Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[VM] Armentis.PL # Autorski system sklepów offline - sobota 17:00

Rabbitx9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! Chciałbym Wam zaprezentować autorski system sklepów offline. Nie mówię, że mamy go jako pierwsi, jednakże jest on napisany całkowici od 0 przez @alchemik1 dla serwera Armentis.PL. Włożyliśmy w to ogrom czasu - system jest w pełni sprawny i sprawdzony. Mamy nadzieję, że wielu osobom umili czas na naszym serwerze.

Jak działa owy system ? Wszystko jest opisane w filmiku poniżej lecz w skrócie postaram się Wam to przybliżyć

https://www.youtube.com/watch?v=otVgxNsRiYM

CO TO TAKIEGO? GDY TWORZYŁEŚ SKLEP TWOJA POSTAĆ PRZEMIENIAŁA SIĘ W STOLIK I NIE MOGŁEŚ SIĘ WYLOGOWAĆ.

U NAS PO STWORZENIU SKLEPU POJAWI SIĘ STOLIK OBOK CIEBIE A TY MOŻESZ SPOKOJNIE GRAĆ LUB WYJŚĆ Z GRY BEZ ZMARTWIEŃ ŻE TWÓJ SKLEP SIĘ USUNĄŁ.

KMpRppZ.png

SKLEPY MOŻNA TWORZYĆ NA 1 DZIEŃ LUB 3, 7 DNI.  NA JEDNEJ POSTACI MOŻEMY STWORZYĆ 3 SKLEPY.

PODCZAS DODAWANIA PRZEDMIOTU CENY ZAPISUJĄ SIĘ DO PONOWNEGO DODANIA TAKIEGO SAMEGO PRZEDMIOTU.

yQ6zMbW.png 

TWORZENIE SKLEPU JEST CAŁKOWICIE DARMOWE I BEZPIECZNE, PONIEWAŻ CAŁY CZAS MOŻESZ POBRAĆ ZAROBIONE PIENIĄDZE DO SWOJEGO EKWIPUNKU JAK I W KAŻDEJ CHWILI I W KAŻDYM MIEJSCU NA KAŻDYM KANALE ZAMKNĄĆ SKLEP A POZOSTAŁE PRZEDMIOTY CZY ZAROBIONE YANG TRAFIĄ DO WASZYCH PODARKÓW, KTÓRE BĘDZIE MOŻNA OTWORZYĆ TUŻ PO ZAMKNIĘCIU SKLEPU PRZEZ KLIKNIĘCIE W "PREZENT" W LEWYM DOLNYM ROGU

iTXuJ23.png

Zapraszamy - ekipa serwera Armentis.PL
Opublikowano

Podobno kupiony od niemcow

Którzy kupili go od Koreańców.

Taka mentalnośc..

Ciekawi mnie tylko fakt, jak rozwiązaliście problem związany z np crashem channeli i jego wpływem na sklepy. Przedmioty się gdzieś zapisują?

Opublikowano

Którzy kupili go od Koreańców.

Taka mentalnośc..

Ciekawi mnie tylko fakt, jak rozwiązaliście problem związany z np crashem channeli i jego wpływem na sklepy. Przedmioty się gdzieś zapisują?

Sklepy pojawiaja sie tuz po starcie serwera, sory ale ja mysle co robie i wiadome jest to ze dajac itemy do npc one znikna po resecie dlatego odpowiadajac na twoje pytanie = tak ale nie w magazynie jak co niektorzy tak robia

ps. Nie ladnie jest obrabiac mi dupe u rabbita:)

ban.gif

Opublikowano

A co, jeżeli dwa sklepiki zrespią się w jednym miejscu i będą na siebie nachodzić? Otworzenie ich będzie niemożliwe.

Sklep respi sie na x,y postaci ktora go zaklada + losowo to x,y dodaje sie losowe liczby

long x = (owner->GetX()+number(50, 100));
	long y = (owner->GetY()+number(50, 100));

Szansa na te same x,y to jak wygrac w lotto

ban.gif

Opublikowano

Bardzo ciekawa wersja, tylko czy sprawdzaliście co się dzieje jak wyrzuca channele ?

W typowej niemieckiej wersji dzieje się impreza, jeżeli nie sprawdziliście tego jeszcze to polecam :)

26ef880a24a8b87bgen.png

Opublikowano
Dobry system, fajny dodatek dla graczy.

A co, jeżeli dwa sklepiki zrespią się w jednym miejscu i będą na siebie nachodzić? Otworzenie ich będzie niemożliwe.

Tylko takie zero jak ty by pominęło tak istotny punkt w tym systemie. 

qaz3pc.jpgteż was kocham <3

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Bardzo ciekawa wersja, tylko czy sprawdzaliście co się dzieje jak wyrzuca channele ?

W typowej niemieckiej wersji dzieje się impreza, jeżeli nie sprawdziliście tego jeszcze to polecam :)

Wszystko zostało sprawdzone. Sklepy po resecie automatycznie się wystawiają :)

Opublikowano

Tylko takie zero jak ty by pominęło tak istotny punkt w tym systemie. 

Ale o c**j się przypierdalasz? Ten punkt jest pominięty - istnieje szansa że sklepy na siebie najdą.

vlRm1nY.png

Opublikowano

Tu nie ma nic z niemieckiej wersji, to nowy kod i przemyslany. Po wyrzuceniu ch sklep ponownie sie respi z tymi samymi itemami jakie mial i iloscia zarobionych yang, nic sie nie traci, nawet przy cofce gdy wyrzuci db jakims cudem i cofnie itemy ktore byly zaladowane i nie zapisane to sklepy zostaja nie ruszone.

było juz

No bylo, lezy src w tutach

Ale o c**j się przypierdalasz? Ten punkt jest pominięty - istnieje szansa że sklepy na siebie najdą.

Nie, nie najda na siebie.

ban.gif

Opublikowano

Ale nie dlatego że jest losowana ich pozycja ;)

Wlasnie dlatego :)

Wiesz jaka jest szansa na trafienie szóstki w lotto?

Hm, 0,00000000001% ? Glupie pytanie. Szukasz dziury w calym.

ban.gif

Opublikowano

No więc jest tak niewielka, a jednak ktoś trafia, czyli tutaj też sklepy na siebie najdą.

Na prawde czepniasz sie.. Jesli nawet bedzie taka opcja w co watpie to dopisze by sprawdzalo czy cos juz istnieje na tych x,y i nawet jest by sie pojawil to normalnie otworzysz oba sklepy

ban.gif

Opublikowano

Na prawde czepniasz sie.. Jesli nawet bedzie taka opcja w co watpie to dopisze by sprawdzalo czy cos juz istnieje na tych x,y i nawet jest by sie pojawil to normalnie otworzysz oba sklepy

No ja wiem że się czepiam, w zasadzie nałożenie nie ma znaczenia, ale jest możliwe i tyle :D

vlRm1nY.png

Opublikowano

Sklepy pojawiaja sie tuz po starcie serwera, sory ale ja mysle co robie i wiadome jest to ze dajac itemy do npc one znikna po resecie dlatego odpowiadajac na twoje pytanie = tak ale nie w magazynie jak co niektorzy tak robia

ps. Nie ladnie jest obrabiac mi dupe u rabbita:)

W ktorym miejscu obrabialem ci niby dupe? Bo nie przypominam sobie..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...