Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Która wersja?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Stawiam własnie serwer i mam craftbukkita 1.7.2 i spigota 1.8 no i nwm co wybrać, wiekszosc ludzi sie boi zmiany wersji? czemu?(pluginy? niemozliwe, gralem niedawno na survivalu z dzialkami 1.8) wiele serwerow w pl stoi dalej na 1.7.2.. a ja ze swoim nie chce odstawać, a wiadomo ze ludzie chca grac raczej w to co nowe bo jak instaluja mc to od  razu im sie 1.8 wgrywa. Wiec jak? widzialem ze jest tez opcja aby serwer mógl pracowac jako 1,7,2 i 1.8(aby ludzie z roznymi wersjami mogli wlazic) w jednym na  plikach bodajze 1.7 ale jak to zrobić?

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

Musisz mieć silnik przejściowy. Na stronie spigota go dostaniesz na spokojnie. Niedługo serwery już będą spokojnie stały na 1.8 (pluginów coraz więcej, a zauwazylem, ze wieksze serwery zaczynaja promowac wersje 1.8 [bodajze mineplex ma 2x jekis tam pkt, gdy grasz z 1.8]).

"Największym szczęściem jest określić

wroga, przygotować wszystko, zemścić się, a

potem pójść spać." ~Josif Dżugaszwili

Opublikowano

Jesli chcesz, poszukaj wersje spigota zpatchowana, ktora umozliwia wersje serwera 1.7-1.8

Drogi Użytkowniku <użytkownik> !
Jeśli, twój problem przez zemnie do końca rozwiązany.
Powiadom mnie o tym, pisząc dalszy problem i '@Aerons'
A, jeżeli wszystko w porządku kliknij Lubię to!

Opublikowano

@kjuba225

i jescze pan nizej

znalazłem. Ale tu jest haczyk bo eula trzeba zaakceptowac jak obecnie wyglada sytuacja eula i prowadzenia rownoczesnie sklepu sms serwera?

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

@kjuba225

i jescze pan nizej

znalazłem. Ale tu jest haczyk bo eula trzeba zaakceptowac jak obecnie wyglada sytuacja eula i prowadzenia rownoczesnie sklepu sms serwera?

Jesli chodzi o Eula to sie nie przejmuj kazdy to omija. Dzieci sie tego boja wiec to przestrzegaja. ItemShop mozna na stronie prowadzic, chodziaz by prowadza serwery.

Drogi Użytkowniku <użytkownik> !
Jeśli, twój problem przez zemnie do końca rozwiązany.
Powiadom mnie o tym, pisząc dalszy problem i '@Aerons'
A, jeżeli wszystko w porządku kliknij Lubię to!

Opublikowano

Wg. mnie 1.7.2 jest bardziej zaufane, odrazu przy starcie 1.8 miałem lagi na kompie na którym śmigam sb w bfa4 na ultra :D i jakieś dziwne błędy nwm może źle coś poustawiałem.. Ludzie może i powoli przechodzą na 1.8 ale nie jest to wielka ilość pewnie jak większe serwery zmienią wersje to ludzie się przekonają :P Kolejną sprawą są pluginy na 1.7.2 większość bugów i błedów jest już naprawiona a 1.8 to na razie same bety ;) 

2579314424273501027542.png

Opublikowano

Ja osobiście preferuję wersje 1.7.2 , miałem na niej serwer i wszystko ładnie śmiga.Co do 1.8, według mnie jest mało serwerów i nie które pkuginy nie działają poprawnie.

sds.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...