 
                case 3: $style = 'position:absolute; top: 100px; left:240px; text-align:center;'; break; 
                case 4: $style = 'position:absolute; top: 100px; left:350px; text-align:center;'; break; 

}  

echo '<div style="'.$style.'"><a href="?x=panel&act=sklad&zdejmij='.$pomocnik1['id'].'">'.$pomocnik1['nick'].'</a></div>'; 

} 

}  

Chodzi mi o to że gdy ustawiam do składu obrońców to są tam gdzie powinni być na tym boisku, a gdy wstawiam pomocników wchodzą oni na obrońców.

Próbowałem już na kilka sposobów i cały czas dzieję się tak samo.

Z góry dziękuję za pomoc !   :)

post-1371476-0-26631000-1428762217.png

Opublikowano

Czy zmienne $miejsce i $i nie są przypadkiem kolejnymi po 4 w drugim kodzie (bo np nie zerujesz ich przed rozstawieniem pomocników)? Nie wiem jak te kody się łączą, musiałbyś podesłać większy fragment.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...