Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Photo Shop

Massowo2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

GIMP. Dlaczego?

Po pierwsze - jest darmowy

Po drugie - jest lepszy od PS (jeśli ktoś umie się nim dobrze posługiwać i dobrze go wykorzystać w swojej pracy)

Po trzecie - GIMP ma wszystkie takie same funkcje co PS, wystarczy je ściągnąć (za darmo) z internetu

Po czwarte - polecam i będę polecał gimp'a.

Bądź człowiek! Jebnij minusa

sygnabysketchy132313.png

Opublikowano

GIMP. Dlaczego?

Po pierwsze - jest darmowy

Po drugie - jest lepszy od PS (jeśli ktoś umie się nim dobrze posługiwać i dobrze go wykorzystać w swojej pracy)

Po trzecie - GIMP ma wszystkie takie same funkcje co PS, wystarczy je ściągnąć (za darmo) z internetu

Po czwarte - polecam i będę polecał gimp'a.

Szkoda, że większość (wszyscy?) profesjonaliści używają PS'a.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

No ,więc ja na Twoim miejscu wybrałbym Photoshop'a czemu? gdy poznasz już jego podstawy to tworzenie w nim jest przyjemnością. Na gimpie się nie znam ,ale na większości forach GRAFICZNYCH każdy Ci powie ,że gimp nie dorównuję Photoshopowi do pięt ;> Ja tam program sam wybrałem po prostu postawiłem na photoshop'a i tyle gimp nie jest zbytnio przekonający. Ja Ci doradzam byś wybrał photoshopa.

LoL . ?

Opublikowano

Eh PS jest 100000000000000 razy lepszy mimo że używam gimpa PS jest dla tych co już umieją coś więcej ;> na początek gimp starczy ...

e6988a408c5e33dc0b077b8.png

By EL_Mariaci

patrycek.png

Opublikowano

Z gimpem możesz zaczynać...

ale na dłuższą mete polecam Ci PS...

ma on o wiele wiele lepszych i bardziej potrzebneijszych funkcji niż Gimp...

jedyną zaletą gimpa jest to że jest darmowy;P

Opublikowano

Nie słuchaj ich, jak zaczniesz z gimpem to jak przejdziesz na ps'a będziesz zielony, a tak to teraz zaczniesz i powoli będziesz uczyć się podstaw xD..

LoL . ?

Opublikowano
Opublikowano

Ta tylko że psa nappki bd mieli przez 30 dni ;> a gimpa for ever więc póki nie bd dobrze wam szło w gimpie to nie trzeba się brać za psa bo i tak więcej niż miesiąc w nim nie posiedzisz ...

e6988a408c5e33dc0b077b8.png

By EL_Mariaci

patrycek.png

Opublikowano

Wszyscy co mówią o tym, że GIMP nie dorównuje PS'owi do pięt - fajni znawcy jesteście... Nawet GIMP'a nie umiecie obsłużyć.

Po pierwsze, do GIMP'a można ściągnąć dużo dodatków za darmo, więc GIMP z ulepszeniami może być nawet lepszy od PS'a, a do tego jest darmowy.

Po drugie, jeśli masz zamiar robić tylko sygnaturki i avatary to nie bierz PS'a, jest o wiele trudniejszy, bardziej stworzony jest do obróbki zdjęć, jakichś większych projektów itp., dlatego profesjonaliści go używają(widzieliście chociaż jednego grafika który robi sygnaturki...).

Po trzecie, jeśli trochę już się zna GIMP'a to można w nim zrobić niezłe prace(posprawdzaj na DeviantArt), do PS'a trzeba mieć trochę doświadczenia.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

@Up

Eh PS jest 100000000000000 razy lepszy mimo że używam gimpa PS jest dla tych co już umieją coś więcej ;> na początek gimp starczy ...

Czytanie ze zrozumieniem jest dla ciebie za trudne?

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

• Dodaj nową pozycję...