Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dysk C

Shafe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam problem (jesli to nie ten dzial to przepraszam, ale nie wiedzialem w ktorym), mianowicie mam dysk systemowy © gdzie jest ok. 900GB zajete 400 i mam tam gry itp, bo nie zrobilem dysku D, no i te kolejne 400 gb mam wolne, ale gdy chce zmniejszyc dysk C i np. zrobic nowy czyli zmniejszyc wolumin, ale tam nie moge zmniejszyc, czytalem, ze trzeba wylaczyc tam jakies ochrony itp, ale po tym zrobilem dysk z 20 gb co nie wystarczy na gry, a mam na tym dysku C 400 wolnego i np, chcialbym dysk e z 400 gb, ale no wlasnie nie moge zmniejszyc, wie ktos o co chodzi?

http://scr.hu/0jvb/kerld

Poszukuje grafika napisz do mnie na PW!

Opublikowano

Najlepiej to robić przy instalacji systemu. Poszukaj w google jak zmniejszy wolium. Tylko został 100 GB dla systemu żeby działał szybko ;)

Nie zajmuje się już minecraft'em i programowaniem pod niego. 

Masz dla mnie coś ciekawego? A może masz pytanie? Pytaj śmiało!

Pomogłem? Daj like'a!

Opublikowano

Wystarczy użyć dowolnego programu do partycjonowania dysku np gparted i w nim zmniejszyć.

Windows zawsze tworzy dyski mniejsze niż 50-80 % procent wolnej przestrzeni. Maksymalnie ledwo potrafił by utworzyć dysk poniżej 200 Gb. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...