Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PS3 SLIM - "Stukanie"

Urso223

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, kupiłem używana PS3 SLIM CECH-3004A. Na szczęście konsola działa, ale podczas grania w gta v(Tylką taka mam grę) wydobywa się dźwięk z napędu nazywany przez innych "stukaniem" tak jak na tym filmiku https://www.youtube.com/watch?v=pa6mz7xAb2s(Tyllko raczej u mnie nie ma takich przerw pomiędzy dźwiękami, cały czas takie coś się wydobywa)

Dźwięk jest cały czas, nie tylko przy wczytywaniu trybu fabularnego bądź online, ale podczas rozgrywki. Jutro może przyjdzie mi Battlefield 4 i sprawdzę czy mam tylko tak przy gta v. Czytałem, że może być taki dźwięk przy grze z obszernym światem i konsola ciągle odczytuję mapę. Podczas tworzenia i podczas pauzy nie ma takiego dźwięku. Podobno to nie szkodliwe dla konsoli, ale proszę i odpowiedzi. I jeszcze pytanie. Czy da się to naprawić? Samemu albo w serwisie? Konsola nie ma gwarancji, ale prywatnie mogę oddać to jakiegoś serwisu. W końcu się doczekałem PS'a 3, a tu taki irytujący dźwięk. Niby da się to przetrzymać i przy odpowiedniej głośności jest całkiem ok, ale jeśli da się to naprawić to proszę mi napisać jak? I jeśli macie to podajcie link jak dbać o konsole, żeby dłużej podziałała.

banneranim.gif

Opublikowano

Tak jak napisałeś. Konsola doczytuje dane. Nie da się raczej nic z tym poradzić, ale jak masz kasę, to wymień napęd i zobacz. Możesz też np. pożyczyć napęd od kolegi. Sam posiadam SLIM'a, ale starszego i nie ma takich dźwięków.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

A ile kosztuję wymiana napędu? I czy jak kupuję napęd to musi być on pod 3004a czy są uniwersalne i pasują do każdego slima? Grasz w GTA V i nie masz takich dźwięków tak? Czy chodziło Ci o inne gry?

banneranim.gif

Opublikowano

Nie mam w ogóle takich dźwięków. Ani w GTA V ani w żadnej innej grze.

Wydaje mi się, że napęd jest taki sam do każdej SLIM'ki ale głoy uciąć sobie nie da.

Koszt to około 150-200 złotych.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

To co slychac na filmiku to poprostu laser sie przesuwa. Jesli twoj robi caly czas takie dzwieki to mozliwe ze naped niedlugo siadzie albo cos utknelo tam. Polecam otworzyc konsole samemu i zobaczyc co sie dzieje kiedy konsola chodzi.

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

U mnie jest zależnie od płyty.Jak gram w coda to mam takie same stukanie jak ty a jak wkładam inne płyty to jest normalnie.

6jnc40.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...