Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Polacy w teamie - statystyka

Liderex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy jest możliwość zrobienia jakiejś statystyki wygranych meczy z Polakami w teamie i bez?

Wiele razy na różnych forach się pisze  o tym jak to Polacy przegrywają gry specjalnie, akfują, trollują, wyzywają itd.

Jeśli chodzi o mnie z polakami dużo gier mam przegranych a z graczami z innych państw zazwyczaj same wygrane.

Może głupi pomysł się wydawać, ale fakt jest taki a nie inny. Gdy gram np. URF z polakami to zawsze padają texty ,,o matce'', każda linia przegrywa, trolluje np. karthus kupował łezkę, roa  i cdr.... w trybie URF i jeszcze nikt go nie wyzywał. To tylko taki przykład z dzisiejszego dnia.

Myślę nawet nad listą graczy, którzy przyczyniają się do przegranych gier.

Opublikowano

Wybijcie sobie z głowy raz na zawsze, że Polak w teamie nie znaczy przegrana gra(tak, mówię na serio). Jeżeli jesteś polakiem to dlaczego w to grasz i czemu nie masz wszystkich przegranych gier? Flame jak każdy inny, tyle, że w naszym kraju taka moda panuje i nic z tym nie zrobisz. Ja lubię grać z polakami mimo flejmu, bo zawsze jakieś urozmaicenie gry jest i można się pośmiać. xD Odpowiadając w dalszym ciągu na Twoje pytanie: nie da się takiej statystyki zrobić, no chyba, że sobie sam sporządzisz wykres z każdej gry i wszystko policzysz, bo przecież na jakiej podstawie miałoby to działać, skoro nie wiesz czy będziesz grać z polakiem czy nie.

Opublikowano

Jeśli chcesz mieć takie statystyki to możesz sobie zrobić w Excelu dwie tabelki - gra z Polakami oraz bez nich i pod tym zapisywać każdą wygraną i przegraną.

Jak dla mnie narodowość nie ma tak wielkiego znaczenia w rozgrywce. Polacy mają to do siebie, że nie szczędzą sobie słów przez co przegrana z taką osobą w drużynie zapada dłużej w pamięci, co z kolei stwarza taki stereotyp.

PQpAnug.png

Opublikowano

Jak niby mozesz miec wiecej przegranych niz wygrywanym ''bo polacy''? przeciez w enemy tez sie trafiaja polacy, jest na to taka sama szansa, to chyba ze z tobą jest cos nie tak.

Stawiam ze jak cos piszą to ty z nimi jeszcze dyskutujesz ? 

Opublikowano

Mi też często nie idą gry z polakami, ale nie warto moim zdaniem robić taką listę. Bo co, ocenisz po 1 meczu jakiegoś gracza? Może mu się zdarzyć pierwszy raz że ma afk, czy coś. Mi np 2 razy się zdarzyło, że musiałam pomóc w czymś matce, więc musiałam chwilkę zrobić afk, czy tego chce czy nie. Różne są sytuacje, ale listy nie ma co robic jesli oceniac bedziesz kogoś tylko po 1 grze. Oceń po 5 z dana osobą i wtedy ją zapisz lub nie. Tylko pytanie co Ci to da? Ja często gram solo i jakich mi wyszuka graczy to z takimi gram, nie bedę przecież wychodzić wtedy specjalnie.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

omg następny mądry który nażeka na polaków  jakie to nooby

a powiem tak że z polakami gra mi się lepiej niż nie z jednym anglikiem czy grakiem (ci to dopiero feedują ) jak nie umiesz grać to nie twoja wina lecz teamu

ps : ty też chyba jesteś polakiem więc to może przez ciebie przegrywają

Pomocnik
Opublikowano

Nie ma nigdzie takiej opcji, jeśli chcesz zrobić taki wykres musisz sam uzbierać dane i go sporządzić, a pozatym to, iż masz polaków w teamie wcale nie oznacza przegranej :)

Opublikowano

Głupi temat założyłem pod wpływem emocji, tu nie chodzi tylko o flame. Jak mam Polaków w teamie to wraz z flamem idzie brak pomocy w gankach, tf, brak oddawania blue miderowi, nie robienie smoków i co najważniejsze brak skilla i to specjalnie wszystko robią i potem piszą na /all czacie giń śmieciu gdy ktoś z jego teamu ma ganka a on sobie w krzakach patrzy jak giniesz.

Takie są realia, jak już lobby Polacy kozaczą to już wiem, że przegrają swoją linię. Jest to złe myślenie wiem, ale mam już na liczniku 8000 gier więc dużo widziałem w życiu. Myślę, że jest to odpowiednia liczba by ocenić szansę na wygraną mając w teamie polaków.

Wczoraj na URFie, był jeden polaczek co kupił 2 itemy na mane i CDR, uważał się za pro.

Podam jeszcze przykład, który wiele razy ma miejsce gdy na bocie mam polaków:

Jestem miderem i lecę na bota zrobić ganka, w tym czasie pinguje 3 razy. Gdy już się zbliżam do przeciwnika co robi duo bot? Ucieka pod swoją wieże zostawiając mnie solo. Po czym albo się śmieją ze mnie, bo mnie specjalnie zostawili albo udają, że nie dałem żadnego pinga na ganka...

Gdy na bocie mam zagranicznych graczy taka sytuacja nie ma miejsca, każdy daje z siebie wszystko.

Polacy w gankach i tfach nie rozumieją jednej ważnej rzeczy, że zawsze ktoś musi zginać i dlatego panicznie się boją atakowania, ciągle tylko uciekają nawet będąc tankami chowają się za plecami ADC. Takie życie.

Takie coś tyle razy, że głowa boli.

Zdarzało mi się mieć tą samą osobę 2-3 razy w meczu i jak za drugim lub trzecim razy ta osoba była w przeciwnej drużynie to się śmiałem z łatwej wygranej.

Polacy mają to do siebie, że nie szczędzą sobie słów przez co przegrana z taką osobą w drużynie zapada dłużej w pamięci, co z kolei stwarza taki stereotyp.

Masz rację. Ile razy mieliście sytuacje, gdy po nie udanym ganku lub pierwszym deadzie byliście wyzywani od kurw i jebano wasze matki na czacie? Życie. W takim przypadku na 90% polaczek napisze ,,zero ganków dla Ciebie'', ,,Już Ci nie będę pomagać''.

PS. PazdziochOH Jestem z Diamentu. A Ty właśnie pokazujesz kulturę polską, zapraszam na 1 vs 1 to inaczej pogadamy i na live streamie ;)

Opublikowano

@Liderex jaki ty jestes glupi - 50% meczy ktore myslisz ze grasz z anglikami (i niby wszystkie takie gry wygrywasz) to gry z polakami tylko takimi ktorzy pisza po angielsku, bo to chyba normalne zeby gadac w tym jezyku( jezyk miedzynarodowy) .Sam jak gram to nie widac po mnie ze jestem polakiem, bo niby skad? Jak czasem trafiasz na cebule to myslisz ze tacy sa wszyscy polacy i ze zawsze z nimi przegrywasz... Takie same zdanie o nas maja inne kraje i to jest myslenie bledne ktore odbiega od rzeczywistosci...

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

A czy ja gdziekolwiek napisałem, że wszyscy? Ja nie jestem Polakiem. Mieszkam w Niemczech a że akurat mam polskie korzenie to nie mój problem.

Teraz miałem w teamie Riven z Polski, graliśmy URF a on sobie poszedł w  jungle i gówno go obchodziło, że bot nie miał szans wygrać 1 vs 3. I tak do końca gry był w jungle i wyzywał innych, że grac nie umieją. 

Głupi to jesteś może Ty, troche kultury i logiki życze Tobie. Ja tylko pisze fakty. Mówię o polakach, którzy nie ukrywaj swojej tożsamości na czacie

Gówno mnie obchodzi kto jaki ma nick, ważne że dobrze gra.

Nie bez powodu 90% Polaków siedzi w Brązie a takie info podała kiedyś jedna strona.

Jak ktoś jest mądry zawsze zapraszam na 1 vs 1, widzowie będą mogli podziwiać polski wasz skill. Tylko o dziwo z tego forum przegrałem aktualnie tylko z jedną osobą.

Opublikowano

­Niezależnie od narodowości możesz przegrać grę. Myślisz, że te wszystkie wygrane, które masz, to tam nie było polaków? Nie. Po prostu ludzie średnio lubią się tym chwalić, bo Polsca w LoL'u nie jest lubiana :P. Polak polakiem, ale to już zależy od osoby. Więcej trolli jest z Grecji i rumuńskich krajów.

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

Równie dobrze ja też mam w znajomych dobrych graczy z polski, którzy siedzą nawet w d2. Więc to samo mogę powiedzieć. Wszędzie znajdzie się ktoś kto uczy się grać, kto może jeszcze pewnych rzeczy nie umie, lub po prostu trafiają się osoby mało dojrzałe i inteligentne.

1vs1 nic nie da. Rozbawiają mnie te teksty jak ktoś z polaków wyzywa i mówi "to chodź na solowke, 1v1"... Tylko ludzie.. co to wam da? Pracodawcy też powiesz żebyście poszli na 1vs1 jak Ci sie nie spodoba co on powie o Tobie? ;) Zauważ, że gdyby serwery były podzielone wiekowo, to serwery dla osób w wieku od 20 lat myślę że były by spokojniejsze, ludzie byliby tam raczej dojrzali i nie wyzywali by się aż tak. Ale niestety musisz być świadomy, że większość graczy to młode dziaciaki, które niestety dojrzałości nie mają za grosz. Więc po prostu ich olewaj, a nie głupie listy tworz.. Na co to komu? Jak wylosuje graczy takk wylosuje i nie masz na to wpływu.

­VeIMQWU.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...