Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Angielski

Kaanashi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W jaki sposób nauczyć się całej gramatyki, wszystkich czasów + wszystkich ważnych słówek w około tydzień czasu? Wkuwając na pamięć, czy może znacie lepsze sposoby? Niestety z angielskiego jestem słaby, prawie w ogóle nie rozumiem angielskich youtuberów, czy np. mang (komiksów) nie przetłumaczonych na polski. Znajomość tego języka by mi się przydała. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

ja sie nauczylem (w sumie caly czas uczę) z angielskich gier, tekstów, recenzji, filmików itd. i myśle ze to jest dobry sposob :P

Opublikowano

ja sie nauczylem (w sumie caly czas uczę) z angielskich gier, tekstów, recenzji, filmików itd. i myśle ze to jest dobry sposob :P

ale to jest raczej sposób na "doszlifowanie angielskiego", a ja ogólnie rzecz biorąc angielskiego mało rozumiem, więc oglądając recenzje, czy filmy mało sie naucze, bo będę rozumial jakieś 20% tego co oni tam mówią szybko i nie wyraźnie po angielsku ;)

XrgAYyk.png

Opublikowano

Jeśli znasz chociaż podstawy, powinieneś spróbować zagrać w grę, która preferuje kontakt na chacie po angielsku, czasami wystarczą proste słowa i niepełne zdania, zamieniające się później w dobrą znajomość angielskiego. Obawiam się tylko, że nie będziesz mieć czasu na taką naukę. :D

Polecam LoLa, szczerze. 

Sam z jednego z gorszych stałem się najlepszy w klasie z tzw. inglisza dzięki właśnie graniu i nauce na własną rękę, z ciekawości. xD­

challenger.png

Opublikowano

Jeśli znasz chociaż podstawy, powinieneś spróbować zagrać w grę, która preferuje kontakt na chacie po angielsku, czasami wystarczą proste słowa i niepełne zdania, zamieniające się później w dobrą znajomość angielskiego. Obawiam się tylko, że nie będziesz mieć czasu na taką naukę. :D

Polecam LoLa, szczerze. 

Sam z jednego z gorszych stałem się najlepszy w klasie z tzw. inglisza dzięki właśnie graniu i nauce na własną rękę, z ciekawości. xD­

gram w Lola, fakt, nauczył mnie trochę angielskiego, ale jednak to wciąż za malo bym mógł np. Obejrzeć film po angielsku, Nie majacnwlaczonych polskich napisów :)

XrgAYyk.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...