Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Dobry Bo Polski

lolzere

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

>

<

>

<

<

>

<

>

>

<

>

<

<

>

<

>

>

<

>

<

<

>

<

>

Zapowiedź(nie reklama) Reaktywacji Serwera Dobry Bo Polski.

euwr56i.jpg

Start:

16 maja 2015r (Sobota)

Adres IP serwera: dobopo.eu

Nazwa serwera: Dobry Bo Polski

Strona serwera: dobopo.eu

(w budowie, ukaże sie jakos po weekendzie, najwczesniej w sobote)

Ilość slotów: 40 (vps)

Typ serwera:

Survival + cuboidy(ps) + klany

Wersja serwera:

1.7.x-1.8x

Rekrutacja:tak

Kogo szukamy?

Moderatorów x2

Budowniczy x1

Kontakt pw.

Premium:

Nie

Potwory: tak

Zwierzęta: tak

Nether: tak

End: tak

PvP: tak

Skład administracji:

[Własciciel] _Insidex_

[Admin] = trwają rozmowy po kolorze sie domyslicie ;d

[budowniczy] = czekam na pw z podaniami rekrutacja on

[Moderator] = czekam na pw z podaniami rekrutacja on

[Moderator] = czekam na pw z podaniami rekrutacja on

Krótka historia serwera:

Serwer Dobry Bo Polski powstał kilka lat temu jeszcze za czasów minecrafta 1.1, dotrwał aż do wersji 1.4.7 po czym został zamknięty przez pierwszych trzech włascicelów z powodu braku czasu oraz srodków na opłacenie hostowania. Serwer cechował przedewszystkich klimat i specyficzny tryb rozmieszczenia działek (robisz działke gdzie chcesz). Wydawałoby sie ze wszyscy o nim zapomnieli jednak znalazł sie człowiek który podejmie sie odbudowy tego co było kiedys piękne.

Był to pierwszy serwer na którym gralem w mc.

Beta serwera- czemu nie było go wczesniej?

Prace nad serwerem trwały juz na początku tego roku, napisałem strone skonfigurowałem pluginy podłączyłem forum zrobiłem mieszany texturepack, ogrom pracy włozyłem aby cokolwiek było. Strasznie mi sie to wszystko podobało jednak z braku wsparcia ze strony dawnych graczy tego serwera zaniechałem budowy. Wszystkie pliki z hostingowni przepadły (w tym strona ktorą tłukłem caly dzien) i zostalem obecnie z niczym. Jednak sie nie poddałem i wracam do roboty.

Tak wyglądała wczesna beta serwera:

yoKVMbz.png

+

Odbudowałem identyczny spawn do tego który byl na wersji 1.2.5 serwera

PXerlHx.png

dla porównania zobaczcie film:

https://www.youtube.com/watch?v=YqI7FUFd5qY- prawda ze znajomy?

Nie podoba mi sie on zbytnio i mysle ze nie bede go budował powtórnie, zrobie cos nowego zajebistego co urwie głowe przy samej d***e...

Jakby to miało wyglądać?:

TZN jak ja to widze dzisiaj na wersji 1.7x.-1.8.x

Na serwerze by były podobne rangi do tych co z ssa, oczywiscie znow bym zrobił texture packa, za działki odpowiadałby precious stones - stawiasz blok i masz działke. Klany rzecz prosta miałby swoje cuboidy 100x100 blokow nie wymagałyby zadnych itemow. Na serwerze zrobiłoby sie jakis sklep, organizowane by byly eventy z wyprawami na bossy. Na serwerze będzie dobrze skonfigurowany drop z kamienia(nie za trudno i nie za łatwo) (z xreyowcami nie chce sie bawic) .Dla tych co by im sie nudzilo zorganizowałbym jakas arene pvp,mobarene i paintballa. Serwer posiadałby forum (logowanie tym samym haslem co na serwerze), fanpage i pewnie kanał z poradnikami jak zrobić działke, jak pobrac klienta mc, jak wgrac txt pack itp.

Jestem zszkowany jaki  poziom niektore serwery prezentuja w tych publikacjach, brak strony host na enderchescie spawn z neta lub robiony 5min to tutaj codziennosc. Zapewniam was ze ten serwer będzie inny stabilny, bez lagów z stroną www forum oraz administracją z ktorą mozna wspólpracować. W planach serwer mumble bądz ts3. ^_^

Reklama serwera na yt jak i w publikacjach powinna pojawic sie 2 tygodnie przed startem, do tego czasu przyjmuje podania na 2 miejsca moderatorów i 1 miejsce budowniczego serwera. Po starcie rekrutacja będzie bardzo ciężka i prowadzona na forum serwera.

To dopiero zapowiedź więc prosze o wyrozumiałość, na dniach powinny pojawic sie działajace linki do strony serwera. -.-

Temat będe na bieżąco aktualizował z postępem prac.

_Insidex_

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...