Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

InterHard

Darek12433645

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

*

*

*

*

R

E

K

L

A

M

A

*

*

*

*

hjno84b6lzhh.png

mc.InterHard.pl

z nami zaczyna się zabawa!

Start 24 kwietnia (piątek) o 18:00

huj4wk.jpg

IP: mc.InterHard.PL

Strona: www.InterHard.pl (w budowie)

Forum: www.InterGames.pl/forum

Tryb Serwera: Medium (bany 3 godzinne)

Wersja: 1.7.x-1.8.x

29v94z.jpg

ragkdHR.jpg

fZuexj4.jpg

2195ohl.jpg

Pewnie większość osób zadaje sobie pytanie 'dlaczego wy?', serwer InterHard.pl powstał tylko i wyłącznie z myślą o graczach, nasz serwer posiada wydajną maszynę, która utrzymie wielu graczy bez najmniejszych lagów. Pewnie dużo z was myśli, że takich serwerów jest masę, owszem jest, ale nasz różni się między innymi tym, że posiadamy większość autorskich pluginów, w tym są m.in. gildię, toolsy, drop i mniejsze poszczególne pluginy odpowiedzialne za działanie naszego serwera. Pisze je developer, który uczy się JAVY 3 lata, dlatego u nas nie spotkacie błędów w pluginach.

Codziennie dodajemy nowe rzeczy, mamy w planach mnóstwo pluginów, lecz niestety, czas nam to ogranicza, ale staramy się dążyć do osiągnięcia celu :)

Parę informacji o serwerze:

Pierw zajmiemy się dropem, drop jak drop, wypada tylko i wyłącznie ze stone'a (taki dzisiejszy anty-xray), procenty dropu ze stone'a:
Diament - 1,1%    FORTUNA - tak
RedStone - 1,7%    FORTUNA - tak
Szmaragdy - 0,7%    FORTUNA - tak
Węgiel - 1,5%    FORTUNA - tak
Obsydian - 1,2%    FORTUNA - tak
Proch - 2,2%    FORTUNA - tak
Piasek - 1,4%    FORTUNA - tak
SlimeBall - 0,6%    FORTUNA - tak
Ruda żelaza - 2,0%    FORTUNA - tak
Ruda złota - 1,9%    FORTUNA - tak
Perła - 0,15%    FORTUNA - nie
Jabłko - 1,0%    FORTUNA - tak
Drop również znajdziecie pod komendą /drop.

Tak jak mówiłem, że mamy autorskie gildie (tak autorskie, nie żadne funnyguilds itd.), pewnie wielu z was nie uwierzy, no cóż. Więcej informacji znajdziecie na serwerze pod komendą /g lub /gildie.

Na spawnie znajdziecie również RandomTP i grupowy RandomTP.

Granica mapy wynosi 3000 tysiące na 3000 tysiące, a koordynaty to x: 0 oraz z: 0.

Na serwer wprowadziliśmy również masę dodatków do gry, takich jak: Kebab(nieskończone mięsko), Generator Obsydianiu, Generator Stone'a oraz CobbleX (informacje na temat CobbleX znajdziecie pod komendą /cobblex), a teraz ich craftingi:

Kebab:
ZyA9YlI.jpg

Generator obsydianu:
mrFPuPq.jpg

Generator Stone'a:

NqoTMvd.jpg

CobbleX:
VeyxXpE.jpg

To na razie tyle z prezentacji serwera, jedynie co pozostaje nam mówić to do zobaczenia w piątek (24 kwietnia) o 18:00 ! :)

Opublikowano

Z powodu ze trochę się nie wyrobiłem z napisaniem pluginów, na starcie nie będzie tablisty, ale oczywiście zostanie dodana w ciągu 2-3 dni tak jak strona internetowa ;]

Opublikowano

Świetne screeny i estetyczna prezentacja. Widać, że serwer został przygotowany porządnie. Liczę na częste eventy oraz w najbliższym czasie regulane informacje o rozwoju projektu.

images.jpg

Opublikowano

Start niestety został przeniesiony na następny piątek, bardzo przepraszamy, ale w tygodniu jak i w niedzielę nie opłaca się robić startu, ponieważ nazajutrz trzeba pójść do szkoły. Mieliśmy drobne problemy, ponieważ nasz developer miał dużo na głowie i bardzo mało czasu i z takich powodów przekładamy start na piątek (17 kwietnia) o godzinie 18:00, jest to ostateczny termin, który już na pewno się nie zmieni. Nie opłaca się startować z niedokończonymi pluginami, bo każdy wie jak to się kończy.

Przepraszamy i zapraszamy w piątek,

ekipa InterHard.pl

Opublikowano

ale nasz różni się między innymi tym, że posiadamy większość autorskich pluginów, w tym są m.in. gildię, toolsy, drop i mniejsze poszczególne pluginy odpowiedzialne za działanie naszego serwera.

Szczerze to co mnie to obchodzi co macie na dysku serwera? Ja gram na serwerach pograć sobie, a nie patrzeć jakie macie pluginy...

Pisze je developer, który uczy się JAVY 3 lata, dlatego u nas nie spotkacie błędów w pluginach.

Sam geniusz Linus Torvalds popełnia błędy, inaczej Linux byłby bez jakiegokolwiek błędu ;) Popełniamy błędy w naszych tworach dlatego, że jesteśmy ludzi - istotami mylnymi.

Tak jak mówiłem, że mamy autorskie gildie (tak autorskie, nie żadne funnyguilds itd.), pewnie wielu z was nie uwierzy, no cóż. Więcej informacji znajdziecie na serwerze pod komendą /g lub /gildie.

Wole przetestowany (czyli praktycznie wykryte prawie wszystkie błędy) napisany przez znanego już programistę @dzikoysk FunnyGuilds, niż jakieś kolejne nowe gildie testowane maksymalnie kilka godzin i w 3-4 osoby o ile w ogóle. Po co pisać coś co jest i jest dobre? I to jeszcze na dodatek open-source...

@AntyBlezur Tak poza tym to się niczym nie wyróżniacie. No może kolorami wiadomościami, innym kodem w pluginach, którego i tak przecież nie widać i każdy ma na niego wywalone 100%. To jest dzisiejszy autorski serwer Minecraft w Polsce, niestety.

#AntyBlezur

Opublikowano

@TheMolkaPL.
Teraz dużo ludzi narzeka na brak autorskich pluginów, to dlatego m.in. wynająłem developera, serwer jak serwer jest tworzony 4fun, nie różni się za bardzo od innych, ale też nie jest takim gów**m jak większość serwerów tworzone przez 12latków - only pay2win. Na naszym serwerze zadbaliśmy o wszelkie szczegóły, dlatego moim zdaniem, jest to jednen z lepszych serwerów na Polskiej scenie Minecraft.

Sam geniusz Linus Torvalds popełnia błędy, inaczej Linux byłby bez jakiegokolwiek błędu

No tak, ale chodzi mi o większe błędy, testy były - bezproblemowo wszystko działało, jest to dopiero pierwsza edycja, więc też nie mogę zapewnić, że jest to w 100% dopracowane, ale myślę, że na tyle, aby wystartować.

Pozdrawiam i zapraszam jutro!

Opublikowano

A zobaczę i ocenie a będzie możliwość kupienia rang premium przez paysafecard ?  i co daje ten cały coblleX ? 

Opublikowano

@Ziom3k666
Tak po starcie, zostanie uruchomiony, IP:zzz

PRZEPRASZAMY, ALE START ZOSTAŁ PRZEŁOŻONY O 2 GODZINY, CZYLI STARTUJEMY O 20:00.

Mieliśmy drobne problemy techniczne, związane z jednym pluginem, dlatego jesteśmy zmuszeni przełożyć to o 2 godziny, jest to ostateczna godzina startu, która już się nie zmieni, na pewno jakoś to Wam wynagrodzimy, przepraszamy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...