Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Nowy typ serwera.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co byście powiedzieli na taki serwer:

-teren super płaski z warstwami: śnieg, lód, pakowany lód, dirt, stone

-tylko najbardziej elementarne pluginy, reszta, w miarę możliwości, zrobiona comand blockami

-trzy klasy postaci: dres +str -speed, złodziej +speed -str, nerd +itemy na start -str

-podstawowe ity każdej klasy: drewniana łopata 100 Niezniszczalność, 5 chleba, zbroja skórzana 100 Niezniszczalność, 8 śnieżek

-ity klas: dres: kilof drewniany; złodziej: siekiera drewniana; nerd: krzesiwo, po jednyn dircie i sadzonce

-Nether i Kres wyłączone, zwierzęta i potwory włączone (może wyłącze niektóre moby)

-ogólny cel graczy: przetrwać i budować fortece, głównie ze śniegu, ale bedzie opcja zdobycia różnych itów za handel na spawnie (tu chyba bez pluginu nie da rady xD) lub poprzez wykopanie (przecież na niższych warstwach bedzie lód, dirt i kamień, dodatkowo taki nerd ma przecież sadzonkę i dirt na start)

To dopiero wstępny zarys, jestem otwarty na sugestie. W razie czego, to niestety, ale mam braki funduszy, więc serw bedzie darmowy, 16 slotów i 256 MB RAM.

Opublikowano

Jeżeli chcesz założyć fajny serwer to musisz mieć pieniądze, na serwer bo 1GB ramu to także za mało na serwer. Poza tym jeżeli chcesz aby na serwerze grało dużo to jest potrzebna reklama, najlepiej youtubera.

Jeżeli chodzi o sam pomysł to spoko ale na max 2 tygodnie. Po krótkim czasie będzie się to nudziło.

Opublikowano

256 mb ram starczy Ci na 2 sloty niestety :/ To za mało żeby postawić serwer 16 slotowy

Nie zajmuje się już minecraft'em i programowaniem pod niego. 

Masz dla mnie coś ciekawego? A może masz pytanie? Pytaj śmiało!

Pomogłem? Daj like'a!

Opublikowano

Serio? Hm... Ja od technicznej strony jestem słaby, ale jak mówicie, że nie starczy RAMu, to dobra. A co do tego, ze serwer znudzi się po dwóch tygodniach, to nie sądzę. Ow szem, w razie czego będzie mało graczy, ale gdybyś miał rację ilvanowski, to freebuild nie powinien już istnieć. PvP też.

Opublikowano

Serwer nie powinien się szybko znudzić bo w sumie takie coś byłoby nawet fajne tylko załatw sobie jakąś dobrą maszynę bo na tej słabo to widzę ;)

Nie zajmuje się już minecraft'em i programowaniem pod niego. 

Masz dla mnie coś ciekawego? A może masz pytanie? Pytaj śmiało!

Pomogłem? Daj like'a!

Opublikowano

Reklama, reklamą, ale gdy nie jesteś mocny od strony technicznej to sam nie wystartujesz. 

Serio? Hm... Ja od technicznej strony jestem słaby, ale jak mówicie, że nie starczy RAMu, to dobra. A co do tego, ze serwer znudzi się po dwóch tygodniach, to nie sądzę. Ow szem, w razie czego będzie mało graczy, ale gdybyś miał rację ilvanowski, to freebuild nie powinien już istnieć. PvP też.

Tak można powiedzieć o każdym trybie :P Ale to właśnie zaangażowanie administracji, ciągłe wymyślanie nowych pomysłow i rozwiązań zatrzymuje graczy na dłużej. 

"Największym szczęściem jest określić

wroga, przygotować wszystko, zemścić się, a

potem pójść spać." ~Josif Dżugaszwili

Opublikowano

Wiem. Dlatego wystartuje z YouTubem xD Ale tak serio to myślę, że technicznie dam radę. A jak nie, to próbując robić serwer przynajmniej czegoś technicznie się poduczę. Pomysły zawsze mam (na razie min. jeden tryb do przodu). Najgorzej bedzie chyba z administracją-rzadko gram, ale chyba coś, bo mam dostępnych: 7-letniego kuzyna, i dwóch znajomych po 15 lat (wiem, best admini EVER). Na razie mam zamiar zrobić ten serwer darmowy, tak w ramach testów, i zmniejsze ilość slotów z 16 na 8 żeby więcej RAMu był. A jak w końcu będę sławny :-) to wykupie premium na Craftserve

Opublikowano

Wiem. Dlatego wystartuje z YouTubem xD Ale tak serio to myślę, że technicznie dam radę. A jak nie, to próbując robić serwer przynajmniej czegoś technicznie się poduczę. Pomysły zawsze mam (na razie min. jeden tryb do przodu). Najgorzej bedzie chyba z administracją-rzadko gram, ale chyba coś, bo mam dostępnych: 7-letniego kuzyna, i dwóch znajomych po 15 lat (wiem, best admini EVER). Na razie mam zamiar zrobić ten serwer darmowy, tak w ramach testów, i zmniejsze ilość slotów z 16 na 8 żeby więcej RAMu był. A jak w końcu będę sławny :-) to wykupie premium na Craftserve

Jak będziesz sławny do kup VPS na np. Ovh.pl

A tryb się chyba przyjmie bo takiego czegoś nie było, zawsze jakaś nowość.

Opublikowano

Ja uważam, że takie coś jest bez sensu. ­Takie tryby nie są ciekawe, zamki ze śnieżek nieskuteczne. 

Opublikowano

Nie wiem czy ci będzie tak łatwo pisać pluginy ETC ETC.

Wiem to po sobie próbowałem robić serwer. I co po 3/4 tygodniach odechciało mi się bo tyle było zabawy.

Opublikowano

Na start polecam Ci zakupić serwer na maxcraft (oferta ram) a sloty sam możesz sobie ustawiać :-)
Jak zoptymalizujesz działanie serwera to wciśniesz te parę slotów więcej.

;-) ;-)

Opublikowano

Aby zamki były trudniejsze do zdobycia, wystarczy dać każdemu efekt wolnego kopania , a pluginy będę brał z neta jak każdy :D . A tryb się nie znudzi-zawsze można robić mini eventy co kilka dni, np.: Kto pierwszy znajdzie opuszczoną radiostację i ją zniszczy/uruchomi, dostanie od jakiegoś tam NPC zapłatę.

Opublikowano

Aby zamki były trudniejsze do zdobycia, wystarczy dać każdemu efekt wolnego kopania , a pluginy będę brał z neta jak każdy :D . A tryb się nie znudzi-zawsze można robić mini eventy co kilka dni, np.: Kto pierwszy znajdzie opuszczoną radiostację i ją zniszczy/uruchomi, dostanie od jakiegoś tam NPC zapłatę.

To powodzenia z graczami ;) 

2579314424273501027542.png

Opublikowano

@topic @1361622928-U485574.pngkopytkon Serio cię na craftserve nie stać xD? Przecież to tylko 30 zł PSC. Możesz z tymi znajomymi się poskładać zawsze i kupić na miesiąc. Zresztą na pewno przyda ci się ekipa bo samemu długo ci zajmie budowanie spawnu itd. nie mówiąc o ogarnięciu pluginów i ew. command bloków. 

2x%20zakazana%20sygnatura.png

76561198266836735.png

Opublikowano

Fajny Pomysł! Napiszcie kiedy będzie jakaś taka paczka pluginow pod własnie taki serwer Epicki Pomysł!

>>  Nie wiem co napisać :<  <<

Opublikowano

Zainwestuj 3 dychy na hosting typu enderchest i masz maszynkę jak trzeba na start ;)

W taki szajs nie ma co pakować kasy.

Najlepiej zaopatrz się w VPS z ovh , lub hosting z polską lokalizacją:

Maxcraft.pl (pukawka) - Warszawa ATMAN

też dobrym hostingiem jest craftserve (niestety ale to francuz)

Co do pomysłu, to musiał być stworzyć taki serwer, znaleźć sponsora i możliwe. że wypali.

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Opublikowano

@topic

jeżeli serwer ma mieć tyle slotów i tyle ramu to powodzenia xD.

Co do tryby .

Świat ma być cały PŁASKI ? ?.

Ogólnie to fajny pomysł, ale nie dawaj całkowicie SUPER FLATU :-), bo będzie brzydko wszystko wyglądało.

Opublikowano

Jeżeli podoba ci się twój pomysł to zrób ten serwer, nawet jeżeli ci się nie uda to nie stracisz aż tak dużo co najwyżej kilka zł. Mi jakoś pomysł nie przypadł do gustu a zwłaszcza nazwy klas.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...