Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Plików Serwerowych 1.7.10.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ma ktoś pliki serwerowe 1.7.10 żeby działały mody i pluginy.

Jeśli ktoś posiada to proszę o kontakt. 

:3

Oczywiscie posiadam pliki minecraft 1.7.10 i mogłbym ci podesłać skonfigurowane przezemnie lecz mam pytanko jaka rangę bym otrzymał na serwerze za pomoc. Są ta pliki serwera freebuild. Jak bys był zainteresowany to zapraszam do kontaktu na PW.

Czasami aby sie podnieść, trzeba nisko upaść :)

Opublikowano

On nie chce freebuild tylko mody + pluginy. Co do autora jeśli nigdy nie robiłeś serwera na modach wcześniej i nie potrafisz sam znaleźć odpowiedniego silnika to możesz mieć problem z jego stworzeniem. Jedna drobna rada jaką mogę ci dać to pierw sprawdź wszystkie mody czy są ze sobą kompatybilne i czy po pewnym czasie nie będą lagować. Tak na początku może wszystko śmigać a potem takie lagi że nawet najlepsze serwery nie dadzą rady xDD. I ilość też jest ważna, jeśli zaczynasz to nie rób dużo. Jak chcesz zobaczyć jak śmiga taki serwer to zapraszam do siebie --

Opublikowano

Up

Nie to nie jest mój pierwszy serwer na modach gdyż duuuuuużo czasu robiłem serwer 1.7.2 lecz teraz chciałbym przejść na wersje 1.7.10 lecz cauldron upadł i nie mam skąd wziąść plików a raczej silnika 1.7.10.

Mody mam już poskładane na tą wersje i nie gryzą się ze sobą lecz brakuje mi silnika :/

Za każdą pomoc wynagrodze :3 <3  :P  :D  xD  B) 

PS. Na serwerek na pewno wpadnę :3

Pozdrawiam:Shannon

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Cauldron upadł czy nie to się nie będę wypowiadać. Przestali go rozwijać ponieważ bukkit padł i teraz robią sponge. Jest jednak pewna społeczność i strona na której można pobrać cauldrona z aktualizowanym forgem oczywiście jak robisz coś nowego możesz zacząć bawić się na 1.8 bo potem ciężej będzie z 1.7.10 przejść na 1.8 czy jeszcze nowsze

Opublikowano

A czy mógł byś mi podać na wersje 1.8 + gdyż masz wielką racje że będzie lepiej jak zacznę od razu na 1.8 niż potem przenosić serwer z 1.7.10 modyfikacje poszukam, przerobie.

Jakbyś mógł mi podać linka lub dow. byłbym bardzo wdzięczny:3

I jeszcze raz dziękuje że wybiłeś mi pomysł z 1.7.10   :3

Na pewno się odwdzięczę :3

Pozdrawiam:Shannon

1390144171-U592769.png

Opublikowano

@ASGames

Właśnie jest taki problem, ja też się dziwie ale od strony twórcy all downloady są zablokowane. Od teraz musisz od tej strony pobierać to, mówiąc logicznie projekty innych silników zostały połączone.

https://www.spongepowered.org

Opublikowano

@Sandvich nie śledzę tak rozwoju sponge ale wydaje mi się że trzeba pliki samemu konfigurować i nie wiem jak jest z modami z bukkita i pluginami. Jeśli wiesz coś więcej na ten temat sam chętnie bym się czegoś więcej dowiedział a co do cauldrona mam inna strone i jeśli chcecie mogę ją podać 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...