Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z win XP Pomocy

Dziabot

Pytanie

Opublikowano

Witam. Mam problem z windowsem XP. Problem wygląda następująco: w komputerze była karta graficzna gigabyte gv-nx62tc256p8-rh. Brat przyjechał z jego kartą (nwm jaką :/) i jak ją podłączyliśmy to na monitorze był napis "no video signal". Potem włożyliśmy moją kartę i pojawiało się okienko z napisem że windows xp nie może sie uruchomić i że to może być spowodowane nieoczekiwanym wyłączeniem komputera (wyłączaliśmy go co chwile jak była jego karta połączona) lub zmiana oprogramowania, sprzętu. Jest do wyboru kilka opcji:

-uruchom w trybie awaryjnym

-uruchom w trybie awaryjnym z wierszem poleceń

-uruchom z ostatnią znaną dobrą konfiguracją

-uruchom normalnie

Po wybraniu opcji komputer się normalnie uruchamia lecz po chwili wyskakuje to sam i tak w kółko (próbowaliśmy każdej opcji)

Teraz  do tego jak podłącze starą kartę a do niej monitor jest napis "no video signal" kiedyś raz tak miałem ale po 10 minutach się naprawiło. Mój komputer to Dell Optiplex 775. Co mam zrobić żeby to naprawić?

Sry jak coś źle napisałem ale to pierwszy post.

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Windows XP profesional service pack 3, 3,5gb ramu, procesor inte core 2 duo E6600 (chyba), karta graficzna gv-nx62tc256p8-rh, płytyty głównej i zasilacza nie pamiętam. Wiem że na komputerze jest napis optiplex 775 wersja mini tower z tego co widziałem na internecie. Jedyne co było wymieniane to ta karta.

Kilka zdjęć komputera:

post-1371272-0-83230300-1428743256_thumb.jpg

post-1371272-0-94486200-1428743283_thumb.jpg

post-1371272-0-57966700-1428743319_thumb.jpg

Opublikowano

Dele to najgorsze złomy biurowe na jakie można trafić zwłaszcza jeśli chodzi o zmianę elementów bez zmiany systemu. Siadł prawdopodobnie rejestr systemowy.

Jeśli nie potrafisz odzyskiwać systemu naprawiając rejestr postaw system od nowa będzie najszybciej, zamiast spędzać 3-4 h przy naprawie systemu w 1 h będzie nowy. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...